مجلس تصویب کرد
جریمه نقدی برای والدینی که جلوی تحصیل فرزندانشان را میگیرند
بر اساس مصوبه مجلس والدینی که جلوی تحصیل فرزندانشان را می گیرند مشمول جریمه نقدی خواهند شد.
اعتمادآنلاین| نمایندگان مجلس در مصوبه ای مصدایق وضعیت مخاطره آمیز برای کودکان و نوجوانان را تعیین کردند که در صورت بروز آن مستوجب حمایت قانونی می شوند.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) و در ادامه بررسی جزییات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان ماده 3 آن را با 163 رای موافق، 13 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در مجلس تصویب کردند.
بر این اساس موارد زیر در صورتیکه طفل یا نوجوان را در معرض بزهدیدگی یا ورود آسیب به سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، اخلاقی، امنیت و یا وضعیت آموزشی وی قرار دهد، وضعیت مخاطرهآمیز محسوب شده و موجب مداخله و حمایت قانونی از طفل و نوجوان میشود:
الف) بی سرپرستی طفل و نوجوان و یا بیتوجهی و سهلانگاری در انجام وظایف قانونی نسبت به آنان از سوی هر شخصی که مکلف به آن است.
ب) ابتلای هر یک از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی به بیماری یا اختلالهای رفتاری، روانی یا شخصیتی و یا بیماریهای جسمی واگیر صعبالعلاج به تشخیص پزشکی قانون.
پ) زندانی شدن هر یک از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی.
ت) ابتلاء هریک از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی به اعتیادهای زیانآور به مواد مخدر، روانگردان یا قمار.
ث) قوادی و یا دایر یا اداره کردن مراکز فساد و فحشا توسط هر یک از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی و یا اشتهار آنها به فساد اخلاق و فحشا.
ج) خشونت مستمر والدین، اولیاء، سرپرستان قانونی و یا سایر اعضای خانواده نسبت به یکدیگر.
چ) عدم اقدام برای ثبت واقعه ولادت یا عدم أخذ اسناد سجلی یا هویتی برای طفل یا نوجوان بدون عذر موجه.
ح) بازماندن طفل و نوجوان از تحصیل.
خ) طرد شدن طفل و نوجوان از سوی خانواده.
د) کمتوانی جسمی یا ذهنی طفل و نوجوان، ابتلای وی به بیماریهای خاص یا اختلال هویت جنسی.
ذ) نقض قوانین جزایی توسط طفل یا ارتکاب جرم توسط نوجوان و یا استفاده از آنها در فعالیتهای مجرمانه، وارد شدن یا وارد کردن طفل و نوجوان در فعالیتهایی نظیر تکدیگری و قاچاق و همچنین اعتیاد آنان به مواد مخدر، روانگردان یا مشروبات الکلی.
ر) هرگونه وضعیت زیانبار ناشی از فقر شدید، آوارگی، پناهندگی، مهاجرت یا بیتابعیتی.
ز) فرار مکرر از خانه یا مدرسه و ترک تحصیل از سوی طفل یا نوجوان.
ژ) سوءرفتار نسبت به طفل و نوجوان و یا بهرهکشی از او.
همچنین نمایندگان مجلس تصویب کردند که دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در قوه قضائیه تشکیل شود.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) و در ادامه بررسی جزییات لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان ماده 4 آن را با 140 رای موافق، 18 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در مجلس تصویب کردند.
بر این اساس نمایندگان مصوب کردند که دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضائیه به منظور ایجاد زمینه های همکاری با سایر نهادها، تهیه گزارشهای موردی یا ادواری، انجام مطالعات و تحقیقات آماری و اطلاعاتی، پایش و ارزشیابی فعالیتهای دفاتر استانی و شهرستانی در خصوص اجرای این قانون در قوهقضائیه تشکیل شود.
همچنین مقرر شد که واحدی از این دفتر در حوزه قضائی هر استان و تحت نظر رئیسکل آن حوزه تشکیل و مستقر شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به رییس قوه قضاییه اجازه دادند در حوزههای قضایی شهرستان ساختار و تشکیلات دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضاییه تشکیل دهد.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) با تصویب ماده 5 لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان تصویب کردند: با تشخیص رئیس قوه قضائیه، در حوزههای قضائی شهرستان و تحت نظر دادستان ساختار و تشکیلات مناسب جهت ایجاد زمینه های همکاری با سایر نهادها و اجرای وظایف زیر تشکیل میشود:
الف) مداخله فوری قضائی به منظور پیشگیری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در معرض خطر شدید و قریب الوقوع و یا جلوگیری از ورود آسیب بیشتر به آنان؛
ب) ارائه مشاوره و معاضدتهای حقوقی و تشکیل پرونده شخصیت برای اطفال و نوجوانان در معرض خطر یا بزه دیده؛
پ) ایجاد شرایط مناسب در خانواده برای اطفال و نوجوانان در معرض خطر یا بزه دیده و یا معرفی آنان به بهزیستی و یا سایر نهادهای مربوط؛
ت) تهیه و ارائه گزارش از وضعیت طفل و نوجوان موضوع این قانون و درخواست اتخاذ اقدامات حمایتی- قضائی از مراجع قضائی صالح؛
ث) نظارت بر حسن اجرای آراء و تصمیمات مرتبط با طفل و نوجوان و همچنین اجرای آراء و تصمیمات ارجاعی توسط مقام قضائی و پیگیری و پایش وضعیت وی پس از اجرای رأی یا تصمیم و ارزشیابی اقدامات بهعمل آمده.
ج) تهیه گزارشهای موردی یا ادواری و انجام مطالعات و تحقیقات آماری و اطلاعاتی مرتبط با طفل و نوجوان.
تبصره- در هر حوزه قضائی شهرستان مادام که تشکیلات موضوع این ماده ایجاد نشده است، وظایف مقرر، تحت نظارت دادستان و توسط دادیار آموزشدیده در حوزه اطفال و نوجوانان و در حوزه قضائی بخشها با نظارت رئیس حوزه قضائی انجام میشود.
نمایندگان با 151 رای موافق، 21 رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه با این مصوبه موافقت کردند.
بر اساس مصوبه مجلس والدینی که جلوی تحصیل فرزندانشان را می گیرند مشمول جریمه نقدی خواهند شد.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز(چهارشنبه) مجلس ماده 7 لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را به تصویب رساندند که بر اساس آن هر یک از والدین، اولیاء یا سرپرستان قانونی اطفال و نوجوانان، مکلفند موجبات تحصیل آنان را فراهم کنند و در صورت استنکاف با وجود فراهم بودن شرایط برای بار اول ملزم به انجام این تکلیف میشوند و برای بار دوم به جزای نقدی درجه هفت و برای مراتب بعدی به جزای نقدی درجه شش محکوم میشوند.
نمایندگان مجلس با 139 رای موافق، 11 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر به این مصوبه رای دادند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید