«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
دور دنیا | با عجیبترین و زیباترین مرزهای جهان آشنا شوید + عکس
گرچه مرز به معنای پایان حاکمیت سرزمینی یک کشور است، اما مرزهای عجیبوغریبی هم وجود دارند مانند مرز بینالمللی که از وسط یک خیابان، یک خانه مسکونی یا یک فروشگاه عبور میکنند، برخی دیگر به شکل فرضی بوده یا یک نماد تاریخی هستند و برخی نیز به شدت توسط نظامیان محافظت میشوند.

اعتمادآنلاین| با شعلهور شدن جنگ میان آذربایجان و ارمنستان مساله مشکلات مرزی پررنگ شده و در این بین توجه برخی نیز به بدترین مرزهای جهان جلب شده است.
به گزارش اعتمادآنلاین، شبکه WonderWhy طی گزارشی در این باره برخی از بدترین مرزهای موجود در جهان را برشمرده است.
گرچه در این گزارش به مرزهای پرتنشی همچون کره شمالی و جنوبی یا منطقه قرهباغ اشاره نشده است، اما سعی شده بدترین مرزها به سه قسمت کلی تقسیم و مثالهایی در این زمینه ارائه شود.
به اعتقاد تهیهکنندگان این گزارش، گرچه مرز به معنای پایان حاکمیت سرزمینی یک کشور است، اما مرزهای عجیبوغریبی هم وجود دارند مانند مرز بینالمللی که از وسط یک خیابان، یک خانه مسکونی یا یک فروشگاه عبور میکنند، برخی دیگر به شکل فرضی بوده یا یک نماد تاریخی هستند و برخی نیز به شدت توسط نظامیان محافظت میشوند.
یکی از بدترین انواع کشورها کشورهایی هستند که از تمامی نواحی با یک کشور محاط شده (Enclave) و عملاً در محاصره آن کشور هستند.
در این بین سه کشور واتیکان، کامپیونه د ایتالیا (Campione d'Italia) و پادشاهی لسوتو (Kingdom of Lesotho) به طور کامل در داخل کشورهای دیگر قرار دارند.
دیگر مرزها مرزهای محبوس از نوع درجه 2 هستند؛ به بیانی دیگر مناطقی از یک کشور در عمق کشور دیگری واقع شده است به طوری که اهالی این کشور برای دسترسی به بخش دیگری از کشور خود مجبورند از مرزهای بینالمللی عبور کنند.
امارات متحده عربی و پادشاهی عمان یکی از این نمونهها به شمار میروند که بخشهایی از کشور عمان در داخل امارات متحده و در آن سوی مرزهای امارات متحده واقع است.
نمونه اروپایی آن هم مرز هلند و بلژیک است که به بارله شهرت دارد: بارله ناسائو (Baarle-Nassau) و بارله هرتوگ (Baarle-Hertog) که 22 بخش از آن به بلژیک در داخل خاک هلند تعلق دارد و هشت بخش نیز از آن هلند است که در داخل خاک بلژیک واقع شده است.
با این حال به دلیل برچیده شدن مرزهای اتحادیه اروپا عملاً هیچ نشانی از این مرزها نبوده و صرفاً خطوط مجازی جای آنها را گرفتهاند.
تنها راه مشخص کردن تابعیت سرزمین در این مناطق پلاک منازل است که شاید 2 منزل مجاور هم 2 پلاک متفاوت داشته باشند.
نکته جالب دیگر عبور خط مرزی از داخل خانهها یا فروشگاههای این منطقه است که به عنوان مثال ممکن است فرد در داخل یک کشور خرید و در خاک کشور دیگر پول آن را به صندوق پرداخت کند؛ یا اینکه هر روز در هلند از خواب بیدار شود و در بلژیک صبحانه بخورد.
حال با این اوصاف این پرسش نیز پیش میآید که افرادی که در چنین املاکی زندگی میکنند رسماً در کدام کشور ساکناند؟
پاسخ این سوال بسیار ساده است: ساکنان هر ملک باید از قوانین کشوری تبعیت کنند که در اصلی ملک به سوی آن باز میشود.
اما شرایط در تمامی مرزها به این آسانی نیست، مرزهای پیچیدهای هم وجود دارند که از جمله این مرزها میتوان به مرزهای هند و بنگلادش اشاره کرد.
برای درک این مساله ذکر همین نکته کافی است که 80 درصد از مرزهای محصور جهان مختص مرزهای این 2 کشور است.
106 منطقه هندی محصور در خاک بنگلادش و 92 بخش از بنگلادش در داخل مرز هند قرار دارد.
حال در شرایط فعلی این 2 کشور، حدود 50 هزار نفر از اتباع 2 کشور در مناطقی زندگی میکنند که کشورهای متبوعشان هیچ کمکی به آنها نمیکنند.
یک نوع مرز هم وجود دارد که هیچ کشوری خواهان آن نیست؛ یکی از این مناطق در منطقه صحرایی در مرز مصر و سودان واقع است. این منطقه بیرطویل نام دارد و با توجه به اینکه یک منطقه مورد منازعه به نام مثلث حلایب هم در نزدیکی آن قرار گرفته هر طرفی که بیرطویل را از آن خود بداند مثلث حلایب در اختیار کشور دیگر خواهد بود و همین امر باعث شده است نه سودان بیرطویل را بخشی از خاک خود بداند و نه مصر. از سویی اگر در مصر مسئولان این کشور مثلث حلایب را بخشی از خاک خود به شمار آورند سودانیها نیز چنین میکنند.
یکی دیگر از مناطقی که هیچ کشوری خواهانش نیست بخشهای جنوب غربی قاره قطب جنوب است.
با اینکه کشورهای بریتانیا، نروژ، استرالیا، فرانسه، نیوزیلند و حتی شیلی و آرژانتین ادعای مالکیت بخشهایی از قطب جنوب را دارند بخش جنوب غربی آن را هیچ کشوری نمیخواهد و عملاً جزو هیچ کشوری محسوب نمیشود.
تصاویری از برخی از نقاط مرزی کشورهای جهان در پی میآید:
دیدگاه تان را بنویسید