کد خبر: 160725
|
۱۳۹۶/۱۲/۰۷ ۱۲:۳۰:۰۰
| |

اعتمادآنلاین از مخالفت دیروز اصلاح‌طلبان با تشکیل پارلمان اصلاحات و عقب‌نشینی امروز گزارش می‌دهد

پارلمان اصلاحات تشکیل می‌شود؟

پارلمان اصلاحات در حالی در آستانه تأسیس و آماده شدن برای برگزاری اولین اجلاسیه در دوم خرداد سال 97 است که هنوز طیف‌های مختلف جریان چپ نظر مساعدی به آن ندارند و تشکیل نهاد جدید را باعث ایجاد دودستگی در جریان اصلاحات می‌دانند با این حال امروز از موضع قبلی خود تا حدی عقب نشسته‌اند و تأسیس آن را دور از ذهن نمی‌دانند.

پارلمان اصلاحات تشکیل می‌شود؟
کد خبر: 160725
|
۱۳۹۶/۱۲/۰۷ ۱۲:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| زینب نورانیان- یک دهه قبل طرح «پارلمان اصلاحات» از سوی محمدرضا نجفی، شهردار تهران مطرح شد اما هیچ‌گاه به مرحله اجرایی نرسید. این ایده که در سال 87 از سوی اصلاح‌طلبانی چون نجفی اجرایی نشد، بعد از یک دهه تأخیر در یکی از جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به تصویب رسید تا نهادی موازی در کنار شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تشکیل شود. هرچند در ابتدا جز طیفی از اصلاح‌طلبان، سایر چپ نشینان عرصه سیاسی نظر مساعدی بر تشکیل پارلمان اصلاحات نداشتند و حتی صحبت از عدم موافقت سیدمحمد خاتمی با این ایده بود اما اکنون به نظر می‌رسد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات توانسته تا حدی نظر خود را تحمیل کند.


طرح تشکیل پارلمان اصلاحات در پاییز امسال در یکی از جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به تصویب رسید؛ جلسه‌ای که اما و اگرهایی پیرامون آن وجود داشت و برخی اخبار حاکی از آن بود که همه اعضا در جلسه حاضر نبودند و در غیبت آنان طرح تشکیل پارلمان اصلاحات به تصویب رسیده است. با این حال بعد از جلسه مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری مأموریت یافت گزارش تصویب این طرح را به سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات ارائه کند. در حالی که کواکبیان بعد از این جلسه اعلام کرد رئیس دولت اصلاحات با ایده تشکیل پارلمان اصلاحات موافق کرده است اما عبدالله ناصری، یکی از اعضای شورای مشورتی خاتمی ادعای دبیرکل حزب مردم‌سالاری را رد کرد و درباره جزئیات جلسه ادعایی کواکبیان با خاتمی چنین توضیح داد: «آقای کواکبیان نزد آقای خاتمی آمدند و گزارشی درباره پارلمان اصلاحات دادند که آقای خاتمی هم این گزارش را شنیدند ولی تصمیم‌گیری در این زمینه را به شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی سپردند.»


اظهارات ناصری مبنی بر واگذاری تصمیم‌گیری تشکیل پارلمان اصلاحات به شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات از سوی محمود میرلوحی، عضو شورایعالی سیاست‌گذاری و حسن رسولی، عضو شورای مشورتی تأیید شد. این دو فعال سیاسی اصلاح‌طلب ضمن تأیید اظهارات ناصری، بر ادامه کار شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تأکید کردند. میرلوحی اعلام کرده بود که تشکیل پارلمان اصلاحات از نظر شورایعالی سیاست‌گذاری منتفی شده است و رسولی نیز تأکید کرده بود نظر شورای مشورتی ادامه کار شورایعالی سیاست‌گذاری با تقویت نقاط قوت و رفع نواقص است.


اما هنوز یک ماه از این مخالفت‌ها نگذشته که شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای مشورتی از موضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده و تشکیل پارلمان اصلاحات را کاملاً منتفی شده نمی‌دانند. عبدالله ناصری گرچه هنوز مخالف تشکیل پارلمان اصلاحات است اما می‌گوید اگر نظرجمعی اصلاح‌طلبان بر تشکیل این نهاد باشد شورایعالی سیاست‌گذاری همچنان به کار خود ادامه خواهد داد و احتمال حذف شورای مشورتی وجود دارد. او تأکید دارد «نه در شورای مشورتی و نه در شورای عالی سیاست‌گذاری فضای پذیرش پارلمان اصلاحات حاکم نیست اما از آنجایی که اصلاح‌طلبان تابع نظر جمعی هستند اگر اتفاقی نظری صورت گیرد نهایتاً پارلمان اصلاحات حکم همان ناظر بر عملکرد شورایعالی سیاست‌گذاری را خواهد داشت.»


یدالله طاهرنژاد، عضو شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اما تشکیل پارلمان اصلاحات را جدی‌تر می‌داند و خبر داده است که اعضای هیات رئیسه شورای سیاست‌گذاری با تشکیل پارلمان اصلاحات موافقت کرده‌اند. اما او نیز تأکید دارد شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به کار خود ادامه خواهد داد و قرار بر حذف این نهاد تصمیم گیر نیست.


پارلمان اصلاحات در حالی در آستانه تأسیس و برگزاری اولین اجلاسیه در دوم خرداد سال 97 است که هنوز طیف‌های مختلف جریان چپ نظر مساعدی به آن ندارند و تشکیل نهاد جدید را باعث ایجاد دودستگی در جریان اصلاحات می‌دانند با این حال امروز از موضع قبلی خود تا حدی عقب نشسته‌اند و تأسیس آن را دور از ذهن نمی‌دانند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها