کد خبر: 272546
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۳ ۱۳:۱۰:۲۳
| |

محسن غرویان استاد حوزه علمیه قم:

علما و روحانیون باید با جوانان حشر و نشر داشته باشند

یک استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این مطلب که محورهای اساسی در منشور روحانیت امام راحل وجود دارد که برای زمان حال ما مفید است گفت: امام در منشور روحانیت علما را به وحدت رویه و حضورشان در بین نسل جوان دعوت می‌کند. متأسفانه در برخی از موارد می‌بینیم که در بین روحانیون به منشور امام عمل نمی‌شود و بعضاً در حوزه‌های علمیه نیز این منشور تدریس نمی‌شود.

علما و روحانیون باید با جوانان حشر و نشر داشته باشند
کد خبر: 272546
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۳ ۱۳:۱۰:۲۳

اعتمادآنلاین| حجت‌الاسلام و المسلمین محسن غرویان، همزمان با صدور پیام امام خمینی (ره) در روز سوم اسفند سال 1367 خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت و استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند؛ با بیان این که در مطالعه منشور روحانیت حضرت امام خمینی (ره) چند محور اساسی وجود دارد که برای زمان حال مفید است اظهار کرد: نکته اول در منشور روحانیت این است که علما باید از نظر علم و عمل برای مردم الگو باشند. باید از نظر علمی عالم به زمان خود بوده و مسائل زمان را به درستی مطالعه کرده و بفهمند و هم اینکه از منظر اخلاق باید در عرصه عمل برای مردم الگو باشند.

وی گفت: نکته دوم منشور روحانیت این است که در منشور روحانیت امام راحل بر موضوع پیوند دیانت و سیاست تاکید کرده‌اند و بیان کرده‌اند که علما نباید خود را از مسیر سیاسی و اجتماعی کنار بکشند و منزوی شوند بلکه باید حضور داشته باشند اما حضور عالمانه و حکیمانه.

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به نکته سومی که در منشور روحانیت امام راحل وجود دارد اظهار کرد: علما و روحانیون باید نسبت به نسل جوان توجه داشته باشند و شبهات و سوالات جوانان را بدانند و پاسخ مناسبی در عرصه سوالات جوانان برای نسل جوان تحصیل کرده داشته باشند. همچنین باید در میان جوانان باشند و با آنها حشر و نشر داشته باشند.

غرویان ادامه داد: نکته چهارمی که در این منشور ارزشمند وجود دارد مسأله‌ وحدت علما است. وقتی علما با هم اختلاف داشته باشند تمام جامعه و مردم با هم دچار اختلاف می‌شوند. ولی اگر علما وحدت داشته باشند، جامعه هم به وحدت می‌رسد.

اگر حوزه انقلابی می‌خواهیم باید آثار امام در حوزه تدریس شود

این استاد حوزه یادآور شد: غفلت از منشور روحانیت امام می‌تواند تأثیرات مخربی را در جامعه داشته باشد. این جای تأسف دارد که فردی در لباس روحانیت می‌گوید افتخار می‌کنم که رئیس جمهور را استیضاح کنم. حداقل باید وحدت رویه در میان روحانیون را حفظ کنیم. این اختلاف و تفرقه باعث می‌شود که منویات مقام معظم رهبری و موضوعی که در منشور روحانیت امام راحل بر آن تاکید بسیار زیادی شده است نادیده بگیریم و از بین رفتن وحدت رویه شعله‌های آتشی می‌شود که دامن مملکت را می‌گیرد. اگر این اختلافات ادامه پیدا کند مردم نیز دسته دسته می‌شوند و وحدت رویه از بین می‌رود. امیدواریم یک تنبهی در روحانیت ایجاد شود.

غرویان اظهار کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که منشور امام در حوزه‌های علمیه تدریس نمی‌شود و این آفتی است که بر اثر تفرقه ایجاد شده است. کتاب‌های مهمی از جمله کتاب «اربعین» امام و «منشور روحانیت» در حوزه‌های علمیه ما به دلیل حزب و گروه‌هایی که به وجود آمده است تدریس نمی‌شود و این هشداری است که باید برای آن آگاه باشیم. اگر حوزه انقلابی می‌خواهیم که خمینی‌ها در آن پرورش پیدا کنند باید آثار حضرت امام (ره) برای طلبه‌ها از ابتدا تا انتها تدریس شود.

گفتنی است، بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها