کد خبر: 374805
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۴ ۱۱:۰۲:۰۰
| |

ورود کاتالیست‌های نانویی ایرانی به صنعت در حضور رقبای خارجی

یک شرکت تولید کننده کاتالیست‌ها موفق شده بخشی از نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور را در حضور رقبای خارجی تامین کند.

ورود کاتالیست‌های نانویی ایرانی به صنعت در حضور رقبای خارجی
کد خبر: 374805
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۴ ۱۱:۰۲:۰۰

اعتمادآنلاین| یک شرکت ایرانی موفق به تامین بخشی از کاتالیست مورد نیاز در صنایع داخلی شده است. این شرکت با وجود رقبای خارجی که در شرایط تحریم نیز محصولات خود را در بازار ایران به فروش می‌رساند، توانسته است کاتالیست‌های نانویی خود را به صنایع داخل کشور عرضه کند.

این شرکت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نانوکاتالیست‌، موفق به تامین بخشی از نیاز کشور به کاتالیست‌های مورد استفاده در صنایع مختلف شده است.

امیر هومن کریمی وثیق، مدیرعامل این شرکت گفت: شرکت‌های بزرگ و قدرتمند خارجی در حوزه کاتالیست از دیرباز در ایران حضور داشته و ایران را بخشی از بازار خود می‌دانند بنابراین فعالیت در این حوزه برای شرکت‌های ایرانی دشوار بوده است.

او تولید نانوکاتالیست ایرانی را در حضور این شرکت‌ها کاری بسیار بزرگ عنوان می‌کند و بخشی از این موفقیت را مرهون حضور نیروی انسانی کارآمد در این شرکت می‌داند.

کریمی افزود: ما بزرگ‌ترین مرکز تحقیقات کاتالیست خاورمیانه را در بخش خصوصی داریم و 20 نفر از دانشمندان درجه یک کشور اینجا کار می‌کنند و خوب است بدانید که مدیر تحقیقات ما جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان است.»

او درباره استفاده از فناوری‌نانو در این کاتالیست‌ها می‌گوید: «اگر ساختار کاتالیست نانویی نباشد، شما نمی‌توانید کارایی آن را بالا ببرید؛ یعنی هرچه به ابعاد نانو نزدیک‌تر باشد و هرچه این پایه ریزدانه‌تر باشد، شما می‌توانید با شرایط منسجم‌تر و کم‌هزینه‌تری کار کنید. در واقع هیچ‌یک از کالاهای ما و حتی مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها بالای 100نانومتر نیست.

کریمی وثیق درباره بازار و پتانسیل‌های نانوکاتالیست در کشور گفت: حدود 90 نوع کاتالیست در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد وجود دارد و این در حالی است که شاید از نظر تنوع، 35 عدد کاتالیست داریم و چون بعضی از این‌ها خود چند مدل دارند، از لحاظ تعداد، ما 20 نوع کاتالیست داریم که این میزان تا 90 نوع هنوز خیلی فاصله دارد.

بنابراین فرصت‌های زیادی برای توسعه فناوری در بخش نانوکاتالیست در کشور وجود دارد. یک سری هم مثل کاتالیست‌های پلیمری، بر زمین مانده است و هنوز هیچ کسی انجام نداده و حتی ادعای توان انجام آن را هم نکرده است؛ به همین دلیل ما هنوز در کشور خیلی جای کار داریم.

او ادامه داد: کل نیاز کاتالیست در کشور ما حدوداً سالی 500 میلیون دلار است که حدود سالی 50 میلیون دلار آن در اختیار شرکت ما است و اگر چند شرکتی هم که از ما جدا شده‌اند و بعضی از شرکت‌های دیگر که دارند از چین وارد می‌کنند را با هم جمع کنیم، فکر نکنم که مجموع همه ما به 120 میلیون دلار در سال برسیم و بقیه نیاز بازار وارداتی است و این یعنی هنوز خیلی جای کار داریم.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها