آیتالله ناصر مکارم شیرازی
تبلیغ دین نباید محدود به فضای مساجد شود
آیتالله ناصر مکارم شیرازی گفت: تبلیغ دین را نباید محدود به فضای مساجد کرد و برای تبلیغ باید از هر فضایی و هر فرصتی استفاده شود.
اعتمادآنلاین| آیتالله ناصر مکارم شیرازی در ششمین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه با موضوع "محوریت قرآن و نهج البلاغه در تبلیغ" در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) و سیوهفتمین سالگرد ارتحال مفسر کبیر قرآن؛ علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) در میان جمعی از فضلا و طلاب ایرانی و غیرایرانی برگزار شد، راجع به صورت های مختلف تبلیغ سخنرانی کرد.
وی با تاکید بر اینکه نهجالبلاغه هم همانند امیرالمومنین(ع) غریب است، تصریح کرد: تا کنون بیش از هزار تفسیر بر قرآن نوشته شده است اما ما وقتی رجوع کردیم به تفاسیر خوب از نهج البلاغه، عدد آن ها به تعداد انشگتان دو دست هم نمیرسد.
این مرجع تقلید افزود: چرا در حوزههای علمیهی ما تدریس نهج البلاغه به عنوان یکی از دروس اصلی وجود ندارد؟
مکارم شیرازی با اشاره به اینکه در قرآن کریم لغت "تبلیغ" و "بلاغ" فراوان و در یک معنا به کار رفته است، گفت: در قرآن کریم در آیه 37 از سورهی نحل، خداوند از پیامبران خواسته "بلاغ مبین" داشته باشند یعنی تبلیغ آنها در قلوب نفوذ کند.
وی تاکید کرد: خداوند در آیه 54 سورهی نور بلاغ مبین را وظیفهی پیامبر میداند و از او میخواهد که حتی اگر مردم هم گوش نداند، او به وظیفه اش عمل کند.
این مرجع شیعه به تاکید مکرر عنوان کرد: وقتی اسم تبلیغ میآید، ذهنها به این سو میرود که دههی عاشورا یا فاطمیه یا ماه رمضانی هست و حسینیه یا مسجدی هست تا به تبلیغ برویم اما سیرهی اهل بیت اینگونه نبوده است.
وی در توضیح گفت: اهل بیت از هر فرصتی و در هر زمانی و هر مکانی برای تبلیغ استفاده میکردند. گاهی حتی وسط میدان جنگ که کمترین امیدی برای اثر گذاری در دل دشمن وجود نداشت، به امر تبلیغ مبادرت میورزیدند.
مفسر تفسیر نمونه با بیان اینکه نباید تبلیغ را محدود به فضای مساجد کرد، افزود: برای تبلیغ باید از هر فضایی استفاده کرد. مثلا فضای مجازی که وسیلهی ترویج فساد شده است را باید به محلی برای تبلیغ تبدیل و فضای آنرا منقلب سازیم.
وی همچنین اظهار کرد: چند نفر از ما تاکنون کتب درسی مدارس را بررسی کرده است تا دریابد چه مسائلی را وارد این کتب کردهاند و نباید میکرده اند و چه مطالبی را کاسته اند که نباید میکاستند؟
مکارم شیرازی با اشاره به فضای ورزشی و امکان و لزوم استفاده از این فضا جهت بهبود امر تبلیغ، بیان کرد: سابقا ورزش های باستانی در کشور ترویج داشت که در نوع خودش کلاس اخلاق بود؛ در آنجا به ذکر فضائل و اوصاف و نام امیرالمومنین در کنار ورزش میپرداختند و تربیت میشدند که این افراد در جامعه به پناهگاه مظلومان محله شان تبدیل میشدند.
وی با اشاره و انتقاد از حضور زنان در ورزشگاهها، ادامه داد: امروز فضای ورزشی چگونه است؟ یک روزنامه نوشت ما حاضریم انگ تحجر به ما بزنند اما حضور زنان را به این شکل در ورزشگاه ها شاهد نباشیم. فیلمهایی که از حضور زنان در ورزشگاه منتشر شد به خوبی نشان داد شما هرگز نخواهید توانست کیفیت حضور آنها را کنترل کنید.
مکارم شیرازی در پایان خاطرنشان کرد: تهیهی شرح 20 جلدی بر نهج البلاغه در دست اقدام است که تاکنون 15 جلد آن آماده شده است و قرار است با حمایت بانیان و خیرینی، یک دوره از آن برای هر کتابخانه در ایران و برخی کتاب خانه های جهان فرستاده شود تا بتوان قدری از غربت امام علی(ع) کاست.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید