کد خبر: 294099
|
۱۳۹۸/۰۲/۲۴ ۱۶:۱۳:۵۱
| |

وزیر آموزش و پرورش:

با تمام قوا در برابر رشد آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتاب‌های کمک آموزشی می‌ایستیم

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر این که رشد بی رویه آموزشگاه‌های علمی آزاد و ترویج کتابهای کمک آموزشی باعث شده تا فرزندان کشور از اهداف عالی آموزش جا بماند، گفت: وزارت آموزش و پرورش وظیفه دارد تا در برابر رشد بی رویه آموزشگاه‌های آزاد و ترویج کتابهای کمک آموزشی بایستد.

با تمام قوا در برابر رشد آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتاب‌های کمک آموزشی می‌ایستیم
کد خبر: 294099
|
۱۳۹۸/۰۲/۲۴ ۱۶:۱۳:۵۱

اعتمادآنلاین| سید محمد بطحایی در جلسه علنی نوبت عصر امروز سه شنبه مجلس در پاسخ به سوال نماینده تهران در خصوص اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با رشد بی رویه آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتابهای کمک آموزشی بیان کرد: واقعاً امروز برگزاری آزمون‌ها و کتب‌های کمک درسی و کلاسهایی که به موازات آموزش و پرورش برگزار می‌شود سیطره عجیب و غریبی بر آموزش و پرورش انداخته است و بخش عمده از اهداف آموزش را تحت الشعاع قرار داده است.

وی در ادامه با بیان اینکه وزارت آمورش و پرورش وظیفه دارد که با این موضوع برخورد کند، گفت: در اواخر سال 96 بود که با درک عمیق از این مسئله کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش برای آسیب شناسی و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای از میان بردن سیطره خطای ایجاد شده در آموزش کشور تشکیل شد که در این کارگروه از افراد حقوقی و حتی از صاحب یکی از آموزشگاه خصوصی دعوت شد و مستندات هر یک از مجوزهای این مؤسسات و فرآیندهای طی شده و انطباق آن با قوانین و مقررات مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: در گام اول ما باید به سمت گفتمان سازی در سطح جامعه برویم. امیدوارم طرح این سوال در این زمینه به ما کمک کند. یکی از مشکلاتی که امروز برای جلوگیری از گسترش این آموزشگاه‌ها و کتب‌های کمک درسی وجود دارد خود جامعه است که با استقبال از این مؤسسات و کتب‌ها جلوی سالم سازی فضا را می‌گیرد. همراه کردن خانواده‌ها با این کار اصولی اولین گامی است که باید برداشته شود.

بطحایی در ادامه با اشاره به بخشنامه آبان ماه سال گذشته وزارت خانه در خصوص ممنوعیت برگزاری آزمون‌های مؤسسات خصوصی در فضاهای آموزشی کشور بیان کرد: ما در این بخشنامه از تمامی مدیران و واحدهای آموزشی خواستیم که از تجویز هر گونه کتب کمک درسی و برگزاری آزمون‌های مؤسسات خصوصی در فضاهای آموزشی جدا خودداری کنند. پیش از این مدارس می‌توانستند با قرار دادن فضاهای آموزشی در اختیار این مؤسسات آزمون‌های آنان را برگزار کنند اما جلوی این اقدام گرفته شد.

وی در ادامه تاکید کرد: از دیگر مسائلی که باعث رشد بی رویه آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتبهای کمک آموزشی شده است تبلغیات گستره‌ای است که در صدا و سیما و سایر رسانه‌ها پخش می‌شود. بنده شخصاً طی سه نامه به رئیس صدا و سیما با بیان استدلال‌هایی این کار را برخلاف خط مشی تربیت فرزندان کشور دانسته و در نامه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستم تا به مجوزهای صادره برای آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتابهای کمک درسی رسیدگی کرده و آن را محدود سازد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: صدا و سیما نیز اعلام کرده که 50 درصد از تبلیغات کلاسهای مؤسسات خصوصی و کتب کمک درسی را کاهش داده است. آموزش و پرورش به عنوان دستگاه تعلیم و تربیت موظف است تا در برابر رشد بی رویه این آموزشگاه‌های و کتب کمک آموزشی بایستد و براساس آمارها حجم فعالیت این مؤسسات نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری داشته است. امیدواریم با حذف کنکور و یا متعادل شدن آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها بتوانیم با سرعت بیشتری جلوی گسترش نفوذ این آموزشگاه‌ها و کتبها در آموزش عالی کشور را بگیریم.

وزیر آموزش و پرورش در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: مجوز کتابهای کمک درسی از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر نمی‌شود و از حدود هفت سال در دست وزارت ارشاد است. ما در پی بخشنامه صادره از تمامی مدیران و واحدهای آموزشی خواسته‌ایم تا از هر گونه رابطه مستقیم یا غیر مستقیم با این مؤسسات خودداری کنند. متأسفانه ما امروز در مدارس مجال پرورش نداریم و خانواده‌ها خواستار آموزش و آماده سازی فرزندان صرفاً برای کنکور هستند این امر باعث شده از مهارت آموزی در مدارس ما غفلت شود. وزارت آموزش و پرورش با تمام قوا در تلاش است تا جلوی گسترش این آموزشگاه‌ها و کتب کمک درسی که ما را از اهداف عالی آموزش و پرورش دور کرده است، بگیرد.

ذوالقدر: آموزش و پرورش به جای زانو زدن در برابر موسسات آموزشی آزاد از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند

سیده فاطمه ذوالقدر در جلسه علنی امروز مجلس در توضیح سوال خود از وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رشد بی رویه آموزشگاه‌های علمی آزاد و کتاب‌های کمک آموزشی بیان کرد: نظام آموزشی امروز کشور از مقطع دبستان تا متوسطه مبتنی بر آزمون، تست و حفظیات شده است. استرس امتحان و فشارهای ناشی از آن به یک آسیب جدی برای خانواده‌ها و دانش آموزان تبدیل شده است و نظام آموزشی ما را به بی راهه برده است.

وی در ادامه اظهار کرد: متأسفانه امروز پرورش در مدارس فدای آموزش شده است و حتی امر آموزش نیز به درستی در مدارس انجام نمی‌گیرد. آیا آموزش و پرورش توانسته به تکلیفی که قانون اساسی بر گردن آن گذاشته یعنی فراهم کردن امکان آموزش رایگان و عدالت آموزشی عمل کند؟

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: آیا هزینه‌های سنگینی که نظام آموزشی کنونی بر دوش خانواده‌ها گذاشته در تعرض با قانون نیست؟ در دو سال اخیر 16 هزار عنوان کتاب کمک آموزشی به چاپ رسیده و منتشر شده است. اگر به عملکرد سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش توجه می‌شد قطعاً آقای وزیر متوجه چرخه معیوب حاکم در آن می‌گردید. آقای وزیر شما نیز ادامه دهنده این رأی باطل هستید.

وی در ادامه تاکید کرد: مأموریت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش تألیف کتب درسی است اما متأسفانه این سازمان به سمت کتب کمک آموزشی رفته است و تألیف کتب درسی به انحراف برده شده است. این سازمان بدنه اصلی نظارت آموزش و پرورش است؛ چرا وزارت آموزش و پرورش با درج مهر رشد بر کتابهای کمک آموزشی به آنها اعتبار می‌بخشد.

وی در ادامه با اشاره به تبلیغ گسترده مؤسسات علمی آزاد در نمایشگاه بین المللی بیان کرد: مجوز بهره برداری این مؤسسات و چاپ این کتب در مدارس از سوی آموزش و پرورش صادر می‌شود و متأسفانه وزارت خانه در برابر آنها نمی‌ایستد. همچنان شاهد برگزاری آزمون‌های مؤسسات خصوصی در مدارس هستیم. آقای وزیر یک بام و دو هوا نمی‌شود؛ شما از یک سو به مؤسسات مجوز فعالیت می‌دهید و به تبلیغات آنها اعتبار می‌بخشید از سوی دیگر از فعالیت آنها گله می‌کنید. امروز موضوع فقط اعطای مجوز به آموزشگاه‌ها نیست بلکه مؤلفان کتب درسی در وزارت آموزش و پرورش نیز با این مؤسسات همکاری می‌کنند. مقام معظم رهبری در خصوص نظام تألیف در آموزش و پرورش تاکید داشته و گفته اند که هیچ نظام دیگری در کنار آن نباید قرار گیرد.

ذوالقدر در ادامه با اشاره به گرانی کاغذ بیان کرد: علیرغم این که شاهد هستیم این روزها گرانی کاغذ به شدت حوزه نشر تحت تأثیر قرار داده است و روزنامه‌ها را با مشکل روبه رو کرده است اما کماکان کتب کمک درسی از یارانه استفاده کرده و با مشکلی روبه رو نیستند. آقای بطحائی چه بلایی بر سر آموز ش و پرورش ما آمده است که با وجود گرانی‌ها خانواده‌ها مجبور به خرید کتب کمک آموزشی هستند؟ با پیش گرفتن روش‌های آموزشی غیر استاندارد آیا در آینده در حوزه‌های صنعت کشاورزی، اقتصاد و سیاست دانش آموزان ما قادر به نقش آفرینی هستند؟

وی در ادامه با تاکید بر این که امروز مهارت آموزی در آموزش وپرورش به حاشیه رفته است گفت: امروز فرزندان ما مهارتهای کسب و کار و زندگی را فرا نمی‌گیرند. دروس پرمحتوا همچون تصمیم کبری و چوپان دروغ‌گو از کتب درسی بچه‌ها حذف شده است. آیا علمی که امروز در مدارس در حال ترویج است با علمی که امیر المومنین (ع) به آن اشاره داشته است مطابقت دارد؟ بپذیرید که بی توجهی و انفعال وزارتخانه در مقابل روش‌های آموزشی غلط و عاری از آموزش مهارت باعث شده تا آموزش ما به بی راهه رود.

وی در ادامه با اشاره به گردش مالی مؤسسات آموزشی خصوصی خاطر نشان کرد: این مؤسسات بیش از 10 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند؛ در حالی که بودجه کل آموزش و پرورش 50 هزار میلیارد تومان است. متأسفانه اقدام عملی برای برخورد با این مؤسسات انجام نگرفته است. بهتر نیست به جای زانو زدن در برابر این مؤسسات برای برخورد با آنها از ظرفیت‌های قانونی که در اختیار وزارت خانه است استفاده کنید؟

وی در پایان اظهار کرد: امروز کتب درسی خالی از محتوا است و مهارت آموزی در مدارس به حاشیه رفته است. ما می‌خواهیم تا بچه‌ها هرچه زودتر از غول کنکور و این آموزش غلط نجات یابند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها