در جریان سوال از وزیر امورخارجه در مجلس صورت گرفت
کریمی قدوسی: چرا از دوتابعیتیها در تیم هستهای استفاده کردید؟/ ظریف: جز خدمت از این افراد چیزی ندیدم
نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت فرمودند «مذاکره با آمریکا در حاشیه اجلاس سازمان بینالملل در نیویورک به طور قطع، منتفی است. رییس جمهور که هیچ، وزیر امور خارجه هم نمیتواند.»
اعتمادآنلاین| جواد کریمی قدوسی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جلسه سوال از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، گفت: مشکلات امروز ایران به کشورهای غربی و اروپایی گره خورده است.
به گزارش اعتمادآنلاین ، اوادامه داد: با همان تماس تلفنی که رییسجمهور و اوباما با هم داشتند، آمریکاییها در نیویورک جشن گرفتند که ایران به آنها زنگ زده است. بارها اطلاعات دقیقم را در معرض افکار عمومی قرار دادم اما با هجمه ظریف روبرو شدم. منطق برجام، لغو تحریمهای هستهای بود حال مدام بگوییم آبروی دشمن را بردیم، اختلاف بین آمریکا و اروپا ایجاد کردیم، پیامدی را بستیم، با دنیا آشتی کردیم، مجموعه اینها حاشیه است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: معتقدم با منطق نرم، نمیتوان مذاکره کرد. پس از اشتباهات در دوران مذاکره که ظریف مرتکب آن شد که نتیجه آن اجرای همه تعهدات ایران و باقی ماندن همه تحریمها شد. امروز نیز سه سوال میپرسم. توافق برجام توسط آمریکای خبیث پاره شده و امروز نظام اجرایی کشور با مشکلات امروز روبروست. چرا؟ این مسئله به جاسوسی و خیانت عدهای برمیگردد. به ملت میگویم دلایل گرانیها و تلاطمهای بازارهای مختلف چیست؟
کریمی قدوسی ادامه داد: سوال اول درباره سفر به فرانسه مربوط به سال گذشته است. با حضور شما در فرانسه اراذل و اوباش بینالمللی صهیونیستی، سعودی و ضدانقلاب را آنجا جمع کرده بودند. سوالم از شما این است که مقامات ایران در فرانسه باید ارزیابی میکرد تا حضور شما در فرانسه مصادف با آنان نشود. همزمانی این مسئله جای سوال دارد. وزیر خارجه فرانسه در مصاحبهای گفت که ایران بدون مذاکرات منطقهای و موشکی نمیتواند با ما توافق داشته باشد که البته سخنگوی وزرات خارجه و جنابعالی پاسخ دادید که تشکر میکنم.
نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: مجلس برای تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی مصوبه داشت. کمیته مربوط در این زمینه 100 نفر از مسوولان و مقامات جمهوری اسلامی در اختیار بنده است که کمیته تحقیق آنها را به دست آورده است. در صفحه اول نام عبدالرسول دری با تابعیت کانادا به عنوان مسئول کمیته مذاکره کننده پولی و بانکی و هسته ای آمده است. آیا این جایگاه کم جایی است. محمدعلی شعبانی نیز عضو هیات مذاکره کننده بودند. برخی از آنان فارغالتحصیل دانشگاههای انگلیس هستند که متخصص در امور جاسوسی هستند. سیروس ناصری و مشکان مشکور هم عضو هیات مذاکره کننده بودند.
وی ادامه داد: نگاهی که معتقد است بدون غرب و اروپا نمیتوان زندگی کرد، درست نیست اما متاسفانه دولت روحانی به این مسئله اعتقاد دارد. امیدی به حل برجام و مسائل اقتصادی توسط اروپاییها نیست.
مذاکرهکنندگان وطنپرست بودند
محمد جواد ظریف در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی درباره چگونگی نفوذ چهار دوتابعیتی در تیم کارشناسی و هیات مذاکرات هستهای اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف خود در سطح بینالمللی از همه ابزارها استفاده میکند؛ کما اینکه در جلسه دیوان بینالمللی دادگستری از طرف ایران وکلای فرانسوی و انگلیسی هم حضور داشتند، اما کسی نمیگوید چرا از افرادی با تابعیتهای دیگر استفاده کردیم. همه کسانی که در مذاکرات با ما کار میکردند هم به وزارت اطلاعات معرفی کردیم و اجازه حضورشان را گرفتیم. چهار نفری که آقای کریمی قدوسی نام بردند یا از سوی دستگاههای دیگر به ما معرفی شدند یا براساس شناخت از گذشته از آنها استفاده کردیم و من جز خدمت از آنها در مذاکرات ندیدم. من مسئول روابط دیگر آنها نیستم و آنها هم در هیچ یک از مذاکرات خصوصی نبودند و تنها در جلسات تخصصی حضور داشتند.
ظریف با بیان اینکه برجام نشانه حقانیت ایران است، یادآور شد: آمریکا شکست خورده و نتوانسته از برجام به نفع خود استفاده کند لذا از برجام خارج شده، در حالی میگفتند که آنقدر برجام از ایران به نفع ایران است که خارج نمیشود ولی خارج شد، چون برجام خوب نوشته شده بود و خوب کارشناسی شد.
ظریف درباره غرامت 1.7 میلیارد دلاری از آمریکا تحت حمایت وی بوده، یادآور شد: بیشترین نقش را در گرفتن این مبلغ از آمریکا را آقای دری اصفهانی داشت. من بین خودم و خدا باید شهادت دهم کما اینکه برای مقامات قضایی هم شهادت دادم ایشان نقش موثری داشت.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آقای سیروس نادری در مذاکرات ایران و عراق نقش موثری در جهت منافع ملی داشت. ایشان در مذاکرات هستهای نقش نداشته و گاهی در حوزه مسائل اقتصادی کمک میکرد. آقای مشکور هم مانند دری اصفهانی در تمام مذاکرات بوده و در پرونده شکایت وزارت دفاع در لاهه علیه آمریکا به عنوان وکیل جمهوری اسلامی ایران است. او در کمیته حقوقی ریاست جمهوری هم متخصص حقوقی بوده در حالی که سایرین از متخصص حقوقی خارجی و مشاورین خارجی استفاده میکنند، اما وطنپرستی و حمایت آنها از منافع ملی جای تردید ندارد و بقیه مسائل در تخصص من نیست.
وی اضافه کرد: آقای شعبانی هم در مذاکرات نبوده و به عنوان کمک در روابط عمومی از ایشان استفاده میشد. عربستان سعودی میلیونها دلار برای روابط عمومی خرج میکند و از شرکتهای صهیونیستی استفاده میکند، اما ما از ایرانیان که بزرگترین سرمایهمان در خارج هستند استفاده کردیم.
دیپلماسی به معنای روابط عاشقانه نیست
ظریف در ادامه در توضیح سوال کریمی قدوسی در خصوص علت سفر وزیر امور خارجه به فرانسه بدون برآورد اطلاعاتی و امنیتی همزمان با برگزاری اجلاس منافقین و دشمنان ایران در پاریس گفت: در خصوص این سوال باید تاکید کرد که از حدود 10 سال پیش و از زمانی که منافقین از فهرست گروهک های تروریستی خارج شدند مراسمی هرساله در پاریس برگزار می شود که این مراسم اقدامی خصمانه از سوی کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: بنده این موضوع را در تماس تلفنی روز گذشته خود با وزیر امور خارجه فرانسه مطرح کردم اما دیپلماسی به این معنا نیست که به دلیل فعالیت های یک گروهک تروریستی منفور ارتباطات خود را با کشورهای دیگر قطع کنیم زیرا این مراسم هرساله برگزار می شود و ما روابط خود را با فرانسه با توجه به مواضع کشورمان دنبال خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: البته در ارتباطات خود بارها نسبت به حمایت های فرانسه از رژیم صهیونیستی و گروهک های تروریستی در سوریه و کودک کشی ها در عربستان و یمن اعتراضات جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است. متاسفانه کشورهای غربی منطقه ما را به انبار سلاح تبدیل کرده و این مسئله برای ما مورد توجه است.
ظریف با اشاره به اینکه دیپلماسی به معنای روابط عاشقانه نیست، گفت: اختلافات با کشورها باید با دیپلماسی مطرح و حل شود دنیا ایران را به عنوان یک کشور منطقی و در صف مبارزه با تروریسم می شناسد و با همین روش ما توانسته ایم آمریکا را در دنیا منزوی کنیم و قطعا این روش را ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه برای ورود خبرنگاران به جلسات دیدار مقامات کشورها هر کشوری برای خود پروتکلی دارد، افزود: در خصوص اینکه چرا صدا و سیما اجازه حضور خبرنگار در جلسه دیدار با مقامات فرانسه را نداد باید تاکید کرد که تا آنجا که بنده اطلاع دارم طبق پروتکل کشور فرانسه بعد از ملاقات ها یک جلسه مصاحبه تشکیل شده و در آن همه خبرنگاران حضور دارند. اینکه در جلسه مذکور خبرنگار بوده یا نبوده به مباحث پروتکلی بستگی دارد و باید تلاش کرد از این مباحث موضوعات محتوایی بسازیم، هیچ موضوع مخفی وجود نداشته و همه ذکر شده است.
وزیر امور خارجه گفت: در این جلسه نسبت به برگزاری مراسم منافقان اعتراض و آن را به عنوان حمایت از تروریسم مطرح کردیم اما مقامات کشور فرانسه گفتند با این گروه هیچ ارتباطی نداریم.
توضیحات ظریف درباره باند نیویورک
او همچنین در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی در خصوص ماهیت باند نیویورک گفت: حضور من در سازمان ملل متحد به دهه 70 و ابتدای دهه 80 که موضوع محرمانه ای هم نبوده و در همه جا پخش بوده برمی گردد و اگر قرار است این موضوع در مجلس مطرح شود بنده اشرافی به آیین نامه داخلی مجلس ندارم اما براساس آیین نامه از من باید به عنوان وزیر سوال شود.
وزیر امورخارجه کشور با بیان اینکه سوالاتی در خصوص زمان سفارت بنده باید در زمان رأی اعتماد مطرح شود، افزود: بنده به دلیل ابهامات ایجاد شده همین جا به این سوال نیز پاسخ خواهم داد.
وی با تاکید بر اینکه باند نیویورک یک مفهوم موهوم است، گفت: این مفهوم در دهه 70 هجری در زمان وزارت جناب آقای خرازی راجع به کسانی که با وی در نیویورک فعالیت می کردند در شب نامه های داخلی وزارت خارجه مطرح می شد. بنده نه رئیس باند نیویورک بوده و نه اینکه چنین باندی وجود دارد.
ظریف با بیان اینکه اولین باری که در صحنه علنی اسم باند نیویورک مطرح شد در مقاله ای بود که تیتر خبری روزنامه کیهان بوده است، تصریح کرد: در آن مقاله نویسندگان به باند نیویورک اشاره کرده که با اشاره مقامات عالی نظام که گفتند نشان می دهد که گروه کوچک توانسته بر تمامی مسائل امنیتی کشور فائق بیاید، اما روز بعد از این نوشته عذرخواهی کردند.
وی ادامه داد: باند نیویورک موضوع موهومی بوده و بنده حاضر هستم مقاله منتشره و عذرخواهی روز بعد در این باره را در جلسه بعدی ارائه کنم.
ظریف با بیان اینکه گروهی که مشکلات صنفی با برخی اعضای وزارت خارجه داشته اند، باند نیویورک را مطرح کردند، گفت: در صورت لزوم در این باره هم در جلسات آتی مدارک را ارائه خواهم کرد.
وی با بیان اینکه سوالاتی در مورد ارتباط بنده با بنیاد جامعه باز و همچنین بنیاد سوروس در زمان سفارت بنده مطرح است، افزود: بنیاد جامعه باز وقتی بنده به نیویورک رفتم با ایران ارتباط داشت، به ایران سفر می کرد و با قسمت های مختلف، با شهرداری ها ارتباط داشت. آنچه که بنده انجام دادم این بود که ارتباطات را در واقع محدود و منظم کرده و آن ها موظف بودند هر دفعه به بنده گزارشی از اقدامات انجام شده داده و بنده اجازه ندهم کاری خارج از منافع ملی صورت بگیرد.
ظریف ادامه داد: بعدها که آقای کیان تاج بخش که نماینده بنیاد جامعه باز در ایران بود دستگیر شد، این موضوع را به عنوان اعتراف مطرح کرد که بنده به ظریف گزارش داده و حتی پیشنویس نامه ها را تدوین می کردم، این یک واقعیت است که بنده به جای اینکه در طی این سال ها در خانه بنشینم به قدری فعال بودم که همه فکر می کردند باید با بنده هماهنگ کنند.
وی با بیان اینکه بارها مورد تقدیر مقام معظم رهبری برای تلاش هایم در نیویورک قرار گرفته ام، تصریح کرد: اگر کسی در این زمینه شکی دارد می تواند با استعلام از دفتر مقام معظم رهبری صحت آن را سوال کند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه هیچ کس علیه السلام نیست، گفت: یا باید در خانه نشسته و یا با گروه های مختلف آمریکایی ارتباط برقرار شود و بنده به عنوان سفیر ایران با توجه به اختیاراتی که داشتم وظیفه ام این بود که با همه افرادی که امکان استفاده از آن ها در راستای منافع ملی وجود دارد ارتباط برقرار کنم.
ظریف با بیان اینکه خوشحالم که دستاوردهای مناسبی در زمان تصدی بر سفارت ایران بر سازمان ملل متحد به دست آورده ام، گفت: وقتی من این سمت را ترک کردم گفتند که ایران یک سخنور بسیار قهار را در نیویورک از دست داد اکنون نیز می گویم همه توفیق هایی که داشته ام را مدیون لطف خداوند و محبت های مقام معظم رهبری هستم.
وزیر امور خارجه یادآور شد: اگر حرکتی نکرده و دست به عصا حرکت کنیم هیچ گاه مشکلی ایجاد نخواهد شد اما وظیفه ما این است که برای منافع ملی خود را قربانی کنیم از این رو من بارها گفته ام که نظام نباید برای ما قربانی شود و ما باید قربانی منافع ملی باشیم ما نباید برای اینکه نامی از خود در تاریخ بگذاریم منافع ملت را فدا کنیم.
پخش فیلمی از اعترافات دری اصفهانی در مجلس
حضور جواد ظریف با حاشیههایی همراه بود. جواد کریمی قدوسی در جریان سوال از ظریف مستندی از سازمان اطلاعات سپاه را که حاوی فیلمی از اعترافات دری اصفهانی بود در صحن علنی مجلس پخش کرد.
در هنگام سخنرانی کریمی قدوسی، نجفی خوشرودی که کنار ظریف نشسته بود و با او صحبت میکرد بعد از اعتراض ظریف نسبت به سخنرانی کریمی قدوسی به جایگاه هیات رئیسه رفت و با پزشکیان صحبت کرد.
بعد از دقایقی یکی از همکاران ظریف، یادداشتی را به مسعود پزشکیان ارائه کرد و در پایان اظهارات کریمی قدوسی، پزشکیان اعلام کرد وزیر امورخارجه خواستار حضور در جلسه علنی برای پاسخ به شبهات ایجاد شده است و وزارت اطلاعات کلیپی که پخش شده را قبول ندارد.
در نهایت نمایندگان از پاسخ های وزیر امورخارجه قانع شدند.
دیدگاه تان را بنویسید