کد خبر: 308907
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۰:۰۹:۴۸
| |

فاطمه ذوالقدر، عضو هیأت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:

طرح اصلاح اساسنامه صداوسیما این سازمان را پاسخگو می‌کند/ نظارت بر صدا و سیما هیچ‌گاه چارچوب قانونی مشخص نداشته است/ علی‌عسگری مدت‌هاست به مجلس نیامده

فاطمه ذوالقدر، عضو هیأت کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: مهمترین موضوع چالش برانگیز درخصوص اداره و نظارت بر سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی این مطلب است که هیچ‌گاه نظارت بر صداوسیما در چارچوب قانونی مشخص نبوده است.

طرح اصلاح اساسنامه صداوسیما این سازمان را پاسخگو می‌کند/ نظارت بر صدا و سیما هیچ‌گاه چارچوب قانونی مشخص نداشته است/ علی‌عسگری مدت‌هاست به مجلس نیامده
کد خبر: 308907
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۰:۰۹:۴۸

اعتمادآنلاین| فاطمه ذوالقدر، عضو هیأت کمیسیون فرهنگی مجلس درباره طرح نظارت بر صدا و سیما و از دستور خارج شدن آن بیان کرد: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک دانشگاه عمومی و بزرگترین و گسترده‌ترین رسانه کشوری از طریق کانال‌های رادیویی، تلویزیونی و شبکه‌های متعدد و برخوردار از رسانه‌های مجازی، با تولید و پخش برنامه‌های متنوع آموزشی، اطلاع‌رسانی و سرگرمی در حوزه استانی، ملی، منطقه‌ای و جهانی، بدیهی است مخاطبان گسترده‌ای را داشته باشد.

نظارت بر صدا و سیما هیچ‌گاه چارچوب قانونی مشخص نداشته است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مهمترین موضوع چالش برانگیز درخصوص اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی این مطلب است که هیچ‌گاه نظارت بر صدا و سیما در چارچوب قانونی مشخص نبوده است.

وی ادامه داد: بر این اساس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در راستای انجام وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تلاش‌های بسیاری به منظور تدوین قوانین مورد نیاز و بازنگری در برخی قوانین و مقررات زائد و دست و پاگیر جهت تسهیل در انجام امور مربوطه به انجام رساند که طرح اصلاح اساسنامه صدا و سیما از جمله آنهاست.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این طرح، پاسخگویی این سازمان به نهادهای نظارتی مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت: بر اساس طرح پیشنهادی سازمان صدا و سیما به هیأت امنای 5 نفره که از طرف مقام معظم رهبری منصوب می‌شوند، اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما و همچنین مجلس شورای اسلامی از طریق دو عضو ناظر خود در شورای نظارت باید پاسخگو باشد.

وی تاکید کرد: این اقدام در راستای تحقق و اجرایی شدن مفاد مندرج در اصل 175 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در پی آن است که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار ، با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور تامین شود .

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: نصب و عزل رییس سازمان از سوی مقام معظم رهبری صورت خواهد گرفت و شورایی مرکب از نمایندگان رییس‌جمهور، رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهد داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین می‌کند.

وی ادامه داد: همانطور که در این اصل بیان شده، باید خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن بر اساس قانون تعیین شود که در این خصوص قانون مشخص و به روزی وجود ندارد.

ذوالقدر در خصوص مشی این طرح عنوان کرد: در این اساسنامه خط مشی برای صداوسیما تعریف شده که وحدت و انسجام ملی و حفظ فرهنگ، زبان و منزلت اقوام ایرانی، رعایت حقوق اقلیت‌های دینی، تلاش برای تأمین و توسعه آزادی بیان و تضارب آراء در چارچوب قانون اساسی، آموزش و ترویج حقوق شهروندی و افزایش کمی و کیفی ضریب نفوذ رسانه ملی و جلب اعتماد و رضایت عمومی در جهت تبدیل شدن به رسانه مرجع و اطمینان‌بخش تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: می‌خواستیم این طرح بدون در اولویت قرار گرفتن در صحن مطرح شود، متاسفانه باید بگویم با چند رأی کمتر به انگشتان یک دست هم نمی‌رسید رأی نیاورد اما از دستور کار خارج نشده است، شاید طی یکی ،‌ دوماه آینده بازهم در دستور کار قرار گیرد.

این عضو فراکسیبون امید مجلس افزود: هم اینک پیگیری‌‌های لازم برای تصویب یک فوریت طرح اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انجام شده است که انتظار می‌رود با اهمیتی که این طرح داراست و با اجماع نظر نمایندگان بتوانیم آن را هرچه زودتر به تصویب برسانیم.

رهبری در اداره صدا و سیما دخالتی ندارند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که رئیس صدا و سیما از سوی رهبری انتخابات و با وجود اینکه ایشان بارها تاکید کرده‌اند که فقط تعیین کننده شخص هستند و صدا و سیما یک نهاد نظامی نیست که دخالت مستقیم داشته باشند اما مخالفان طرح به این موضوع بسنده می‌کنند، گفت: قطعا مقام معظم رهبری با توجه به فرمایشاتی که فرمودند دخالتی در اداره صدا و سیما ندارند، ایشان حتی بارها نسبت به مسائلی که در این سازمان اتفاق می‌افتد مانند همین تذکری که درباره زبان فارسی دادند در مواقع لزوم تذکر و رهنمودهای خود را مطرح کرده‌اند.

ذوالقدر ادامه داد: مباحث اقتصادی هم که مطرح شد رهبری باز هم در این مورد به صدا و سیما تذکر دادند.

علی عسگری مدت‌های زیادی است که به مجلس نیامده است

وی درخصوص این‌که انتقادها نسبت به صدا و سیما بیش از گذشته شده‌ است،‌ آیا از رئیس این سازمان خواسته شده که در مجلس حضور پیدا کند،‌ گفت: رئیس صدا و سیما تنها در کمیسیون‌ فرهنگی می‌تواند حضور پیدا کند و در خصوص عملکردش توضحیاتی را ارائه دهد که مدت زمان بسیاری هم هست که ایشان در کمیسیون حضور پیدا نکرده‌اند.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: باتوجه به مسائلی که پیش آمده است ما می‌‌توانیم از ایشان دعوت کنیم که در کمیسیون حضور پیدا کنند،‌ تا تعامل و ارتباط خود را با نمایندگان ملت بیشتر کند و نقطه نظرات آنان را بشنود.

وی افزود:‌ البته آقای علی عسگری بارها اعلام کرده‌اند از همکاری بین مجلس و نمایندگان استقبال می‌کنند و خوب است که از ایشان دعوت کنیم در کمیسیون حضور پیدا کنند.

برداشت 150 میلیون دلار از صندوق ذخیری ارزی فقط مختص به صدا و سیما نیست

وی درباره این که گفته می‌شود صدا و سیما در روزهایی که سیل بسیاری از مناطق را ویران کرده است می‌تواند 150 میلیون دلار از صندوق ذخیری ارزی برداشت کند، آیا برداشت چنین رقمی صحت دارد یا خیر گفت: ماجرا این است که در کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 قرارشد به دلیل یکسری کمبود اعتبارات برای پروژه‌هایی مانند آب‌رسانی، دفاعی و صدا و سیما مبلغی از صندوق ذخیره ارزی با اجازه رهبری برداشت شود اما به دلیل آمدن سیل قرار شد بخشی از این بودجه هم برای سیل‌زدگان اختصاص پیدا کند.

منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها