ماجرای جیببریهای باند دو انگشتی در 7 استان
ماموران اعضای یک باند خانوادگی جیببری سریالی را دستگیر کردند.
اعضای باند خانوادگی 5 نفره که با شگرد «دوانگشتی» جیب بری و کیف زنی میکردند، در حالی با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد دستگیر شدند که تاکنون به 41 فقره سرقت در هفت استان کشور اعتراف کردهاند.
به گزارش روزنامه خراسان، فرمانده انتظامی مشهد روز گذشته در تشریح ماجرای دستگیری اعضای این باند خانوادگی گفت: از اواخر سال گذشته، کیف زنی و جیب بری در مراکز تجاری، معابر عمومی و مترو در حالی روند صعودی به خود گرفت که هیچ کدام از مال باختگان متوجه سرقت نشده بودند و نمی توانستند سرنخی از سارق یا سارقان به پلیس ارائه دهند. با وجود این، افزایش سرقت های مذکور، پلیس را به تکاپو واداشت و پیگیری کیف زنی ها به طور جدی مورد توجه قرار گرفت؛ چرا که بسیاری از مال باختگان از مسافران و زائرانی بودند که از شهرهای دیگر و به قصد زیارت به مشهد آمده بودند.سرهنگ احمد نگهبان افزود: به همین دلیل ماموریت ویژه ای به کارآگاهان پلیس آگاهی سپرده شد تا ماجرای جیب بری و کیف زنی های اخیر را زیر ذره بین تحقیقات تخصصی ببرند. از سوی دیگر با توجه به این که بیشتر سرقت های سریالی در مراکز تجاری هسته مرکزی شهر و اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) رخ داده بود، گروهی از کارآگاهان پلیس آگاهی ثامن با همکاری کلانتری بانوان، بررسی های پلیسی را در حالی آغاز کردند که موشکافی پرونده های مذکور نشان می داد بیش از 70 درصد مال باختگان از بانوان کهن سال یا ضعیف الجثه هستند.
مقام ارشد انتظامی مشهد در ادامه این گفت وگوی اختصاصی اضافه کرد: تجزیه و تحلیل های کارشناسی، حکایت از آن داشت که سارقان جیببر از مجرمان زن هستند و بدین ترتیب همه سرنخ ها بر طایفهای خاص از مجرمان حرفهای متمرکز شد که در امر جیب بری تبحر ویژه ای دارند، بنابراین کارآگاهان در اولین مرحله از تحقیقات نامحسوس، دوربین های ترافیکی را بازبینی کردند و دریافتند که هنگام سرقت ها زن میان سالی به همراه دختری جوان دیده می شوند که ساک سیاه رنگی را نیز با خود حمل می کنند. وی گفت: این گونه بود که فرضیه های پلیس به برخی مجرمان طایفه فیوج رسید و همه اقامتگاه های غیرمجاز در مشهد مورد واکاوی قرار گرفت چرا که شگردهای مجرمان این طایفه برای پلیس مشخص بود و کارآگاهان یقین داشتند که آن ها از مشهد خارج شده اند اما به زودی برای ارتکاب جرم بازخواهند گشت.
سرهنگ نگهبان با اشاره به فعال سازی منابع و مخبران محلی در محدوده مسافرپذیرهای شخصی تاکید کرد: با لو رفتن هویت زنان سارق، گشت های پیاده انتظامی در پوشش مبدل نیز تقویت شد و گروهی از بانوان پلیس به طور نامحسوس به گشت زنی در مراکز تجاری و محیط های شلوغ شهری پرداختند تا این که بالاخره بعد از یک هفته فعالیت های اطلاعاتی، دو زن تحت تعقیب که چهره آنان برای پلیس آشکار شده بود، در یکی از مراکز تجاری بولوار طبرسی شناسایی شدند اما نیروهای انتظامی فقط آن ها را زیر نظر گرفتند تا هنگام ارتکاب جرم دستگیر شوند. وی تصریح کرد: در همین حال دو زن مذکور پس از گفت وگو با یک زن میان سال، گوشی تلفن او را سرقت کردند و در حال حرکت به سمت دومین طعمه خود بودند که ناگهان در محاصره پلیس قرار گرفتند.
رئیس پلیس با تجربه مشهد ادامه داد: دو زن که متوجه حضورپلیس شده بودند، با سروصدا و ایجاد جو روانی قصد فرار از چنگ قانون داشتند که در بازرسی از ساک مشکی همراه آنان علاوه بر گوشی سرقتی مالباخته میان سال، 5 گوشی تلفن دیگر نیز کشف شد اما افسران کلانتری بانوان، برای جلوگیری از فرار دیگر همدستان این باند، صحنه دستگیری را به گونه ای هدایت کردند که موقعیت «فرار» برای مادر و دختر مذکور فراهم شود این درحالی بود که گروه عملیاتی دیگری آنان را تا مقصد مسافرخانه اجاره ای تعقیب کردند و پس از شناسایی مخفیگاه، بلافاصله حلقه های قانون را بر دستان آنان گره زدند.
سرهنگ احمد نگهبان خاطرنشان کرد: در ادامه این عملیات، همسر زن 45 ساله نیز در حالی که به همراه دو کودک 4 و 7 ساله داخل مسافرخانه اجاره ای در خیابان شارستان نشسته بودند، به دام کارآگاهان افتادند و در بازرسی از مخفیگاه این باند سرقت خانوادگی نیز 7 دستگاه گوشی تلفن همراه، 3 حلقه طلا، 11 قاب گوشی، تعدادی کارت بانکی و 8 میلیون تومان وجه نقد کشف و ضبط شد.
این مقام انتظامی در پاسخ به این سوال خبرنگار روزنامه خراسان که پرسید چرا اعضای این باند سرقت به «دو انگشتی» معروف شده اند؟ نیز گفت: شگرد آن ها برای دستبرد به کیف یا جیب طعمه ها به صورت «دو انگشتی» است یعنی فقط توسط دو انگشت ، گوشی تلفن یا اموال دیگر طعمه ها را سرقت می کنند.
فرمانده انتظامی مشهد همچنین به اعترافات اعضای این باند اشاره کرد و گفت: طبق مستندات موجود و اموال کشف شده از متهمان، آنان به ندرت از مردان سرقت می کردند و بیشتر طعمه های این باند، زنان ضعیف الجثه یا کهن سال بوده اند که در صورت لو رفتن ماجرای سرقت، نتوانند آنان را تعقیب کنند یا با آنان درگیر شوند!
وی اضافه کرد: متهمان که با خودروی تیبا از کرج به مشهد آمده اند در شهرهای شاهرود، سمنان، سبزوار و نیشابور نیز اقدام به ارتکاب جرم کرده اند و مدعی هستند که بیشتر سرقت ها را در مراکز شلوغ ایستگاه های اتوبوس انجام داده اند که در مشهد به ایستگاه آخر رسیده اند. سرهنگ نگهبان همچنین با اشاره به این که تاکنون 11 تن از مال باختگان از استان های گیلان، کرمان، تهران و همدان نیز شناسایی شدهاند، افزود: بررسی های تخصصی درباره جرایم دیگر اعضای باند «دو انگشتی» در حالی ادامه دارد که تاکنون به 41 فقره جیب بری و کیف زنی اعتراف کرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید