این موجود عامل همهگیری بعدی و نابودی بشر خواهد بود+ عکس
گر دستبهکار نشویم و تغییرات آبوهوایی را حل نکنیم، با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد. قارچها میتوانند جهش پیدا کنند و انسانها را مثل سریال آخرین بازمانده از ما تبدیل به زامبی و کلیکر کنند.
هفته گذشته اولین قسمت سریال آخرین بازمانده از ما (The Last of Us) از روی یک بازی ویدیویی با همین نام ساخته شده است، به نمایش گذاشته شد.
به گزارش دیجیاتو، داستان سریال آخرین بازمانده از ما به وقایع 20 سال پس از شیوع یک قارچ مرگبار جهشیافته که انسانها را به موجوداتی شبیه به زامبی (با نام آلودهها یا کلیکرها) تبدیل میکند، میپردازد. با وجود اینکه داستان سریال لست اف آس کاملاً تخیلی است، امکان وجود چنین قارچی در دنیای واقعی نیز وجود دارد. اما آیا چنین چیزی برای انسانها خطرناک است؟
بهطور خلاصه، داستان سریال درباره مردی است که در این دنیای آخرالزمانی باید یک دختر نوجوان را از منطقه قرنطینه خارج کند و به یک نقطه هدف برساند؛ زیرا او در برابر قارچ کشنده ایمن است و شاید بتواند به کشف یک نکته کلیدی برای شکستدادن این بیماری کمک کند.
در ابتدای این قسمت، شاهد دو متخصص همهگیری (اپیدمیولوژیست) هستیم که در مورد احتمال یک همهگیری در آینده بحث میکنند. یکی از این دو، از ویروسها بهعنوان تهدید اصلی یاد میکند، اما متخصص دیگر اصرار دارد که تهدید واقعی از سوی قارچها سرچشمه میگیرد.
همانطور که دکتر «نیومن» در سریال The Last of Us توضیح میدهد، واقعاً خانوادهای از قارچهای انگلی زامبیساز به نام Cordyceps وجود دارد که شامل بیش از 400 گونه میشود و هر کدام گونه خاصی از حشرات مانند مورچه، سنجاقک یا سوسک را هدف قرار میدهند.
همچنین «نیل دراکمن»، یکی از خالقان بازی و سریال لست اف اس، گفته است که برای ساخت آن از یکی از قسمتهای مستند Planet Earth الهام گرفته که در آن فرایند «زامبیسازی» یک مورچه نمایش داده شده است.
در این فرایند، ابتدا قارچ از طریق هاگهای پراکنده در هوا به اسکلت بیرونی و مغز حشره نفوذ میکند. سپس هاگها ریشههای بلندی به نام جلینه تولید میکنند که درنهایت به مغز میرسند و در این شرایط، مورچه بهعنوان یک زامبی تحت کنترل قارچ عمل میکند. نیومن در ادامه توضیح میدهد که هرچند قارچها بهاندازه کافی بیضرر بهنظر میرسند، اما خطر اصلی Cordyceps این است که بهجای کشتن میزبان، علاقه بیشتری به کنترل آن دارند.
آیا قارچ سریال آخرین بازمانده از ما برای انسانها خطرناک است؟
بااینحال، همانطور که این دو اپیدمیولوژیست توضیح میدهند، اگر دمای بدن میزبان از 34 درجه سلسیوس بیشتر باشد، قارچها نمیتوانند زنده بمانند و به همین دلیل شاید برای انسانها خطرناک نباشند. اما نیومن معتقد است که افزایش دمای کره زمین میتواند باعث جهش قارچها برای سازگاری با دمای بالاتر و حمله به انسانها شود.
«دیوید هیوز»، زیستشناس تکاملی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا که چندین سال روی قارچ Cordyceps تحقیق کرده است، به وبسایت Ars Technica توضیح میدهد که ممکن است انسانی مانند دختر نوجوان سریال بتواند حتی در یک مقیاس زمانی نسبتاً کوتاه 20ساله یا بیشتر نسبت به قارچ ایمنی داشته باشد.
دانشمندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد Cordyceps ادامه خواهند داد و سریال The Last of Us نیز قطعاً توضیح خود درباره این قارچ را در قسمتهای آینده ارائه خواهد کرد. درست مانند نگرانی که دانشمندان سریال به آن اشاره کردند، هیوز نیز اکنون تمرکز خود را به تغییرات آبوهوایی و امنیت غذایی معطوف کرده است و میگوید:
«اگر دستبهکار نشویم و تغییرات آبوهوایی را حل نکنیم، با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد.»
علاوهبراین، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) تاکنون با عفونتهای قارچی از این نوع، مانند Candida auris مواجه شده است. علاوه بر توانایی انتشار در محیطهای بیمارستانی، C.auris بهدلیل مقاومت در برابر درمانهای ضدقارچ موجود زبانزد است. همچنین طبق گزارش CDC، چهار گونه از این نوع قارچ تکامل یافته و تمام این اتفاقات در دهه گذشته رخ داده است.
دیدگاه تان را بنویسید