کد خبر: 163497
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۹ ۱۰:۴۳:۰۰
| |

هادی غفاری فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

باید اجازه دهند دختران خیابان انقلاب در تلویزیون حرف بزنند/ نماز جمعه یک تریبون یک‌طرفه است

هادی غفاری گفت: نماز جمعه یک تریبون یک‌طرفه است. شاید 100 هزار نفر هم جمع شوند، بله، در تهرانی که 14 میلیون جمعیت دارد، 100 هزار نفر عددی نیست، چه برسد که این تعداد هم نیستند.

باید اجازه دهند دختران خیابان انقلاب در تلویزیون حرف بزنند/ نماز جمعه یک تریبون یک‌طرفه است
کد خبر: 163497
|
۱۳۹۶/۱۲/۲۹ ۱۰:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| هادی غفاری فعال اصلاح‌طلب می گوید:باید اجازه دهند دختران خیابان انقلاب بیایند در تلویزیون حرف بزنند. بگذاریم آن‌ها استدلال بیاورند، یا جواب داریم بدهیم یا نداریم.اگر جواب اقناعی نداریم، عذرخواهی می‌کنیم.


حجت الاسلام هادی غفاری از فعالان سیاسی اصلاح طلب است که به صراحت بیان شهرت دارد. یک مبارز انقلابی که هم شکنجه های سخت دوران پهلوی را تجربه کرده است هم در روزهای تثبیت نظام جمهوری اسلامی عهده دار مسئولیت های مختلفی بوده است. عصر روز 27 اسفند در دفترش میزبان ما بود تا گپ و گفتی عیدانه با او داشته باشیم.

بخشی کوتاه از این گفتگو را در ادامه بخوانید.

* آقای غفاری! در سالی که گذشت با اتفاقی تحت عنوان دختران خیابان انقلاب روبرو بودیم، از جایگاه یک روحانی نگاه تان به اخباری که درباره دختران خیابان انقلاب منتشر می شد چه بود؟

این کار بسیار بچه‌بازی‌ای و کار بدی است. این یک نوع اعلام مخالفت با سیستم ما است، نتوانستند طور دیگری حرف بزنند، اینطوری حرف زدند. ما موظف بودیم میدان بدهیم، جا بدهیم، ایستگاه بدهیم، رادیو بدهیم، تلویزیون بدهیم؛ مخالفانی که ما را قبول ندارند، بیایند حرف بزنند اما ما همیشه یکطرفه حرف زدیم.

*الان با پدیده دختران خیابان انقلاب باید چه کار کرد؟

باید اجازه دهند بیایند در تلویزیون حرف بزنند. بگذاریم آن‌ها استدلال بیاورند، یا جواب داریم بدهیم یا نداریم.

*یعنی این دخترانی که می‌آیند در خیابان انقلاب می‌ایستند روسری بر سر چوب می کنند، بیایند در تلویزیون حرف بزنند؟

بله، حرف بزنند. ما می‌گوییم این صدای تلویزیون، صدای 80 میلیون باید باشد، نه یک گروه خاص؛ بیایند و حرف بزنند. ما یا جواب داریم که بدهیم، یا نداریم. اگر جواب داشتیم که بدهیم، جواب اقناعی می‌دهیم؛ نه جواب سرکوفتی؛ برو گمشو، به تو چه، به تو مربوط نیست؛ این‌ها جواب نیست بلکه آتش زیر خرمن درست می‌کند. اگر جواب اقناعی نداریم، عذرخواهی می‌کنیم.

* در سال 58 وقتی آقای طالقانی اولین نماز جمعه بعد از انقلاب را اقامه کرد، تا امروز قریب 38 سال از آن تاریخ می‌گذرد، به نظر شما جایگاه نماز جمعه افت کرده یا ارتقا یافته است؟

شدید افت کرده است.

* از نظر شما چرا؟

برای این‌که یک تریبون یک‌طرفه است. شاید 100 هزار نفر هم جمع شوند، بله، وقتی در تهرانی که 14 میلیون جمعیت دارد، 100 هزار نفر عددی نیست، چه برسد که این تعداد هم نیستند.

* ولی برخی آمارها می‌گویند 20 هزار نفر حداقل در نمازجمعه ها حضور دارند؟

بله. فقهای ما برای نماز جمعه فتوا داده‌اند؛ نماز جمعه نماز وحدت‌آفرین است، نه وحشت‌زا.

* یعنی الان شده وحشت‌زا؟

بله. من بروم بنشینم آن‌جا، جلوی من بیایند فحش دهند؟ حرف غلطی است که بگوییم همه با من یعنی وحدت. اتفاقا همه با من وحدت نمی‌آورد. همه با هم وحدت می‌آ‌ورد.

منبع: نامه‌نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها