حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
چین به دنبال احیای جاده ابریشم است/ اعتمادسازی با چین در سفر لاریجانی محقق شد/ نقش پارلمان در حال پررنگ شدن است/ تغییر نظام پارلمانی به ریاستی محتمل است/ برخی معتقدند لاریجانی خود را برای انتخابات آینده ریاستجمهوری گرم میکند
حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا گفت: گمانهزنیهای مختلفی درباره سفر لاریجانی به چین وجود دارد، از جمله اینکه آقای لاریجانی خود را برای رقابت آینده ریاستجمهوری گرم میکند.
اعتمادآنلاین| حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با « اعتمادآنلاین » در تحلیل سفر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی به چین گفت: موضوعی که به واقعیت نزدیک است این است که به هر حال رییس پارلمان به دعوت رییس پارلمان چین و حزب کمونیست چین به این سفر رفته است.
او در ادامه با بیسابقه دانستن سفر علی لاریجانی و برخی از اعضای هیات دولت به چین افزود: دیداری هم که آقای لاریجانی با رییسجمهور چین داشته به این دلیل بوده که هیات همراه او از اعضای دولت بودهاند و چون جایگاه ایران درباره مناسبات آینده چین اهمیت دارد، این دیدار قابل توجه است.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به تحلیلهایی که در حوزه سیاست داخلی بعد از این سفر مطرح شده است، بیان کرد: به هر حال گمانهزنیهای مختلفی در این باره وجود دارد، از جمله اینکه آقای لاریجانی خود را برای رقابت آینده ریاستجمهوری گرم میکند.
کنعانیمقدم با تاکید بر اینکه شاهد پررنگ شدن نقش پارلمان هستیم، افزود: در بیانیه رهبری درباره گام دوم انقلاب؛ ایشان تعبیری تحت عنوان نظام انقلابی دارند. ما نظام ریاستی، پارلمانی، حزبی، نظام سلطنتی داریم و نظام ولایی هم در قانون اساسی ما وجود دارد، اما اینکه نظام انقلابی را بخواهیم شکل بدهیم، سمت و سوی آن به سمت پارلمانی بیشتر است یا ریاستی... باید منتظر ماند تا سازوکار این موضوع خود را نشان دهد.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه بیان کرد: با دستوری هم که رهبری به آقای لاریجانی درباره تغییر در ساختارها دادهاند باید منتظر تغییراتی در ساختارها باشیم که ممکن است بحث تغییر نظام ریاستی به پارلمانی هم باشد.
او همچنین با اشاره به نقش چین و اهمیت این سفر گفت: در شرایطی قرار داریم که چین یکی از مهمترین محورهای مقابله توسعهطلبی آمریکا در منطقه ما است. ایران روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را ارتقا داده و به سمت همپیمان شدن با چین در مقابل جنگ اقتصادی میرود.
کنعانیمقدم افزود: خود چین هم درگیر این جنگ است و میتواند به ایران برای مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا کمک کند. به همین دلیل این سفر از اهمیت زیادی برخودار است.
او با بیان اینکه ذهنیتی در میان مقامات چین وجود دارد که براساس آن ایرانیها چینیها را به لحاظ مسائل اقتصادی و فروش کالاهای غیراستاندارد مرتبا مورد مواخذه قرار میدهند، عنوان کرد: دولت چین بارها اعلام کرده بود که آمادگی دارد تجاری را که اجناس غیراستاندارد تهیه و به ایران ارسال میکنند جریمه کنند، چون این ایران است که باید جلوی ورود این کالاها را بگیرد.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه توضیح داد: نکته بعدی توسعه چین به سمت غرب از طریق طرح حزب کمونیست چین تحت عنوان یک جاده یا کمربند است که همان راه ابریشم سابق را تداعی میکند.
کنعانیمقدم همچنین با اشاره به تمایل دولت چین برای سرمایهگذاری در ایران بیان کرد: ایران در این مسیر قرار دارد و خود دولت چین اعلام کرده که آمادگی دارد تا بیش از 400 میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخشهای حمل و نقل، ریلی و... داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه روابط ایران و چین قبلا در حد روابط دیپلماتیک بود، عنوان کرد: با این سفر آقای لاریجانی که مقداری هم بوی انتخابات زودرس ریاستجمهوری را میدهد این اعتمادسازی بین دو طرف شکل گرفته و باید منتظر فصل جدیدی از مناسبات با چین باشیم، خصوصا در مباحث اقتصادی و حتی جنگ اقتصادی که میتواند موثر باشد.
دیدگاه تان را بنویسید