محمدرضا بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران :
نهضت اسلام در قبال مسائل روز خود پاسخگو و واقعبین بود
محمدرضا بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: نهضت اسلام در زمان پیامبر(ص) در قبال مسائل روز خود پاسخگو بود، اتفاقات جامعه باید درست دیده میشد که در زمان پیامبر اسلام این مهم رخ داد و پاسخ نیازهای همه افراد و اقتضائات داده شد.
اعتمادآنلاین| محمدرضا بهشتی در نودمین سالروز تولد شهید بهشتی بیان کرد: شهید بهشتی برای ما مشخص میکند که اسلام در چه محیطی رشد پیدا کرده است و اگر بخواهیم با ادیان مواجه شویم چه رویکردی باید داشته باشیم و این رویکرد باید از چه منظری ادامه یابد.
وی افزود: در عوامل موفقیت اسلام به چند عامل مهم باید اشاره کنیم که چهره پیامبر را ترسیم میکند. ایمان قاطع و لیاقت و کاردارنی پیامبر دو عاملی هستند که موجب شده پیامبر در فراز و نشیب ها دچار درماندگی نشود، هرچند که خلاء نسبی ایجاد شده در آن زمان نیز موجب پیشروی سریع اسلام شد، اما سوال اساسی این است که چرا اسلام اینچنین موفقیت به دست آورد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: نهضت اسلام در زمان پیامبر اسلام در قبال مسائل روز خود پاسخگو بود، اتفاقات جامعه باید درست دیده می شد که در زمان پیامبر این مهم رخ داد و پاسخ نیازهای همه افراد و اقتضائات داده شد این اتفاقات یعنی پاسخگو بودن و درست دیدن مسائل موجب پیشرفت اسلام شد.
بهشتی تصریح کرد: عنصر منادی آزادی در اسلام وجود دارد، در اسلام افراد و جامعه احساس میکنند که از بندهای جامعه میتوانند رها شوند.
وی تاکید کرد: در طول تاریخ، اندیشه سیاسی این سوال را مطرح کرده است که مشروعیت حاکمیت چه میتواند باشد؟ یورگن هاورماس آلمانی نیز همیشه به دنبال این سوال گشته است که دین در چارچوب شخص باید نقش داشته باشد یا در جامعه هم میتواند نقش ایفا کند. ولی یک موضوع روشن است اینکه دین تصنعی نمیشود.
فرزند ارشد شهید بهشتی اظهار کرد: لیاقت و کاردانی پیامبر یک اتفاق مهم است پیامبر فارغ از مسئله پیامبری اش ویژگیهایی دارد که موجب میشود که او در کانون راهبریها قرار داشته باشد و به همین خاطر میتواند موجب موفقیت یک نهضت هم بشود.
بهشتی ادامه داد: صلح حدیبیه، تغییر قبله و افک عایشه سه بحرانی بود که پیامبر توانست هر سه را به درستی مدیریت کرده و بتواند نهضت را به سر منزل مقصود برساند.
وی تاکید کرد: باید همه مسائل جامعه را دید و بدون تعارف باید گفت هیچ نهضتی نیست که از توانمندی دیدن برخوردار نباشد موفق شود، باید اندیشه و حرکت نهضت واقع بینانه باشد، اگر اندیشه و حرکتی سوال های مطرح شده را نبیند و نگذراد سوالی مطرح شود این سوالات و دغدغهها مانند بهمنی بر روی آن اندیشه آوار میشود پس باید نهضتی که شکل میگیرد و حرکت میکند واقع بینانه و درست ببیند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید