کد خبر: 256205
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۰ ۱۴:۰۸:۰۰
| |

محمدرضا باهنر، رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری:

اگر برجام سودی نداشته باشد، نمی‌مانیم/ حزب واقعی نداریم/ برای 98 و 1400 باید تحلیل‌محور عمل کنیم

رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفت: در کشور ما 200 الی 250 حزب از وزارت کشور مجوز گرفته‌اند، 80 درصد آنها فقط کاغذی در جیب یک آقا یا خانم است، آن 20 درصد هم در زمان انتخابات ائتلاف انجام می دهند که به یک صندوق رای برسند و از آن خروجی بگیرند، اما حزبی که خودش را مأمور کادرسازی و جمع کردن مطالبات مردم بداند نداریم.

اگر برجام سودی نداشته باشد، نمی‌مانیم/ حزب واقعی نداریم/ برای 98 و 1400 باید تحلیل‌محور عمل کنیم
کد خبر: 256205
|
۱۳۹۷/۱۰/۱۰ ۱۴:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدرضا باهنر با تاکید بر اینکه حزب هم منافع و هم هزینه دارد، گفت: حزب هم باید از شخصیت و نظم برخوردار باشد و هم پاسخگو و برنامه محورعمل کند. مشاهده می‌کنیم در انتخابات مجلس 12 هزار نفر ثبت نام می‌کنند و همه به دنبال کسب رای هستند و جالب تر اینکه 90 درصد ثبت‌نام کنندگان نمی‌دانند مجلس چه اختیاراتی دارد، این مشکلات درغیبت نظام حزبی پدید می‌آید. آقای عارف آدم محترمی است، در مجلس دهم 140 نفر از نردبان ائتلاف امید بالا رفتند وقتی آقای عارف کاندیدای ریاست مجلس شد 104 نفر به او رای دادند؛ آن 38 نفر کجا بودند؟ درغیبت یک حزب قوی است که با این مشکلات و بی نظمی ها مواجه می‌شویم.

در غیبت چند حزب قدرتمند، مردم سالاری دینی تهدید می شود


باهنر در خصوص عدم توجه به تحزب افزود: درغیبت چند حزب قدرتمند و شناسنامه دار مردم سالاری دینی تهدید می شود. من نگران آینده مردم سالاری دینی هستم و به طور قاطع معتقدم بدون تحزب به سرمنزل مقصود نخواهیم رسید. از دوستان ما در گذشته تصورشان این بود که با رای مردم می توانند در مقابل نظام بایستند، منظور ما از تحزب و تشکیلات، در چهارچوب نظام است. در مجلس ششم یک عده در مقابل نظام تحصن کردند. سپاه، ارتش، نیروهای نظامی و امنیتی ارکان حاکمیت هستند نباید در مقابل این ارکان ایستاد.


وی با تاکید بر اینکه حزب باید چارچوب ‌مند باشد، اظهار داشت: اگر همین احزاب را هم نداشته باشیم واقعا نگران مردم سالاری دینی هستم. در کشور ما 200 الی 250 حزب از وزارت کشور مجوز گرفته‌اند، 80 درصد آنها فقط کاغذی در جیب یک آقا یا خانم است، آن 20 درصد هم در زمان انتخابات ائتلاف انجام می دهند که به یک صندوق رای برسند و از آن خروجی بگیرند، اما حزبی که خودش را مأمور کادرسازی و جمع کردن مطالبات مردم بداند نداریم.

وحدت ملی موضوعی حیاتی در ایام انتخابات


وی در خصوص انتخابات سال 98 مجلس شورای اسلامی و 1400 ریاست‌ جمهوری، گفت: زمانی که به انتخاباتی نزدیک می‌شویم باید وقت و انرژی عمده خود را صرف وحدت داخلی کنیم و این اشکال است. در هر جناحی یک طیف تندرو و یک طیف معتدل وجود دارد. یک جناح اصولگرا و یک جناح اصلاح طلب داریم و به جای احزاب این دو مفهوم با هم رقابت می‌کنند.


باهنر افزود: اینکه شرایط اصولگرایان نسبت به سال‌های 92 و 96 بهتر یا بدتر می شود، به نظر من تغییر آنچنانی در احزاب و ائتلاف اصول گرایی رخ نمی دهد، ما در سال 92 به دلیل نداشتن حزب چهار کاندیدای ریاست جمهوری داشتیم، هر کدام بین 12 تا 13 درصد رای آوردند ولی در سال 96 کاندیدای اصولگرا 40 درصد رای آورد، دوستان می‌گفتند ما شکست خوردیم، ولی من پاسخ دادم شکست نخوردیم و نسبت به سال 92 رو به جلو حرکت کرده‌ایم.


وی ادامه داد: دوستان اصولگرای ما می‌گویند اگر یک یا حسین بگوییم در سال 1400 رای ما به 60 درصد می رسد، لذا از نظر روحی شرایط خوبی داریم، ولی اینکه درسال 98 و 1400 انقلابی رخ بدهد و پیشرفت آنچنانی بکنیم، این گونه نیست و باید معقول و تحلیل محور عمل کنیم.

عملکرد جمهوری اسلامی در 40 سال گذشته


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به اهداف و کارنامه چهل ساله جمهوری اسلامی در رسیدن به این اهداف پرداخت و افزود: رسیدن به اهداف انقلاب یکی از ایده ها و آرزوهای من است و بسیار خوب است در دهه فجر امسال بتوانیم کارنامه عالمانه و عادلانه ای از عملکرد جمهوری اسلامی ارائه بدهیم و در این زمینه افراط و تفریط نکنیم. نه مسائل را بپوشانیم و نه سیاه نمایی کنیم و بخش های پر و خالی لیوان را ببینیم. 68 درصد جمعیت کشور پس از انقلاب به دنیا آمدند و 60 درصد هم امام (ره) و دفاع مقدس را درک نکرده اند.


وی یادآور شد: این طبیعی است که از ما بپرسند انقلاب برای ما چه کرده است و اگر انقلاب نبود چه می شد؟ باید گفت کارهای زیادی انجام شده و برخی کارها هم انجام نشده است. سوال دیگری که مطرح می کنند این است که می گویند دنیا در حال پیشرفت است و به شکل طبیعی ما پیشرفت‌ می کردیم، چون در این چهل سال همه کشورها با پیشرفت علم و فناوری حرکتی رو به جلو داشته اند. این از جمله پرسش های نسل سوم و چهارم انقلاب از ما است و باید به آن پاسخ های قانع کننده ای بدهیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اینکه در این چهل سال ما هم مانند سایر کشورها پیشرفت کرده ایم، باید گفت یک سری از شاخص ها چون تورم، رکود، توسعه انسانی، بهداشت، دانشگاه و آموزش و غیره در دنیا وجود دارد که پیش از انقلاب از آخر پانزدهم بودیم، یعنی رتبه ما 150- 170 بود، ولی مدعی هستیم امروز در بسیاری از این شاخص ها زیر بیست هستیم. این آمارها توسط مراکز جهانی چون بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول، یونیسف، یونیدو، سازمان ملل و مراکز تحقیقاتی منتشر می شود.

در شاخص بهداشت و درمان در آسیا رتبه سوم هستیم


وی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب تعدادی از پزشکان ما پاکستانی و بنگلادشی بودند، آن زمان آرزو می کردیم از پزشکان خارجی بی نیاز شویم و پزشکان خودمان را تربیت کنیم اما امروز در شاخص بهداشت و درمان در آسیا در رتبه سوم قرار داریم، در قاره ای که چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و دیگر کشورهای در حال توسعه در آن قرار دارند، ما رتبه سوم را داریم. سازمان بهداشت جهانی همواره از ما درخواست می کند با توجه به اینکه شما امراضی را در کشورتان ریشه کن کرده اید، کمک کنید در کشورهای همسایه هم این امراض ریشه‌ کن شود، ما هم در حد توان این کار را انجام داده‌ایم.


وی در پاسخ به این پرسش که دنیا طی این چهل سال در حال توسعه بوده، آیا فکر نمی‌کنید توسعه امری طبیعی است، گفت: زمانی آرزو داشتیم پزشکان کشور ایرانی باشند و اکنون اینقدر پزشک زیاد هست که کیفیت را پایین آورده است و عده‌ای از پزشکان ما بیکارند. ممکن است ایراد بگیرند که کیفیت پزشکی ما پایین آمده و کمیت بالا رفته است، ولی باید بگویم تقریباً در تمامی رشته های تخصصی پزشکی در شرایط خوبی قرار داریم، ما در جراحی قلب، چشم، ارتوپدی، سرطان، مغز و اعصاب و تمامی تخصص‌ها در سطح بالا و در رتبه‌های اول دنیا قرار داریم؛ اگر بپرسند بعد از انقلاب چه کاری انجام داده‌اید پاسخ این است که ما این کارها را انجام داده‌ایم.


باهنر اضافه کرد: ما در بخش‌های تجهیزات نظامی، فناوری های نو، تکنولوژی هسته‌ای، نانو، هوا فضا و امنیت در دنیا کم نظیر هستیم، درعلم سلول‌های بنیادی در حد شاخص‌های جهانی و رو به جلو هستیم که اگر انقلاب نمی‌شد این پیشرفت‌ها هم حاصل نمی‌شد. ما در توسعه انسانی از چین، ژاپن و خیلی از کشورها جلو هستیم.


نایب رییس پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وضعیت کشور ما البته خیلی گل و بلبل نیست، یکسری مشکلات اساسی هم داریم، بیکاری و تولید ناخالص ملی ما کاهش دارد، میزان تورم در کشور غیرعادی است و در بعضی از شاخص‌ها خیلی عقب هستیم، در مصرف انرژی در دنیا سوم یا چهارم هستیم، کاش این شدت مصرف انرژی تبدیل به رفاه می شد، ولی اینگونه نیست و در واقع ما اموالمان را آتش می‌زنیم و شهرها را آلوده می‌کنیم.

در بخشی از مشکلات کشور مقصر هستیم


وی خاطرنشان کرد: از رسانه ها خواهش می‌کنم وارد مسائل جناحی، گروهی و حزبی نشوند، نباید دنبال مقصر باشیم، همه دولت‌ها در حد خودشان کار کردند، همه مجالس یکسری کارهای دلسوزانه و خوبی داشته اند، اگر بخواهیم به قضایا سیاسی نگاه کنیم هر کس از زاویه دید خود، برخی کارها را خوب و برخی را بد بیان می کند.


باهنر ادامه داد: حدود هشت دوره در مجلس بودم، ممکن است اشتباه کرده باشم، مسئله‌ای را درست درک نکرده باشم، دقت و علم کافی به کار نبسته باشم، حتما در بخشی از اشکالات کشور مقصر هستم. همه ما یک سری قصور و تقصیر داشته ایم و ممکن است جاهایی اشتباه کرده باشیم، بنابراین در حال حاضر نباید به دنبال مقصر بگردیم. اگر به دنبال مقصر باشیم گم می شویم و ایجاد دعوا می شود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: عملکرد نظام جمهوری اسلامی نتیجه کار کردن همه مسئولان از دفاع مقدس گرفته تا دولت سازندگی، اصلاحات، دولت‌های احمدی نژاد و آقای روحانی است اما به نظرم باید در مورد موفقیت‌های جمهوری اسلامی در جامعه جهانی پرونده ویژه ای باز کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: شخص ضد انقلابی در یکی از شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور اذعان کرد؛ از زمان کوروش هخامنشی تا امروز هیچ زمانی حکومت ایران به دریای مدیترانه نرسیده بود، ولی نظام جمهوری اسلامی بر دریای مدیترانه مسلط است. او می‌گفت من نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارم ولی اگر این نظام نباشد ایرانی هم نیست، لذا اصلاح بهترین راه حل است.


وی افزود: مقام معظم رهبری تعبیر زیبایی داشتند، ایشان فرمودند کارهای انجام شده طومارش بلند است و کارهای انجام نشده طومارش بلندتر. علتش این است که خواسته ها و مطالبات مردم انتها ندارد، زمانی روستاهای ما مطالباتشان در حد شن ریزی یک جاده شوسه، برق و آب، تاسیس مدرسه و خانه بهداشت بود، امروز مطالبه روستاهای ما اینترنت پرسرعت است.

نیازمند مجلس ملی و مجلس منطقه‌ای هستیم


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: درخصوص اشکالات، علت ها را باید به سه گروه علت‌های ساختاری، رویکردی و عملکردی تقسیم کرد، برای علت های ساختاری یک مثال می‌آورم. چون عمری در مجلس بودم این حق را به خود می‌دهم درخصوص مجلس نقدهایی را مطرح کنم، نقدی که من به مجلس دارم ساختاری است و هیچ ارتباطی به اینکه مجلس اصلاح طلب باشد یا اصولگرا ندارد؛ ساختار و بنیان مجلس ما یک سری مشکلات دارد.
وی ادامه داد: نمایندگان وقتی وارد مجلس می‌شوند به دنبال یک سری اهداف هستند، این اهداف می‌تواند ملی، منطقه‌ای، قومیتی، حزبی، جنسیتی، صنفی و حتی شخصی باشد، برای اینکه نماینده دستش زیر ساطور حوزه انتخابیه خود است.


باهنر افزود: معتقدم ما باید یک مجلس با نگاه ملی، مثل مجلس سنا یا چیزی شبیه به آن داشته باشیم. وقتی نماینده به دنبال منافع منطقه‌ای است در مقابل برداشت آب از سرچشمه‌های یک رودخانه مقاومت می‌کند یا می‌گوید چون چاه نفت، معادن آهن و گاز و غیره در استان من است، کشور حق استفاده از آن منابع را ندارد. اگر اینگونه بیاندیشیم منافع منطقه‌ای در مقابل منافع ملی قرار می‌گیرد، اکنون اختلافات به سطح ملی رسیده است، به مرور اختلافات استانی تبدیل به مطالبه اجتماعی و بعد سیاسی و نهایتا تبدیل به گره‌های امنیتی می‌شود. به همین دلیل هفته ای 3 بار لوله آب یزد که از طریق اصفهان عبور می کند، شکسته می شود.


وی خاطر نشان کرد: انتخابات و دمکراسی در اسلام نبوده و آن را از غرب گرفته‌ایم، در اسلام مشورت بوده است ولی پارلمان، انتخابات و احزاب به این شکل نبوده است، پس لازم است در خصوص تشکیلات، ساختارها، انتخابات و مجالس از تجربیات غرب استفاده کنیم. معتقدم ما به یک مجلس ملی و در کنارش به یک مجلس منطقه‌ای نیاز داریم.


باهنر ادامه داد: کل نظام باید حزبی باشد، معتقدم نظام انتخاباتی ما باید یک نظام حزبی باشد، متاسفانه دولت‌های ما از هم منفصل هستند هر دولتی که مستقر می‌شود حداکثر هشت سال سر کار است، رئیس جمهوری ما وضعیتش به شکلی است که نمی تواند یک برنامه 20 ساله را مدیریت کند. فرهنگ دیگران کاشتند ما خوردیم، ما بکاریم که دیگران بخورند، در ادبیات سیاسی ما کاربرد ندارد.


وی ادامه داد: دولت‌ها دو دوره فرصت دارند، دوره اول درصدد خنثی کردن کارهای دولت قبل از خود هستند و چهار سال بعدی کارهایی را انجام می‌دهد که دولت بعدی می‌آید آنها را خنثی می‌کند، درحالی که نباید اینگونه باشد. اگردولتی می‌آید و چند ردیف از یک دیوار را پایه می‌گذارد دولت بعدی باید آن دیوار را کامل کند، بنابراین دولت ها و مجالس ما از هم منفصل هستند.


باهنر افزود: نظام حاکم بر دولت ها و مجالس ما باید حزبی باشد، ما نیاز به 200 حزب کوچک و کم اثر نداریم بلکه به چند حزب فراگیر، قدرتمند، چارچوب دار و شناسنامه دار نیاز داریم. احزابی که برنامه 50 ساله تدوین کنند، حزب قوی و واقعی می‌خواهد در قدرت بماند به همین دلیل برای آینده مملکت برنامه بلند مدت تدوین می‌کند.


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اضافه کرد: این که حضرت آقا در موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فرمودند مجمع تشخیص، مجلس و فرهیختگان تا دو سال دیگر در مورد این الگو نظر بدهند و آن را اصلاح کنند در راستای تدوین برنامه‌ها و چشم انداز بلند مدت است. این فکر باید در احزاب و مجالس نهادینه شود؛ ولی می‌بینیم دولت‌ها و مجالس ما از هم منفصل، جدا و گاهی متضاد و در مقابل هم هستند.


باهنر با اشاره به مشکلات رویکردی مدیریت کشور خاطر نشان کرد: ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی، یک دوره‌ای کنار رفت و حالا با این سن زیادی که دارد دوباره نخست وزیر مالزی شده است، این شخص در دوره قبل مالزی را وارد پروسه اصلاحات اساسی کرد و برنامه‌هایی تدوین کرد که 40 سال به طول می انجامید، الحق و انصاف این برنامه ها را خوب انجام داد. کشورش حسابی رشد کرد، او خاطرات زیبایی نوشته که به فارسی هم ترجمه شده است. در خاطراتش جمله ای دارد که جذب آن شده‌ام، می‌گوید اگر من در مالزی موفق بودم به این دلیل بود که همواره منافع ملی و بلند مدت کشور را بر رضایت کوتاه مدت مردم ترجیح دادم.


وی افزود: منافع بلند مدت کشور گاهی با رضایت کوتاه مدت مردم در تضادند. درعمر چهل ساله جمهوری اسلامی ما همواره رضایت کوتاه مدت را بر منافع بلند مدت مردم ترجیح داده ایم، یعنی برعکس عمل کرده ایم. یارانه‌های نقدی نمونه ای از رضایت کوتاه مدت است، استخدام بیش از حد ظرفیت در نهادهای دولتی و افزایش حقوق کارکنان، نمونه دیگری است، بنابر این هیچ دولتی جرأت ندارد موضوع یارانه‌ها و قیمت انرژی را دست بزند.


نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مورد سوم اشکال کلان مدیریت کشور، عملکردی است. دولت می‌خواهد بودجه را تقدیم مجلس کند و با توجه به تحریم ها این بودجه نمی تواند یک بودجه عادی باشد، ولی توقعات منطقه ای و حمایتی و یارانه ای مانع نوشته شدن بودجه ای انقباضی می‌شود.
باهنر با اشاره به انتخاب آقای روحانی در سال 92 اظهار داشت: پس از پیروزی در سال 92 به عنوان نایب رییس مجلس، خدمت آقای رئیس جمهوری رسیدم، به آقای روحانی گفتم یک خواهش از شما دارم، هر کسی را که می خواهید به عنوان وزیر معرفی کنید به او بفرمایید ما پول نداریم، اگر می‌توانی در وزارتخانه ات پول خلق کنی بیا کار کن، هر کس می‌خواهد پول بگیرد و کار کند به خود زحمت ندهد.

انقلاب ما فرهنگی است


وی در پاسخ به این پرسش که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود، آیا به اهداف فرهنگی خود رسیده است؛ گفت: اول انقلاب می گفتیم ما برای اقتصاد انقلاب نکردیم و درست هم بود اما زمانی که به حکومت رسیدیم متوجه شدیم که مردم نیاز به رفاه دارند، به همین دلیل مقداری بعد از انقلاب از مسائل فرهنگی غافل شدیم. آن رشد فرهنگی را که به آن اعتقاد داشتیم را کسب نکرده ایم، اما به این مفهوم نیست که کاری انجام نشده است.

اصولگرایان مسئولیت عملکرد احمدی نژاد را نپذیرفتند


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: کسی مسئولیت عملکرد دستگاه‌های اجرایی را به گردن نمی‌گیرد. ما اصولگرایان هم به همین گونه عمل کردیم. آقای احمدی نژاد رئیس جمهوری شد، اول امیدوار بودیم که خوب کار می کند، بعد که عملکرد او را دیدیم مسئولیتش را به عهده نگرفتیم. اگر احمدی‌نژاد خروجی یک حزب بود آن حزب پاسخگو می‌بود و نمی توانستیم از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنیم.

حول محور منافع ملی حرکت می کنیم


نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در رابطه با تحریم‌ها، کانال مالی اروپا و لوایح چهارگانه نیز گفت: بحث FATF پیچیده بوده و نیاز به کار کارشناسی عمیق دارد، یک عده می‌گویند که مملکت را فروختند یک عده می‌گویند که مملکت را خریدند. حرف ما همیشه یکی بوده است، رابطه ما با پنج به علاوه یک و برجام و غیره حول منافع ملی ایران است. می گویند شما در سوریه و یمن چه کار می کنید، باید پاسخ داد ما در آنجا به دنبال منافع ملی خود هستیم. منافع ملی ما می‌گوید.


باهنر با تاکید بر اینکه باید از مقاومت دفاع کنیم، گفت: اگر زمانی هزینه‌های برجام بیشتر از منافع آن باشد در برجام نمی‌مانیم، اروپا هم در دو راهی گیر کرده است، از نظر سیاسی کاملا با ما موافق و با رفتار آمریکا و ترامپ مخالف است. اروپا در کنار تمایل سیاسی باید هزینه اقتصادی هم بپردازد. اگر می‌خواهند با ما روابط سیاسی داشته باشند و اخلاق سیاسی را دنبال کنند، باید هزینه اقتصادی آن را هم بپردازند، اگر هزینه نپردازند و معطل کنند زمانی می رسد که اگر ما احساس کنیم برجام سودی ندارد از آن خارج می‌شویم، آن وقت ممکن است اروپا به ما التماس کند که در برجام بمانید ولی ما چون منفعت نداریم، نمی‌مانیم.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها