کد خبر: 222088
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۶ ۰۸:۳۷:۰۰
| |

حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خبر داد

وزارت خارجه ظرف دو هفته درباره بازداشت دیپلمات ایرانی به مجلس گزارش می‌دهد

حسن بیگی گفت:کمیسیون امنیت مجلس چندی پیش در رابطه با بازداشت دیپلمات ایرانی تشکیل جلسه داد و باتوجه به اهمیت موضوع از مسوولان وزارت خارجه خواست که ظرف 2 هفته گزارشی درباره ابعاد این ماجرا تهیه و در اختیار این کمیسیون قرار دهند

وزارت خارجه ظرف دو هفته درباره بازداشت دیپلمات ایرانی به مجلس گزارش می‌دهد
کد خبر: 222088
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۶ ۰۸:۳۷:۰۰

اعتمادآنلاین| 11 تیرماه امسال انتشار خبر بازداشت 3 نفر به اتهام تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی سالانه منافقین در پاریس که توسط پلیس بلژیک و در خاک آلمان انجام شد، با پوشش گسترده رسانه‌ای در سطح بین‌المللی همراه شد. آن هم در شرایطی که حسن روحانی، رییس‌جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره با مقامات اروپایی درباره برجام و روابط ایران و جامعه بین‌الملل، به سوییس سفر کرده بود و پس از انجام چند دیدار دیپلماتیک و انجام سخنرانی در این کشور، خود را برای سفر به وین آماده می‌کرد تا با صدراعظم جوان اتریش نیز دیدار کند.

در این میان اما علاوه بر همزمانی سفر حسن روحانی به اروپا و ادعای پلیس بلژیک درخصوص تلاش این 3 نفر برای بمبگذاری در گردهمایی منافقین، آنچه بر اهمیت این خبر نزد رسانه‌های بین‌المللی افزود، حضور یکی از دیپلمات‌های ایرانی شاغل در سفارت جمهوری اسلامی در وین در میان بازداشت‌شدگان بود؛ فردی 46 ساله که پلیس بلژیک از او با‌ نام اختصاری «اسدالله الف» نام برد و همزمان مدعی شد 2 متهم دیگر این پرونده نیز باوجود آنکه دارای تابعیت بلژیکی هستند اما اصالتا ایرانی بوده‌اند.

بنابر اطلاعیه پلیس بروکسل این زوج ایرانی-بلژیکی «امیر. س» 38 ساله و «نسیم ن» ‌33 ساله معرفی شدند تا در شرایطی که انتظار می‌رفت حضور روحانی در اروپا و مذاکره با مقامات اروپایی تاحدودی از فشار ناشی از خروج امریکا از برجام بر جمهوری اسلامی بکاهد، بار دیگر ایران را به بهانه‌ای واهی در مظان اتهام قرار دهد.

با این همه، حال به نظر می‌رسد، باوجود سپری شدن نزدیک به یک ماه از این اتفاق مشکوک که از قضا همان زمان با واکنش توییتری توام با تعجب محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز روبه‌رو شد، بلافاصله پس از برگزاری گردهمایی سالانه منافقین که در اجلاسیه اخیر نیز همچون سال‌های قبل علنا خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران شد، به دست فراموشی سپرده شده است.

با این حال این اتفاق در آن روزها با واکنش‌های متعددی از سوی مقامات ایرانی و غیرایرانی روبه‌رو شد. تا آنجا که سرویس اطلاعاتی هلند در اقدامی ناگهانی که بدون ارایه توضیح مشخصی صورت گرفت، 2 نفر از کارکنان سفارت ایران در این کشور را اخراج کرد.

با این حال همین سکوت سخنگوی سرویس اطلاعاتی هلند، گمانه‌زنی‌ها در مورد ارتباط این اقدام با بازداشت 3 متهم به تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی منافقین را
تقویت کرد. این اقدام هلندی‌ها البته از سوی ایران نیز بی‌پاسخ نماند و علاءالدین بروجردی، رییس وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواستار مقابله به مثل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی شد و پیشنهاد کرد که ایران نیز باید فورا 2 نفر از کارکنان سفارت هلند در تهران را اخراج کند. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز این اقدام را «غیرسازنده و غیردوستانه» عنوان کرد و گفت: «حق عمل متقابل برای تهران محفوظ است.»

این درحالی بود که محمدجواد ظریف نیز پیش‌تر در واکنش به بازداشت دیپلمات ایرانی توسط پلیس بلژیک در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «چقدر تعجب‌برانگیز است که همزمان با سفر ما (هیات ایرانی) به همراه رییس‌جمهوری ایران به اروپا، عملیات ادعایی ایران مطرح و یک نفر بازداشت شده است. ایران به صراحت خشونت و تروریسم را در همه‌جا محکوم می‌کند و آماده است تا به تمام نگرانی‌ها در این زمینه پاسخ دهد.»

ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی حالا از آخرین تحولات در این ماجرا خبر داد و گفته است: «کمیسیون امنیت مجلس چندی پیش در این رابطه تشکیل جلسه داد و باتوجه به اهمیت موضوع از مسوولان وزارت خارجه خواست که ظرف 2 هفته گزارشی درباره ابعاد این ماجرا تهیه و در اختیار این کمیسیون قرار دهند.»

نماینده اصولگرای دامغان در مجلس با تاکید بر ابعاد امنیتی پیچیده این پرونده می‌گوید: «به هر حال این موضوع ازجمله مسائل محرمانه کشور است و طبیعتا ممکن است رسانه‌ای کردن جزییات اقدامات صورت گرفته تا زمانی که این اقدامات منتج به نتیجه نهایی نشود، اثرات منفی به‌همراه داشته باشد و درمجموع به نفع ما نباشد.»

این نماینده مجلس که رسیدگی به این دست پرونده‌ها را نیازمند رعایت اصول حقوقی و امنیتی می‌داند، معتقد است: «به هر حال جمهوری اسلامی ایران در 4 دهه اخیر، کاری در حد یک ابرقدرت انجام داده و اگر مسائل را با دقت مدیریت نکنیم، متضرر خواهیم شد.»

حسن‌بیگی در واکنش به پرسشدرباره ابعاد شک‌برانگیز این پرونده که به‌خصوص در همزمانی تحقق آن با سفر رییس‌جمهور به اروپا نمود یافته است، می‌گوید: «جمهوری اسلامی امروز جایگاهی در حد یک ابرقدرت است. ما در منطقه قدرت اول منطقه‌ایم و در سطح بین‌المللی نیز چه در مباحث اقتصادی و تامین انرژی جهان صنعتی و چه در مباحث امنیتی و مبارزه با تروریسم، جایگاهی ویژه داریم.»

او گفته است: «ترامپ می‌داند جمهوری اسلامی یک ابرقدرت است و با کره شمالی فرق دارد. کره شمالی در حد یک استان ما است. جمهوری اسلامی در عراق و افغانستان به امریکا کمک کرد و درنتیجه هم صدام از بین رفت و هم طالبان نابود شد اما در سوریه، باوجود اعزام عناصر مغزسیمانی همچون داعش به منطقه، به‌دلیل مقاومت ما با شکستی سخت روبه‌رو شدند. در این شرایط شطنت‌هایی همچون بازداشت دیپلمات‌های ما دور از انتظار نیست.»

منبع: روزنامه اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها