محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
«گاندو» واقعبینانه بود/ اینکه دولت بودجه صداوسیما را میدهد، اشتباه است
محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، با بیان اینکه «گاندو بسیار قوی و تاثیرگذار بود»، میگوید دستاندکاران این سریال همه تلاششان را به کار برده بودند تا هر آنچه به تصویر میکشند مطابق با واقعیتها باشد.
اعتمادآنلاین| محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با اعتمادآنلاین گفت: با اینکه داستان سریال گاندو بر اساس اتفاقات رخداده بود، این نوع واقعگویی متاسفانه به مذاق دولتمردان خوش نیامد و به همین دلیل، اعتراضهای زیادی به گاندو داشتند؛ مثلاً اینکه گفته شد خواهرزاده شخص رئیسجمهور در اقدامهای جاسوسی دست داشته و باعث شد صداوسیما فشارهای زیادی را از جانب قوه مجریه متحمل شود و خواستند صحنههای مربوط به ایشان سانسور شود که متاسفانه سانسور هم شد.
قدیری اضافه کرد: این فشارها در حالی اتفاق افتاد که خواهرزاده آقای روحانی واقعاً تخلفاتی را مرتکب شده است. به همین خاطر امید دارم این سریال به طریقی بدون سانسور در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین به دولت، به دلیل رویکرد سانسورمآبانهاش در رابطه با سریال گاندو، شدیداً اعتراض دارم.
عضو شورای بینالملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: به دلیل اینکه دولت بودجه صداوسیما را به این سازمان تزریق میکند، صداوسیما ناچار خودش را ملزم به تن دادن به مطالبه نهچندان منطقی آنها کرد، چراکه هر بار رسانه ملی برنامهای انتقادی از دولت روی آنتن میفرستد، دولتیها از نظر بودجه تحت فشارشان قرار میدهند.
او همچنین عنوان کرد: به همین خاطر اصولاً تنظیم بودجه باید از چارچوب اختیارات دولت خارج شود تا نتوانند تصمیمهای صداوسیما، مجلس، قوه قضاییه و همچنین دستگاههای نظامی را تحت تاثیر آنچه در ذهنشان میگذرد قرار دهند. به هر حال من از تولیدکنندگان گاندو تقدیر میکنم و به همه آنها خسته نباشید میگویم. چون این سریال باعث شد دولت اگر نقدی را دوست ندارد، روش خود را اصلاح کند؛ مثلاً راه نفوذ عوامل بیگانه در دولت را مسدود کند. نه اینکه اگر نفوذ حاصل شد و مورد نقد قرار گرفت، نقاد را تحت فشار قرار بدهند.
ابیانه در پاسخ به این سوال که «آیا میشود همه نهادها را به این صراحت نقد کرد یا نه»، گفت: همه نهادها را میتوان نقد کرد و اگر واقعاً تخلفی صورت گرفته باشد، باید زیر ذرهبین برده شود و فرقی ندارد کجا باشد و به کدام دستگاه مرتبط باشد. مثلاً اگر فیلمی ساخته شود و خطاهای سپاه هم نشان داده شود، به شرطی که کلاً انتقادها موجب تضعیف نکتههای مثبت و محاسن نشود، هیچ اشکالی ندارد. چون برخی از آنهایی که سپاه را نقد میکنند، هدفشان تخریب است نه اصلاح!
محمدحسن قدیری ابیانه در پایان صحبتهایش گفت: سریال «گاندو» اصلاً و ابداً تخریب نظام نیست و فقط برخی از سیاستهای دولت را مورد نقد جدی قرار داده است؛ مثلاً اینکه چرا جیسون رضاییان باید تا جایی پیش برود که حتی از طعم آدامس رئیسجمهوری باخبر باشد و خیلی چیزهای دیگر شبیه این. البته تاکید میکنم که نقد باید واقعبینانه و سازنده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید