کد خبر: 219138
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۰۸:۱۵:۰۰
| |

شهاب‌الدین بی‌مقدار عضو کمیسیون شوراهای مجلس در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین:

مردم ناراضی باشند به هر بهانه‌ای به خیابان می‌ریزند/ بنیادهایی داریم که دولت را می‌خرند/ نظامی‌ها، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی از اقتصاد بیرون بیایند

یک نماینده مجلس گفت: باید مردم را راضی نگه‌داریم اگر مردم ناراضی باشند به هر بهانه‌ای به خیابان می‌ریزند. برای راضی نگه‌داشتن مردم باید با مردم شفاف باشیم. همه مسئولان باید به مردم جوابگو باشند و هر چه را هست به مردم بگویند.

مردم ناراضی باشند به هر بهانه‌ای به خیابان می‌ریزند/ بنیادهایی داریم که دولت را می‌خرند/ نظامی‌ها، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی از اقتصاد بیرون بیایند
کد خبر: 219138
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۰۸:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| شهاب‌الدین بی‌مقدار نماینده تبریز و عضو کمیسیون شوراهای مجلس با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، گفت: بازار ارز آشفته است و درواقع جنگ اقتصادی شروع‌شده است اما ما با کمبود ارز مواجه نیستیم. بیشترین مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، از بین رفتن اعتماد و امید به آینده است که مردم هجوم آوردند که پول‌هایشان را به ارز و طلا تبدیل کنند.

او در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» گفت: یک عده‌ای هم مسلماً دوست دارند که پولشان را به خارج از کشور ببرند، درحالی‌که بعد از برجام شرایط متفاوت شده بود و از خارج به داخل پول می‌آمد. در حال حاضر مشکل در سیاست دولت است. دولت اجازه نمی‌داد ارز به‌صورت قانونی خریدوفروش شود و کسانیکه می‌خواهند به مسافرت بروند یا کالایی را خریداری کنند و به ارز نیاز دارند بتوانند، ارز تهیه کنند.

این نماینده مجلس تأکید کرد: ما باید مردم را راضی نگه‌داریم اگر مردم ناراضی باشند به هر بهانه‌ای به خیابان می‌ریزند. برای راضی نگه‌داشتن مردم باید با مردم شفاف باشیم. همه مسئولان باید به مردم جوابگو باشند و هر چه را هست به مردم بگویند. باید در کشور یک حساب‌وکتاب داشته باشیم و کتاب بودجه، حساب‌وکتاب مملکت باشد و هرکسی برای خودش موسسه یا بانکی یا بنیادی نداشته باشد که بتواند در اقتصاد تأثیرگذار باشد.

بی‌مقدار گفت: مجلس و دولت به تنهایی نمی‌توانند سیاست گذاری کنند چون بنیادهایی داریم که دولت را می‌خرند. این بنیادها در اقتصاد دخالت می‌کنند و سیاست‌ها را رعایت نمی‌کنند. مجلس و دیوان محاسبات هم بر آن‌ها نظارتی ندارد و حساب‌وکتاب آن‌ها روشن نیست. در این موقعیت آن‌ها موجب برهم ریختن اقتصاد می‌شوند.

او ادامه داد: من معتقدم که باید کشور یک کتاب بودجه داشته باشد که همه‌چیز در آن بیاید. باید بر روی بنیادها حساب‌وکتاب باشد. باید تمامی حساب‌وکتاب‌ها شفاف شود. برای مثال راجع به بنیاد علوی مقاله نوشتند و در فضای مجازی پخش شد، باید برای مردم شفاف‌سازی کنند و مردم بدانند که این ادعاها واقعیت دارد یا خیر؟ مردم در این وضعیت هستند و این پول‌ها در خارج از کشور سرمایه‌گذاری می‌شود؟ من که باورم نمی‌شود اما این مقاله نوشته‌شده و نیاز به شفاف‌سازی است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: باید نظامی‌ها، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی از اقتصاد بیرون بیایند. چون تا زمانی که این‌ها در اقتصاد هستند بخش خصوصی واقعی که کار بلد هستند و سرمایه و فکر دارند از نظامی‌ها می‌ترسند. زمانی که می‌ترسد سرمایه‌گذاری خود را به خارج از کشور می‌برند و این اتفاقات متأسفانه در کشور افتاده و می‌افتد و باید جلوی آن را گرفت.

بی‌مقدار گفت: رئیس‌جمهور باید با مردم صادقانه صحبت کند و مشکلات را بگوید. نارضایتی در بین مردم هست و باید اجازه دهیم تجمع کنند و حرف‌هایشان را بزنند و اگر بخواهیم با آن‌ها برخورد سلبی، نظامی و انتظامی و امنیتی کنیم، وضع بدتر خواهد شد.

او همچنین با اشاره به مشکلات ایجادشده در مؤسسات مالی و اعتباری، تأکید کرد: من از اتفاقاتی که در کشور می‌افتد تعجب می‌کنم. درست یا نادرست چند صد نفر از دراویش را گرفتند و فوری برای یک نفر اعدام و برای 210 نفر حکم صادر کردند. اما الآن چندین سال است که مؤسسات مالی و اعتباری بر سر این مملکت بلا آورده و از بانک مرکزی که بیت‌المال مردم است، پول مردم را داده‌اند ولی یک نفر از کسانیکه بنیان کج را گذاشته‌اند، محاکمه نشدند. اخیراً قوه قضاییه گفته 9 نفر از افراد متخلف در مؤسسات مالی و اعتباری در بازداشت هستند و پرونده آن‌ها رسیدگی خواهد شد.

این عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: به‌منظور ایجاد اعتماد نه مدیرعامل مؤسسات مالی و اعتباری بلکه کسانیکه را در پشت آن هستند باید محاکمه کنند و به مردم بگویند که ما این افراد را محاکمه کردیم. به دلیل تخلفات مؤسسات مالی و اعتباری 20 هزار میلیارد تومان به مملکت خسارت وارد شد اما انگار طوری نشده است. این اقدامات موجب بی‌اعتمادی مردم می‌شود. باید هر چه سریع‌تر متخلفان و افراد پشت پرده مؤسسات مالی و اعتباری را محاکمه کنند.

بی‌مقدار ادامه داد: قوه قضاییه با کوچک‌ترین اقدام دانشجویان وارد میدان می‌شود و آن‌ها را به 8 سال حبس محکوم می‌کند. این دانشجویان آمده بودند حرف دلشان را بزنند. اما با آن‌ها چطور برخورد شد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها