در حاشیه نمایشگاه و همایش دستاوردهای پژوهشکده شورای نگهبان مطرح شد
رهپیک: در بررسی FATF کم دقتی نکردیم/ کدخدایی: توییتر فضای خوبی برای فعالیت مجازی است/ آیتالله جنتی: پیش از پیروزی انقلاب، بین حوزه و دانشگاه جدایی وجود داشت
عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: این شورا مطالعات دقیق و کارشناسی زیادی برای بررسی لوایح 4 گانه FATF در این شورا انجام داده است.
اعتمادآنلاین| سیامک ره پیک امروز- چهارشنبه- در مراسم نکوداشت هفته پژوهش شورای نگهبان که در محل مجلس قدیم برگزار شد، در مورد نحوه بررسی لوایح FATF در شورای نگهبان اظهارداشت: متاسفانه در برخی موارد اشخاصی که مسئولیت هایی داشته اند گفته اند شورای نگهبان در مورد لوایح FATF سطحی و با کم دقتی این لوایح را بررسی کرده است.
به گزارش «اعتمادآنلاین» ، وی با اشاره به اینکه در تمامی مراحل بررسی لوایح 4 گانه حضور داشته است، افزود: شورای نگهبان یکی از نهادهایی بود که بیشترین سطح کارشناسی را در بررسی لوایح 4 گانه انجام داد.
ره پیک اضافه کرد: این سطح کارشناسی به حدی بود که دوستان دولت هم می گفتند سوال و جواب هایی که در جلسات شورای نگهبان مطرح می شد حاکی از تسلط کامل به این موضوع بود.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه مطالعات زیادی در مورد لوایح 4 گانه FATF در شورای نگهبان صورت گرفت، گفت: برادران ما در قم نیز در این راستا مطالعات زیادی داشتند، مطالعات و بررسی های دقیقی در مورد حق تحفظ و حق شرط ها در این لوایح انجام شد و همچنین ما جلسات خوبی با موافقان و مخالفان این لوایح 4 گانه داشتیم.
ره پیک اضافه کرد: همچنین اخیرا پرونده ای در دیوان عدالت در مورد اراضی مطرح بود که این پرونده به فقهای شورای نگهبان ارجاع شد و در این باره بررسی دقیق و جامعی صورت گرفت تا حق کسی ضایع نشود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: روشی که شورای نگهبان در بررسی مصوبات به کار می گیرد روش متن خوانی است این طور تصور نشود که شورا، کلی نظر می دهد بلکه یک متن سه بار در شورای نگهبان خوانده می شود.
رییس پژوهشکده شورای نگهبان یادآور شد: این پژوهشکده نقش اساسی در بررسی موضوعات دارد و مطالعات دقیقی بر روی موضوعات و مصوبات مختلف انجام می دهد.
ره پیک ادامه داد: ما سال گذشته از سامانه نظرات شورای نگهبان رونمایی کردیم که استقبال خوبی از آن انجام شد و امروز روزانه به طور متوسط این سامانه 12 هزار بازدید دارد.
وی گفت: امروز نیز از سامانه مذاکرات شورای نگهبان رونمایی می کنیم. که براین اساس مذاکرات شورای نگهبان در این سامانه قرار داده می شود.
ره پیک با اشاره به دیدارهای اعضای شورای نگهبان با رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدارها تاکید داشتند که این موضوعات در اختیار جامعه و مردم قرار گیرد.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه پژوهشکده شورای نگهبان اقدامات خوبی در ارتباط با دانشگاهیان انجام داده است، اظهار داشت: ما کارگاه های آموزشی وپژوهشی با دانشگاه های مختلف برگزار کرده ایم که تعداد آن به 90 کارگاه می رسد و 3 هزار دانشجو تحصیلات تکمیلی در این کارگاه ها شرکت کرده اند.
وی در مورد بررسی قانون انتخابات در مجلس گفت: جلسات متعددی در مورد قانون انتخابات برگزار شد ولی ما انتظارمان این است که اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود و ناتمام نماند.
ره پیک اضافه کرد: شورای نگهبان نهادی رسمی است که باید وظیفه قانونی خود را ایفا کند لازم است که در این راستا این شورا تحلیل هایی داشته باشد از این رو ما از پژوهش های خود به صورت تحلیلی موضوعات را بررسی می کنیم.
جنتی: پیش از پیروزی انقلاب، بین حوزه و دانشگاه جدایی وجود داشت
آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در مراسم نکوداشت هفته پژوهش پژوهشکده شورای نگهبان گفت: وحدت حوزه و دانشگاه امری مهم است. قبل از پیروزی انقلاب جدایی بین حوزه و دانشگاه وجود داشت، حوزویان معتقد بودند دانشگاه غرب زده است. دانشگاهیان نیز معتقد بودند حوزه به درد مردم نمی خورد و باید به دنبال فرهنگ و صنعت غربی برویم.
جنتی اظهار داشت: آیت الله مفتح مامور شد حوزه و دانشگاه را باهم آشنا کند باید حوزه و دانشگاه بیشتر یکدیگر را بشناسند. این مجمع مشورتی فقهی قم و مجمع مشورتی حقوقی دو نعمت بزرگ هستند.
رئیس مجلس خبرگان گفت: تشکیلات شورای نگهبان را پژوهشکده شورا احیا کرده و کمک بسیار خوبی در باب موضوع شناسی انجام می دهند، مصوبات مجلس را مورد بررسی قرار می دهند، نامه های خسته کننده دیوان عدالت را بررسی می کنند؛ افرادی که منافع شان تامین نمی شود نامه بلند به دیوان می فرستند و دیوان به ما ارجاع می کند؛ به این شورا ارجاع داده می شود.
کدخدایی: اخبار خوبی از اصلاح قانون انتخابات به گوش نمیرسد
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان طی گفتوگویی با اعتمادآنلاین در حاشیه نمایشگاه و همایش دستاوردهای پژوهشکده شورای نگهبان، گفت: باز هم تاکید میکنم که توییتر فضای خوبی برای فعالیت مجازی است و رفع فیلترینگ توییتر مربوط به حوزه کاری و فعالیت من نیست.من در توییتر فعال هستم و امیدوارم که خیلی کار خلافی نکرده باشم.
وی تصریح کرد: به زودی نظرمان را درباره آن بخشی از لایحه CFT که دوباره به شورای نگهبان بازگشته، اعلام میکنیم. البته اخبار خوبی از اصلاح قانون انتخابات به گوش نمیرسد.
آیتالله شبزندهدار: هفتهای دوبار در قم جلسه داریم
آیت الله محمدمهدی شب زندهدار عضو فقهای شورای نگهبان هم در این مراسم گفت: تقاضا داریم مجلس و نمایندگان درباره ابطال قوانین دقت بیشتری داشته باشند و کمیسیونهای تخصصی این موضوع را بررسی کند.
او ادامه داد: برخی قوانینی که از قبل از انقلاب وجود دارد خلاف شرع در آنها وجود دارد. ما بعد از صحبتهای مقام معظم رهبری هفتهای دوبار در قم جلسه داریم و یکی از این جلسات به بررسی و جداسازی همین قوانین میپردازد و تعداد زیادی از قوانین وجود دارد که نمیتوان آنها را بدون جایگزین ابطال کرد. تقاضا دارم از نمایندگان و آیتالله جنتی که به اصلاح این موارد توجه شود و راهی برای آن در نظر گرفته شود
دیدگاه تان را بنویسید