کد خبر: 220954
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۱ ۰۸:۱۵:۰۰
| |

جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

حل مشکل سپنتا نیکنام پیروزی فقه مقاصدی بر فقه سنتی بود/ مجمع تشخیص مصلحت نظام، منافع مردم را تشخیص داد/ مردم از اینکه حق یک شهروند ایرانی احیا شده خوشحالند

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: نتیجه اعتراضات، نواسانات و رفت‌وآمدها درباره سپنتا نیکنام بین شورای نگهبان و مجلس و سپس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیروزی فقه مقاصدی بر فقه سنتی بود.

حل مشکل سپنتا نیکنام پیروزی فقه مقاصدی بر فقه سنتی بود/ مجمع تشخیص مصلحت نظام، منافع مردم را تشخیص داد/ مردم از اینکه حق یک شهروند ایرانی احیا شده خوشحالند
کد خبر: 220954
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۱ ۰۸:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| بعد از کش و قوس‌های فراوان در روز سی‌ام تیرماه، مشکل سپنتا نیکنام و بحث حضور اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر و روستا در مجمع تشخیص مصلحت نظام حل شد. انتشار این خبر با استقبال افکار عمومی مواجه شد و مردم و فعالان سیاسی و مدنی و همچنین مسئولان حکومتی از این اتفاق ابراز خوشحالی کردند. در این راستا جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است در مرحله اول نیازی نبود این همه جنجال و چالش ایجاد شود و او از حضور در شورای شهر یزد منع شوند؛ او می‌گوید که به عنوان شهروندی ایرانی با هر دین و مذهبی حق آقای نیکنام بود وقتی که مورد تایید مردم واقع شد در شورا شرکت داشته باشد.

او در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» گفت: نتیجه این اعتراضات، نواسانات و رفت‌وآمدها بین شورای نگهبان و مجلس و سپس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیروزی فقه مقاصدی بر فقه سنتی بود. فقه مقاصدی یعنی اینکه مقصد شریعت درک می‌شود و در آن گفته می‌شود که احکام فقهی بر اساس مقاصد انسانی و حفظ منافع انسان‌ها وضع شده‌اند. در مقابل فقه سنتی، فقهی تنگ‌نظرانه و بسته است که توان پاسخگویی به مسائل جدید را ندارد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ششم از عملکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام تقدیر کرد و گفت: کسانی که در مجمع تشخیص، مشکل سپنتا نیکنام را حل کردند، هم منافع جامعه را تشخیص دادند و هم نسبت به رعایت حقوق شهروندان ایرانی توجه داشتند لذا کار پسندیده و ارزشمندی انجام دادند. در این صورت خیلی از مشکلات کشور هم می‌تواند از این طریق حل شود. یعنی نیاز به دسته‌بندی و جناح‌بندی نیست بلکه مصالح مردم، کشور و نظام می‌تواند به عنوان یک اهرم برای حل مشکلاتی باشد که هم مردم را راضی کند و هم جامعه بین‌الملل ما را به نقض حقوق بشر متهم نکند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد که بسیاری از مشکلات از طریق نهاد مجمع تشخیص قابل حل است و افزود: عدم اجرای قانون اساسی، حقوق اقوام و مذاهب، بی‌عدالتی‌، بحث حقوق زنان، مشکلات اجتماعی، مذاکره با آمریکا و کشورهای دیگر و به ویژه نظارت استصوابی مسائلی هستند که مجمع تشخیص می‌تواند بر اساس مطالبات مردم و آرای عمومی آن را حل کند. مجمع تشخیص می‌تواند مصلحت مردم را در نظر بگیرد که چگونه تامین می‌شود.

جلالی‌زاده در ادامه گفت: حق سپنتا نیکنام از نظر انسانی و حقوق شهروندی واضح بود اما حل همین موضوع از طریق سازوکارهای حاکمیتی باعث امیدبخشی اجتماعی شد. مردم از اینکه حق یک شهروند ایرانی احیا شده است خوشحالند و این می‌تواند مقدمه‌ای باشد که برخی مشکلات مردم که در شورای نگهبان حل نشده‌اند از این طریق حل شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در انتها ضمن بیان اینکه اتفاق اخیر باعث جرائت پیدا کردن همه مردم شد، گفت: حل مشکلات در مجمع تشخیص باعث می‌شود که هم فعالان و کنشگران مدنی در فعالیت خود، هم نمایندگان در ارائه طرح‌ها و هم دولت در ارائه لوایح مورد نظر خود، جرائت پیدا کنند و موضوعات مختلف را به قصد حل شدن از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری کنند. وقتی احساس کنند گروهی یا نهادی در راستای دفاع از حقوق مردم وجود دارد شور و شوقی در جامعه ایجاد شود و باعث می‌شود که مردم بیشتر در راستای اجرای قانون تلاش کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها