کد خبر: 247481
|
۱۳۹۷/۰۹/۰۴ ۱۴:۴۹:۰۰
| |

محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی:

قوه قضاییه ابهام پرونده‌های اقتصادی را برای مردم روشن کند

یک عضو فراکسیون امید معتقد است در صدور حکم باید دقت لازم صورت بگیرد، زیرا یک عملی در دور‌ه‌ای مجاز است و پس از آن غیرمجاز می‌شود و نمی‌توان زمانی که برای آن کار مجاز بوده حکم غیرمجاز را صادر کرد. بطور مثال اگر اشکال قانونی در فروش عمده سکه به اشخاص بوده باید فروشنده را هم دستگیر کرد تا با او هم برخورد شود.

قوه قضاییه ابهام پرونده‌های اقتصادی را برای مردم روشن کند
کد خبر: 247481
|
۱۳۹۷/۰۹/۰۴ ۱۴:۴۹:۰۰

اعتمادآنلاین| محمود صادقی، رییس فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و انضباط مالی مجلس با اشاره به پرونده سلطان سکه و اعدام متهمان اصلی این پروند، گفت: دو نفر فعال حوزه سکه که اخیراً حکم اعدام آن‌ها اجرا شد مفسدفی‌الارض نامیده شدند. مفسدفی‌الارض در قانون مجازات تعریف خاص خودش را دارد، یعنی فرد اقدام یا اقداماتی کرده است که به صورت گسترده در یک یا چند بخش کشور اختلال بوجود آورده، البته خود اصل عنوان مفسدفی‌الارض در قانون مجازات از لحاظ حقوقی قابل انتقاد است.

این عضو فراکسیون امید افزود: حداقل چیزی که الان می‌شود گفت این است که با اطلاعاتی که به جامعه داده شد خیلی واضح نبود که فرد به خاطر فساد و سواستفاده اقدام به این خرید و فروش گسترده سکه آورد یا آزاد و با سرمایه‌ای که جمع کرده بوده اقدام به چنین خرید و فروش گسترد‌ه‌ای آورد؟ به نظرم جا دارد مسئولان بیشتر این موضوع را برای جامعه باز کنند.

صادقی در رابطه با رسیدگی سریع به پرونده سلطان سکه، خاطرنشان کرد: با توجه به اجاز‌ه‌ای که رییس قوه قضاییه از رهبری گرفتند رسیدگی به چنین پرونده‌هایی را تسریع کردند، البته گاهی می‌بینیم که در تسریع پرونده‌های این چنینی، یکسری خلاف اصول آیین دادرسی هم انجام می‌شود. یعنی گاهی بعضی از این متهمان از حق دسترسی به وکیل و اعتراض محروم می‌شوند که این موضوعات از لحاظ موازین حقوقی قابل نقد است. گاه در بررسی پرونده‌های خارج از نوبت شاهد این هستیم که دقت فدای سرعت می‌شود.

به گفته وی، مبارزه و مقابله با فساد، کاری شایسته است، ولی نیاز است با دقت تمام پرونده‌ها رسیدگی شود که با عدالت کامل و بدون عجله حکم صادر شود. فکر می‌کنم نیاز است که مسئولان در خصوص این پرونده‌ها و حکم‌های صادره، کاملاً افکار عمومی را روشن کنند، زیرا تلقی مردم و افکار عمومی این است که مسئولان عوامل فساد‌های اصلی را رها کردند و با عوامل دست چندم برخورد می‌کنند. باز هم جا دارد تاکید کنم که این تلقی در جامعه وجود دارد و به معنی درست بودن این تفکر نیست و راه رفع این ابهام تنها در روشنگری و بیان جزییات برای مردم است.

صادقی در پایان نیز تصریح کرد: در صدور حکم باید دقت لازم صورت بگیرد، زیرا یک عملی در دور‌ه‌ای مجاز است و پس از آن غیرمجاز می‌شود و نمی‌توان زمانی که برای آن کار مجاز بوده حکم غیرمجاز را صادر کرد. بطور مثال اگر اشکال قانونی در فروش عمده سکه به اشخاص بوده باید فروشنده را هم دستگیر کرد تا با او هم برخورد شود.

منبع: رویداد24

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها