کد خبر: 251375
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۴ ۰۹:۴۲:۰۰
| |

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در مجلس:

نباید FATF به موضوع اختلافی در کشور تبدیل شود

رییس کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که نباید FATF به موضوع اختلافی در کشور تبدیل شود، اظهار کرد: منتقدان به FATF دغدغه امنیت ملی را دارند که باید آنها را قانع کرد.

نباید FATF به موضوع اختلافی در کشور تبدیل شود
کد خبر: 251375
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۴ ۰۹:۴۲:۰۰

اعتمادآنلاین| حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به صحبت‌های اخیر رییس جمهور درباره مخالفان پیوستن به گروه اقدام ویژه مالی (FATF)، گفت: نباید FATF تبدیل به موضوع اختلافی در کشور شود. ما تلاش کردیم در حرکت اجماعی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) به عنوان بخش مهمی از 41 سوال FATF را با حضور تمامی دستگاه‌ها و مسئولان مربوطه بررسی کنیم؛ حتی در زمان رفع ایرادهای شورای نگهبان هم این روال را در پیش گرفتیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اعتقادم بر آن است که بخش اعظمی از منتقدان به CFT وFATF کسانی هستند که دید واقع‌گرایانه دارند. کما این‌که نگاه‌های توام با انتقاد نسبت به FATF بعد از برجام جدی‌تر شد، چون حق ایرانی‌ها به صورت آشکار در برجام نادیده گرفته شد. برجام از معدود توافقات بین‌المللی ایران بعد از انقلاب بود که با بازیگران مختلف و در راس آن آمریکا منعقد گردید.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: آمریکا در برجام نشان داد که اعتماد به این کشور نتیجه لازم را نداد. آمریکا کارشکنی کرد و از طرف دیگر کشورهای دیگر به خصوص اروپایی‌ها هم به تنهایی نتوانستند کاری انجام دهند، همه این روند باعث شد که ما حق‌شرط‌های قوی را در CFT لحاظ کنیم. براین اساس دلیلی ندارد موضوعی که دارای راهکار قانون‌گذاری است تبدیل به امر اختلافی شود رییس جمهور هم نباید در قبال این مسائل وارد فضای اختلافی شود و به گونه تحقیرآمیز با منتقدان رفتار شود. منتقدان نظرات خاص خود را دارند که باید آنها را قانع کرد نه این‌که با آنها با تحقیر صحبت کرد.

رییس کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منتقدان FATF تجربه برجام را در مقابل خود دارند که ایران تعدیل‌ها و تاخیرهایی در برنامه هسته‌ای اش را انجام داد، اما به حقوق خود نرسید، لذا منتقدان دغدغه‌ای نسبت به FATF داشته که در این شرایط باید فارغ از فضای تقابلی به صورت اجماعی کار را پیش ببریم.بنده نشنیده‌ام که تاکنون کسی بگوید با FATF اسلام زیر سوال می‌رود، ولی این را می‌دانم که نقادان نسبت به امنیت و منافع ملی دغدغه داشتند که ما هم با همین نگاه یکسری شروط و حق تحفظ‌ها را درCFT لحاظ کردیم تا این دغدغه‌ها رفع شود.

وی در پایان اظهار کرد: این‌که با الحاق به FATF مبادلات گران و یا ارزان می‌شود را هیچ‌گاه نمایندگان دولت در جلسات کارشناسی مطرح نکردند و تمامی صحبت‌ها بیشتر ناظر بر دفع ضرر بود، لذا اگر گزارشی در این باره وجود دارد لازم است به کمیسیون امنیت ملی به عنوان متولی بررسی CFT داده شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها