مهدی مطهرنیا:
فضای منفی برای حضور روحانی در مجمع عمومی ایجاد نکنیم
کارشناس روابط بین الملل با تاکید بر این که نباید فضای منفی برای شرکت رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد کنیم، گفت: دکتر روحانی با حضور فعال در مجامع بین المللی به دفاع از منافع ملی می پردازد.
اعتمادآنلاین| «مهدی مطهرنیا» در مورد سفر رییس جمهوری به نیویورک و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین شرکت در نشست شورای امنیت که به ریاست ترامپ برگزار می شود، اظهارداشت: نگاه تقلیل گرایانه به حوزه سیاست در جهان امروز یک نگاه منزوی است. این که ما به سنت روستانشینان عصر حجر نه دهکده نشینان جامعه جهانی کنونی به عنوان تحقیر طرف مقابل در یک مجمع بین المللی حضور پیدا نکنیم امری دور از خرد سیاسی است.
وی ادامه داد: در جهان امروز نگاه به این مساله معنادار و تعریف شده است. شرایط کنونی این گونه برخوردها را برنمی تابد و اساسا حیات آدمی در دنیای جهانی شده در صحنه سیاست به محدوده سیاسی به عنوان قلمرو خود می نگرند.
این کارشناس روابط بین الملل خاطرنشان کرد: جهان امروز از دهکده جهانی به جهان مسطح و از جهان مسطح به اتاق شیشه ای و از اتاق شیشه ای در حال تبدیل شدن به گوی بلورین است و نهادها و سازمان های بین المللی متعلق یک شخص یا در ید قدرت یک کشور یا در محدوده جغرافیای شخصی یا ملی یک رهبر یا کشور قرار ندارد.
مطهرنیا افزود: این که بگوییم رییس جمهوری اسلامی ایران با شرکت نکردن در جلسه مجمع عمومی ، رییس جمهوری آمریکا را تحقیر می کند نه از منظر منطق ارتباطات و نه از منظر منطق سیاست و نه از منظر منطق موقعیتی به هیچ وجه دارای پذیرش عقلایی نیست.
وی ادامه داد: بنابراین آنچه که در این زمینه گفته می شود نباید موجب ایجاد فضای منفی برای حضور روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و حتی در شورای امنیت با موضوع ایران در چهارم مهرماه شود.
استاد روابط بین الملل همچنین گفت: آنچه که باید رییس جمهوری به آن توجه داشته باشد، این است که با دستان پُر به دفاع از منافع ملی بپردازد.
مطهرنیا خاطرنشان کرد: دکتر روحانی رییس جمهوری ملت ایران است و ایرانیان تنها در نظام جمهوری اسلامی ایران یا در 40 سال اخیر یا تنها در تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانیان خلاصه نمی شود ، بلکه ایرانیان یک تمدن هزاره ای هستند که جزو میراث های فرهنگی و تاریخی و تمدنی همه کشورهای جهان محسوب می شوند .
وی خاطرنشان کرد: آنچه که باید در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گیرد سفر برنامه ریزی شده و حاوی پیام های محکمی برای دفاع از منافع ملی ایران و پذیرش نقاط ضعف ایران در نظام بین الملل و هجمه های بی محابای بعضی از کنشگران با وجود فعالیت های سازنده این کشور به ایران و ایرانی تباران در دهه های گذشته باشد.
این کارشناس روابط بین الملل در عین حال تاکید کرد که ایران در موضع اتهام قرار گرفته است. ترامپ در یک حرکت تهاجمی اعلام کرده که خود ریاست شورای امنیت را به مناسبت ریاست دوره ای آمریکا این کشور به عهده می گیرد تا در پرتو آن بتواند زمینه های مدیریت این جلسه را به ضرر ایران شکل و محتوا بخشد.
وی افزود: حال پرسش این است که اگر رییس جمهوری اسلامی ایران در این جلسه شرکت نکند چه پیامدهایی برای کشور خواهد داشت؟ آیا افکار عمومی جهان جا خالی دادن ایران به این نشست را نشانه قدرت قلمداد خواهد کرد یا نشان دهنده تحقیر شورای امنیت سازمان ملل یا نمایانگر ایجاد فضای معنادار برعلیه دونالد ترامپ خواهد دانست؟
این تحلیلگر مسایل بین الملل ادامه داد: اگر هرکدام از این وجوه باشد شرکت نکردن ایران و رسیدن به نتیجه ای که ترامپ در پی آن است حتی در وضعیت حداقلی یعنی دریافت حداقل حمایت های بین المللی جهت حرکت علیه ایران به سود منافع ملی ایران خواهد بود.
مطهرنیا همچنین گفت: اگر بخواهیم یک دیدگاه واقع گرایانه منتهی به عملگرایی در این زمینه را دنبال کنیم ایران باید در این جلسه شرکت و منطق خود را بیان کند و دستاوردهای احتمالی رییس جمهوری آمریکا را در شورای امنیت را به نفع خود مدیریت کند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید