احمد توکلی:
«آزادی» از لوازم مبارزه با فساد است/ مفسدان به هم چسبیدهاند
احمد توکلی گفت: من به کسانی که معتقد به اصلاح ساختار برای مقابله با فساد هستند میگویم که متاسفانه امروز مفسدین در کنار یکدیگر قرار گرفته و به هم چسبیدهاند و نمیگذارند که این اتفاق بیفتد.
اعتمادآنلاین| احمد توکلی رییس هیات مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت در نشستی که با عنوان «فساد، معضل فراجناحی جمهوری اسلامی» به بیان تعریفهایی از وجود فساد سیستماتیک در یک مجموعه پرداخت و اظهار کرد: در برخی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، اگر بین 15 تا 35 درصد از مراجعان به حکومت مجبور باشند کار خود را با پرداخت رشوه پیش ببرند، در آن حکومت فساد سیستماتیک وجود دارد. همچنین در تعریف دیگر درباره فساد سیستماتیک آمده زمانی که نخبگان یا دولت در سیطره فساد قرار بگیرند این نوع فساد رخ میدهد.
او گفت: بر اساس تعریف من، وقتی دستگاههای مسئول مبارزه با فساد اعم از ناظران، تحقیقکنندگان و تنبیهکنندگان دچار گرفتاریهایی شوند و برای بقای خود از خود دفاع نکنند، فساد سیستماتیک اتفاق میافتد.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در کشور در برخی جاها شاهد فساد سنگین، برخی جاها شاهد فساد جمعی و در برخی موارد شاهد تبدیل شدن فساد به موضوع عادی هستیم. در این موارد نه تنها که فساد سازمان یافته است بلکه شاهد تشکیل شبکههای فساد هستیم به گونهای که مفسدان و فعالان در این زمینه کاملا پشت یکدیگر میایستند.
توکلی در ادامه درباره طولانی شدن روند رسیدگی به پروندههای فساد در قوه قضاییه با تاکید بر اینکه رسیدگی به پروندههای مالی در همه جا طولانی است، اظهار کرد: در جریان رسیدگی به پرونده فساد رییس کمیسیون اقتصادی مجلس فرانسه در دهه 90 و اتهام رشوهخواری او، روند محاکمه بیش از دو سال به طول انجامید اما در نهایت این فرد از اتهام وارده تبرئه و مجددا در انتخابات مجلس شرکت کرد و به مجلس رفت. در این زمینه مواردی در داخل کشور نیز وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پرونده استات اویل اشاره کرد. رسیدگی به این پرونده از آغاز تا اجرای حکم حدود شش سال به طول انجامید و در نهایت آقای مهدی هاشمی به پنج سال حبس محکوم شد.
او با بیان اینکه در طولانی شدن رسیدگی به برخی پروندهها دلایل منطقی وجود دارد، تاکید کرد: در بحث رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی عضو پذیرفته شده از سوی دستگاه قضا مبنی بر اینکه به دنبال زنده کردن پول هستند، وجود دارد.
رییس هیات مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت همچنین با تاکید بر اینکه طولانی شدن رسیدگی به پروندههای اقتصادی موضوع نیست بلکه طول دادن این رسیدگیها باید مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: باید انتظار در مردم را معقول کنیم چرا که نباید این انتظار وجود داشته باشد فردای روزی که فردی دستگیر میشود، او اعدام شود.
توکلی درباره لزوم رسیدگی فراجناحی به موضوع فساد در کشور با تاکید بر اینکه فساد چپ و راست نمیشناسد، گفت: ممکن است تعداد آدمهای پاک در گروههای مختلف متفاوت باشد اما فساد در همه جناحها وجود دارد البته بسیاری از افرادی که در احزاب و گروههای مختلف فعالیت میکنند، به دنبال کار حزبی نیستند بلکه به دنبال سپری هستند تا اقدامات خود را پشت آن پنهان نمایند.
او در ادامه درباره وجود فساد در مجلس نیز اظهار کرد: در مجلس نیز فساد وجود دارد که از جمله آنها میتوان به دریافت حقالقدم از سوی نمایندگان پس از مراجعه به وزرا اشاره کرد، همچنین نمایندگانی نیز وجود دارند که نفوذ خود را پیش فروش میکنند.
نماینده پیشین مجلس تصریح کرد: مبارزه با فساد اگر به جناحها نسبت داده شود، فلج خواهد شد بنابراین برای مبارزه باید جناحها را کنار بزنیم و با یکدیگر برای مقابله با آن تلاش کنیم.
توکلی در بخش دیگری از صحبتهای خود به برخی راهکارهای مورد نیاز برای مبارزه و مقابله با فساد در کشور پرداخت و گفت: در کشور ما برای مبارزه با فساد هم قوانین و ساختار باید اصلاح و قوانین جدید وضع شوند و هم مبارزه با مفسدین باید با قدرت و سرعت بالا انجام شود. من به کسانی که معتقد به اصلاح ساختار برای مقابله با فساد هستند میگویم که متاسفانه امروز مفسدین در کنار یکدیگر قرار گرفته و به هم چسبیدهاند و نمیگذارند که این اتفاق بیفتد.
او در پایان با بیان اینکه راهحلهای جناحهای مختلف برای مبارزه با فساد تفاوت بسیاری با یکدیگر ندارند، اظهار کرد: اگر مبارزه با فساد جزء واجبات است، مقدمه آن وجود اطلاعات در جامعه است. برای کسب اطلاعات نیز رسانهها باید آزاد باشند چرا که آزادی جزو لوازم مبارزه با فساد است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید