محمد کیانوشراد، نماینده اهواز در ادوار مجلس شورای اسلامی:
الان وقت تندی به این و آن نیست/ ما به یک هماهنگی و فرماندهی واحد نیازمندیم
یک نماینده ادوار مجلس گفت: اکنون در مناطق سیل زده، بیش از هر زمان دیگری به هماهنگی و فرماندهی واحد نیازمندیم. صبوری و همراهی و هماهنگی همه نهادهای دولتی و حاکمیتی و مردمی، راه خروج از بحران را تحمل پذیرتر خواهد ساخت.
اعتمادآنلاین| محمد کیانوشراد در ارتباط با اولویتهای سال 1398 اظهار کرد: اولین اولویت رسیدگی به مسائل سیل اخیر و تمهیدات لازم برای مقابله با سیل و خصوصاً آثار زیانبار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سیل زدگان است. کوچ ناگزیر و احتمالی به حاشیه شهرها، شیوع بیماریهای واگیردار با کاهش دما خصوصاً در مناطق جنوبی کشور و... از جمله مسائلی است که در سطح ملی باید به آن توجه کرد.
این فعال سیاسی معتقد است که برای عصبانیت اکنون و آینده مردم منطقه خوزستان باید چارهجویی اساسی داشت؛ چرا که خوزستان باز هم، همچون ایام جنگ، همه دار و ندارش را از دست داد. اولویت اول برای مسئولان مدیریت و رسیدگی به موضوع سیل و عواقب آن است. تقویت فوری مدیریت بحران در استان در دو سطح عالی و عملیاتی ضروریترین نیاز استان خوزستان است.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم تلاش دلسوزانه و شبانهروزی دستگاههای اجرایی در خوزستان، ضرورت تقویت فوری مدیریت بحران وجود دارد. سطح بحران و کنترل آن، فراتر از توان مدیریت استانی است. ایجاد هماهنگی و وحدت فرماندهی در بحران اخیر، ضروریترین اقدامی است که تأخیر در آن بر گستره مصائب خواهد افزود. قدرت ساماندهی و هماهنگسازی دستگاهها و زیرمجموعههای نظامی، امنیتی، سمنها و گروههای مشارکت جوی مردمی و امدادی باید تقویت شود، اکنون نوعی آشفتگی در هماهنگی نیروهای استان مشهود است که به سرعت باید مرتفع شود.
نماینده اسبق مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد که بنا به گفته کارشناسان و شم و تجربه مردم، دامنه و پهنه سیل گستردهتر خواهد شد. توصیه به مردم، برای ماندن در روستاها و شهرهای در معرض سیل برای احداث سیل بند، اتلاف وقت و غفلت از کارهای اساسیتر از جمله اسکان بهموقع مردم خواهد بود. نکته قابل تأمل اینکه، سیل اخیر در خوزستان به دلایل جغرافیایی و اشباع خاک منطقه، بزودی دفع، تخلیه و فروکش نخواهد کرد و در خوشبینانهترین حالت تا چند هفته سیل در خوزستان ماندگار و تخلیه آبها به کندی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ساخت اردوگاهها برای اسکان مردم در مناطق امن همچون نواحی شمال غربی استان از جمله رامهرمز، اصلیترین کاری است که باید انجام شود. برنامهریزی برای اسکان جمعیتی بالغ بر چهارصد هزار نفر - بنا به گفته وزیر کشور - از حد و اندازه ظرفیتهای مدیریتی بحران و امکاناتِ استان فراتر و نیازمند اقدام مناسب و فوری دارد. با گرم شدن هوا باید در انتظار شیوع بیماریها گوناگون بود.
کیانوشراد ادامه داد: اسکان مردم تنها با دادن چادر حل نخواهد شد، اگرچه آن هم اکنون با مشکل مواجهه است. جایابی سریع و مناسب، ایجاد استانداردهای حداقلی بهداشت و ضروریات رفاهی در اردوگاهها ضروری است. چون مناطق سیل گیر مشخصاند باید بجای تشویق به احداث سیل بند، به فکر تخلیه فوری و اسکان مردم در اردوگاهها با برنامهریزی مناسب بود. تصمیم و اعلام به تخلیه، در وضعیتی که پهنه سیل پیش بینی شده آن هم در دقیقه 90 خسارت بار، جبران ناپذیر و از دست دادن زمان مناسب است.
این فعال سیاسی گفت: اختلاف نظرات کارشناسی در زمینه رهاسازی آب سدهای کرخه و دز، نیازمند حضور مستقیم وزیر نیرو است. همانگونه که رئیس جمهور تاکید داشتند، همه دستگاهها باید ملزم به تبعیت از دستورالعملها و صلاحدیدهای وزیر به عنوان مسئول مستقیم بخش آب باشند. تصمیمات سیاسی و غیر کارشناسی در این زمینه میتواند مشکلزا هم باشد.
وی اظهار کرد: برخورد بهنگام و پیشگیرانه در مواجهه با سیل و تخلیه روستاها و شهرهای در معرض خطر، ضروریترین کاری است که تأخیر در آن، خسارتها و مصیبتهای بیشتری را رقم خواهد زد. مسیر سیل قابل شناسایی و پیش بینی است، با توجیه نترسان مردم، نباید مردم در معرض سیل را در شرایط غافلگیری قرار داد.
وی افزود: مردم هشدارها را جدی بگیرند. همه برای حل بحران در تلاشاند. اکنون وقت پرخاش و عصبانیت و تندی به این و آن نیست. ارتش و سپاه و نظامیان و بسیجیان و در کنار آنها مردم و سمنها و گروههای خودجوش مردمی و مسئولان دولتی در تلاش و تکاپو هستند که باید تحت فرماندهی واحد با تقسیم مسئولیتها بیشترین اثر بخشی را برای آنها ایجاد کرد. اکنون در مناطق سیل زده، بیش از هر زمان دیگری به هماهنگی و فرماندهی واحد نیازمندیم. صبوری و همراهی و هماهنگی همه نهادهای دولتی و حاکمیتی و مردمی، راه خروج از بحران را تحمل پذیرتر خواهد ساخت.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید