کد خبر: 305490
|
۱۳۹۸/۰۲/۳۰ ۱۷:۵۰:۰۰
| |

محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

راهپیمایی طبق قانون اساسی حق مردم ایران است/ راهپیمایی‌ها با هماهنگی فرمانداری‌ها انجام خواهد شد/ درخواست‌کنندگان تجمع به جای گرفتن مجوز برای تجمع و راهپیمایی به فرمانداری‌ها اطلاع می‌دهند/ سال گذشته 11 هزار راهپیمایی و تجمع اکثراً بدون مجوز داشته‌ایم

محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، گفت: سال گذشته 11 هزار راهپیمایی و تجمع داشته‌ایم که اکثراً بدون مجوز برگزار شده است. چرا؟ چون یا مجوز نمی‌دهند یا درخواست‌کنندگان اقدامی برای دریافت مجوز نمی‌کنند.

راهپیمایی طبق قانون اساسی حق مردم ایران است/ راهپیمایی‌ها با هماهنگی فرمانداری‌ها انجام خواهد شد/ درخواست‌کنندگان تجمع به جای گرفتن مجوز برای تجمع و راهپیمایی به فرمانداری‌ها اطلاع می‌دهند/ سال گذشته 11 هزار راهپیمایی و تجمع اکثراً بدون مجوز داشته‌ایم
کد خبر: 305490
|
۱۳۹۸/۰۲/۳۰ ۱۷:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدرضا صباغیان، رئیس کمیته بررسی طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، به اعتمادآنلاین گفت: این همان طرح پیشنهادی آقای مازنی و بقیه نمایندگان در سال گذشته است. تفاوتی که این طرح با قانون‌های قبلی دارد این است که به جای گرفتن مجوز برای تجمع و راهپیمایی، به فرمانداری‌ها اطلاع می‌دهند.

او در ادامه افزود: با دادن اطلاع و گرفتن رسید از فرمانداری، مانعی ندارند و می‌توانند برای تجمع یا راهپیمایی خود اقدام کنند، مگر اینکه شورای تامین یا فرمانداری به این نتیجه برسد که این راهپیمایی مخل مبانی اسلام است یا حمل سلاح در آن انجام می‌شود که در این صورت می‌توانند با هماهنگی نیروی انتظامی مانع آن شوند، وگرنه چون راهپیمایی و تجمع بر اساس قانون اساسی حق شهروندان ایرانی است، می‌توانند راهپیمایی خود را صورت دهند.

او با اشاره به مکان‌های در نظر گرفته‌شده برای این راهپیمایی‌ها و تجمعات بیان کرد: درباره مکان راهپیمایی و تجمعات پیش‌بینی شده مکان‌هایی را برای این موضوع در نظر می‌گیرند. علاوه بر این درخواست‌کنندگان تجمع هم می‌توانند مکان مورد نظر خود را پیشنهاد دهند.

صباغیان در پاسخ به این سوال که «با توجه به مخالفت‌هایی که در گذشته با برگزاری این‌گونه مراسم‌ها وجود داشت، آیا این طرح می‌تواند از آن اتفاقات جلوگیری کند تا کمتر اعمال سلیقه در این خصوص انجام شود» توضیح داد: سال گذشته 11 هزار راهپیمایی و تجمع داشته‌ایم که اکثراً بدون مجوز برگزار شده است. چرا؟ چون یا مجوز نمی‌دهند یا درخواست‌کنندگان اقدامی برای دریافت مجوز نمی‌کنند. اما با این طرح تقریباً مسیر ساده شده و طبیعتاً افراد برای این کار اقدام به دریافت مجوز می‌کنند و در واقع راهپیمایی‌ها با هماهنگی فرمانداری‌ها انجام خواهد شد.

این عضو کمیسیون شوراها با بیان اینکه این طرح حدود 20 ماده داشته، گفت: کل این 20 ماده در کمیسیون شوراها تصویب شده و باید برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس برود.

او درباره درصد احتمال تایید این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: فکر می‌کنم چون خیلی زیاد روی این طرح کار انجام و حدود 20 جلسه با هماهنگی دستگاه‌های مسئول مرکز پژوهش‌‌ها برگزار شد، طرح پخته و چکش‌کاری‌شده‌ای است و تصور من این است که در صحن با مشکل زیادی روبه‌رو نشود.

صباغیان درباره نهادهایی که برای بررسی این طرح در کمیسیون شوراها حاضر می‌شدند، گفت: من از طرف کمیسیون مسئول کمیته بررسی بودم، بعضی دیگر از نمایندگان هم می‌آمدند. همچنین مرکز پژوهش‌ها و نهادهایی مانند نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، اطلاعات سپاه و دستگاه‌های مختلفی که در مجوز دادن و امنیت نقش دارند شرکت می‌کردند.

ابوالفضل ابوترابی، عضو دیگر کمیسیون شوراها، هم در گفت‌وگو با فارس درباره جزئیات دیگری از این طرح گفته در صورت درخواست برگزاری تجمعات خارج از مکان‌های مشخص‌شده، فرمانداران باید ظرف مدت یک هفته مجوز برپایی را صادر کنند.

ابوترابی درباره ضمانت اجرای این طرح تاکید کرد: اگر فرمانداری مجوز را صادر نکرد، به انفصال سه ماه تا یک سال از مسئولیت دولتی محکوم خواهد شد؛ اما اگر دو شرط مذکورِ اعلام‌شده رعایت نشود، فرمانداری می‌تواند برپایی آن تجمع را تایید نکند.

تصویب طرح نحوه تشکیل اجتماعات و برگزاری راهپیمایی‌ها در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در واقع اولین قدم در راه ساماندهی تجمعات و راهپیمایی‌ها در کشور است. این طرح برای تبدیل شدن به قانون ابتدا باید در صحن علنی مجلس تصویب شود و پس از آن منتظر تایید شورای نگهبان بماند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها