کد خبر: 188800
|
۱۳۹۷/۰۲/۲۳ ۰۸:۰۳:۰۰
| |

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب 

رای سفید خطای راهبردی و استراتژیک است

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره انتخابات شهردار تهران گفت: رای سفید یک خطای اساسی و راهبردی است. دو نفر کاندیدا شده‌اند و انتظار می‌رود که اعضا از میان این دو نفر شهردار جدید تهران را انتخاب کنند. اعضایی که قصد دارند رای سفید دهند، بعدا چه کسانی را می‌خواهند به عنوان کاندیدا معرفی کنند؟ چرا آن افراد را قبلا معرفی نکردند؟

رای سفید خطای راهبردی و استراتژیک است
کد خبر: 188800
|
۱۳۹۷/۰۲/۲۳ ۰۸:۰۳:۰۰

اعتمادآنلاین| عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به اخباری مبنی بر رای سفید دادن برخی از اعضای شورای‌شهر پنجم در انتخابات نهایی شهردار تهران که قرار است امروز برگزار شود، گفت: واقعیت آن است که هیچ تصمیمی بدون دردسر و هزینه نخواهد بود. تمام تصمیمات هزینه خاص خود را دارند. پاشنه آشیل زمانی است که ما تصور کنیم می‌توانیم یک تصمیم خیر مطلق اتخاذ کنیم. چنین چیزی غیر‌ممکن است. آن چیزی که امکان پذیر است، کاهش عوارض و افزایش منافع یک تصمیم است.


چرا انتخاب شهردار تهران توسط شورای پنجم آزمون اصلاح‌طلبی است؟

چون اصلاح‌طلبان بنابر دلایلی نمی‌توانند در حوزه‌های دیگر حضور داشته باشند یا حضورشان محدود بوده، با روی کار آمدن مجلس دهم محدودیت برای حضور اصلاح‌طلبان در شورای شهر کاهش یافت بنابراین اصلاح‌طلبان با انتخاب یک شهردار خوب می‌توانند نشان دهند که از کارایی خوبی نیز دارا هستند. در نتیجه با اینکه شورای شهر تهران بطور مشخص در سطح مجلس و ریاست‌جمهوری نیست اما از این حیث که به مردم نشان دهد اگر امور در دستشان باشد چگونه برخورد خواهند کرد، آزمون خوبی است. به همین دلیل اعضای شورای پنجم باید کاملا محتاط و دقیق برخورد کنند.

شنیده می‌شود برخی اعضا قصد دارند رای سفید دهند، مفهوم رای سفید به چه معنا است؟

من هم این موضوع را شنیدم اما نمی‌دانم تا چه حد واقعیت دارد. امیدوارم این اتفاق رخ ندهد. فرآیندی توسط اعضای شورای پنجم اعلام شد که بر اساس آن تعدادی اعلام آمادگی کرده و خود را به معرض رای نمایندگان گذاشتند. نمایندگان نیز پس از یک معرفی اولیه به 2 برنامه بهتر رای دادند. اعضا یا باید بگویند این فرآیند اشکال ندارد یا این فرآیند اشکال داشته و ما نمی‌خواهیم طبق آن عمل کنیم. من در مجموع با چنین فرآیندی موافق نبوده و نیستم و دلایل مخالفت خود را در یادداشتی در روزنامه اعتماد تشریح کردم. معتقدم این تشریفات صوری و شکلی است. اگر از من پرسیده می‌شد توصیه می‌کردم این کار را نکنید. با این حال اکنون زیر این توافق و فرآیند زدن کمکی به انتخاب بهتر شهردار در آینده نخواهد کرد. شاید برخی از اعضا متصور هستند اگر رای سفید داده و هیچکدام رای نیاورند، مسیر دیگری را طی کرده و نامزد دیگری را برای تصدی شهرداری تهران معرفی کنند. این اعضا باید توجه داشته باشند تمام مشکلاتی که موجب شده به این نقطه برسند، این مشکلات سر جای خود باقی مانده و بدتر نیز می‌شود. رای سفید یک خطای اساسی و راهبردی است. دو نفر کاندیدا شده‌اند و انتظار می‌رود که اعضا از میان این دو نفر شهردار جدید تهران را انتخاب کنند. اعضایی که قصد دارند رای سفید دهند، بعدا چه کسانی را می‌خواهند به عنوان کاندیدا معرفی کنند؟ چرا آن افراد را قبلا معرفی نکردند؟ اگر عواملی موجب شده آن افراد معرفی نشوند، آن عوامل کماکان وجود دارند. به نظرم باید در این مورد دقت بیشتری به خرج داده شود.

موفقیت شورای شهر در انتخاب شهردار با مکانیزم و ساختار موجود اصلاح‌طلبی با افکار عمومی توده‌های هوادار این جریان چیست؟

شورای شهر در انتخاب آقای نجفی به هر دلیلی فارغ از مقصر‌یابی موفق عمل نکرد بنابراین نباید اجازه داد این اتفاق بار دیگر تکرار شود. معتقدم تمام گرایش‌های موجود در شورای شهر باید با هم تفاهم کرده و متوجه شوند هیچ کس نمی‌تواند تمام اهداف خود را برآورده کند. قرار هم نیست این اتفاق رخ دهد. ما باید بتوانیم باهم کنار بیاییم. اگر قرار باشد گروهی تصور کنند اکثریت دارند یا با ائتلاف با بخشی دیگر به اکثریت برسند، در این صورت می‌توانند تمام اهداف خود را تامین می‌کند حتی اگر موفق شوند در ادامه و نهایت شکست خواهند خورد. اگر چنانچه این فرآیند ادامه‌دار باشد، وضعیت شهر نامعلوم خواهد بود. معتقدم شفافیت بیشتری مورد نیاز است و فکر نمی‌کنم خیلی از دوستانی که در این فرآیند هستند، علاقه داشته باشند خیلی از مسائل بازگو شود.

پاشنه آشیل اصلاح‌طلبی در جریان انتخاب شهردار از منظر شما چیست؟

واقعیت آن است که هیچ تصمیمی بدون دردسر و هزینه نخواهد بود. تمام تصمیمات هزینه خاص خود را دارند. پاشنه آشیل زمانی است که ما تصور کنیم می‌توانیم یک تصمیم خیر مطلق اتخاذ کنیم. چنین چیزی غیر‌ممکن است. آن چیزی که امکان پذیر است، کاهش عوارض و افزایش منافع یک تصمیم است. شاید اگر به نظر من بود، در مسیری حرکت می‌کردم که فرد دیگری شهردار شود اما اکنون ماجرا به این نقطه رسیده است. از میان دو گزینه موجود اعضای شورا می‌توانند یکی را انتخاب کرده و اجازه ادامه‌دار شدن این فرآیند را ندهند. ادامه‌دار شدن این وضعیت موجب افزایش شکاف می‌شود. افراد در چنین شرایطی باید از خودگذشتگی و درایت داشته باشند در غیر این صورت در شرایط عادی داشتن درایت، تسامح و مدارا کار سختی نیست. پاشنه آشیل اصلاح‌طلبی همین است که مفهوم اصلاحات را در عمل نادیده گرفته و از طریق سهم خواهی آن را آلوده کنند.

آینده اصلاح‌طلبان چه مقدار وابسته به کیفیت تصمیم‌گیری‌های امروز اصلاح‌طلبان دارد؟

مسائل کشور در شرایط کنونی آنقدر کلان و بحرانی شده است که این مساله تاثیر تعیین‌کننده‌ای ندارد. اما اصلاح‌طلبی یعنی همین که موضوعات کوچک و متوسط را مهم دانست. تراکم این اتفاقات است که ایده اصلاح‌طلبی را می‌سازد. شاید یک جراحت کوچک مشکلی در بدن ایجاد نکند اما وقتی این جراحت تکرار شود، طبیعی است که بدن دچار اختلال می‌شود. نباید به این موضوع به این شکل نگاه کرد که این موضوع تاثیر تعیین‌کننده‌ای دارد یا خیر. در شرایط کنونی چون اصلاح‌طلبان فقط در این حوزه مشغول فعالیت و کنشگری موثر هستند، این تصمیم مهم است هرچند وضعیت کشور به گونه‌ای است که کار از این موضوعات گذشته است.

منبع: روزنامه اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها