احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
بازداشت طبری نشان داد رودربایستیهای متداول بین مقامات از بین رفته است/ خیلی اتفاق افتاده که اطرافیان یک مقام سیاسی ناتو از آب درآیند
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بازداشت طبری صحت داشته باشد که تکذیب هم نشده است، به نظر من کار درستی انجام شده و نشانه این است که دیگر رودربایستیها متداول بین مقامات وجود ندارد.
اعتمادآنلاین| گویا آن روزها که کوچکترین نقدی از دستگاه قضا ضربه به نظام تلقی میشد گذشته و رئیس جدید قوه برای اثبات ثبات قدم خود در مبارزه با فساد، حتی بازداشت طبری را هم برای نظام هزینهساز نمیداند. برای همین هم شاهدیم که با فاصله کوتاهی از افشاگریهای زاکانی و پومختار درباره معاون اجرایی حوزه ریاست پیشین قوه قضاییه، وی را بازداشت میکنند.
این بازداشت را نمیتوان ساده گرفت و از کنار پیام سیاسی آن گذشت. هرچهباشد یکی از نزدیکترین چهرهها به آیتالله آملی لاریجانی بازداشت شده و برخی این بازداشت را به معنی تضعیف جایگاه وی در ساختار قدرت میدانند. اگرچه انتصاب آملی لاریجانی از سوی رهبری به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان این گمانه را تا حدی نقض میکند.
از سوی دیگر موثر واقع شدن اظهارات علیرضا زاکانی در بازداشت طبری را نمیتوان نادیده گرفت. اصلا این ماجرا را این فعال سیاسی بانفوذ در جریان اصولگرا کلید زد. همان وقت که او را عنصری فاسد خواند و تاکید کرد که دو رئیس قوه را بیچاره کرده است. پورمختار هم در داغتر کردن این بحث کم نقش نداشت. اظهارات وی مبنی بر اینکه طبری همراه آملی لاریجانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است بسیار مورد توجه قرار گرفت چنانکه روابط عمومی مجمع تشخیص ناگزیر به ارائه توضیح و تکذیب خبر شد.
مجمع تشخیص در جوابیه خود همچنین تاکید کرده بود که «برخی از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرایی حوزه ریاست قبلاً در دادسرا بررسی شده و کذب بودن آن محرز شده بود. رئیس قوه قضاییه پیشین هم خود مستقلاً آنها را بررسی و خلاف بودن آنها برای وی محرز شده بود.» این توضیح مجمع تشخیص سبب شد که گمان رود غائله طبری ختم شده است اما عملکرد قوه قضاییه نشان داد که نفوذ کلام زاکانی و امثال او بیش از این حرفها است.
ناگفته نماند که بسیاری از اصولگرایان وجود هرگونه نگاه سیاسی در این ماجرا را نفی میکنند و بر این باورند که هر چه هست در راستای مبارزه با فساد است. به عنوان مثال احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره گفت: « من معتقد نیستم که الان قوه قضاییه کار سیاسی میکند. اگر بازداشت طبری صحت داشته باشد که تکذیب هم نشده است، به نظر من کار درستی انجام شده و نشانه این است که دیگر رودربایستیها متداول بین مقامات وجود ندارد.»
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا این موضوع به معنی تضعیف جایگاه آملی لاریجانی است، گفت: « آقای آملی نیز مثل هر فرد دیگری انسان است و ممکن است نسبت به فردی خوشبین باشد و یا غفلت کند. همان طور که قبلا هم برخی اخباری درباره ایشان منتشر شد اما درست نبود. این موضوع نیز میتواند لایههای پیچیدهتری داشته باشد. به اضافه اینکه همه جا ممکن است افراد ناجوری پیدا شوند. در تاریخ سیاسی خیلی اتفاق افتاده که اطرافیان یک مقام سیاسی ناتو از آب درآمدهاند. اگر بعد از آنکه معلوم شد او فرد بدی است، از او دفاع کند میتوان به او ایراد گرفت.»
توکلی درباره اهداف افشاگران این ماجرا نیز گفت: «من به آقای زاکانی اعتماد داردم و او را دلسوز میدانم و فکر میکنم خواسته وظیفهاش را انجام دهد. البته هر افشاگری خوب نیست و هر افشاگری هم بد نیست، بستگی دارد که هدف از افشاگری چیست. اگر هدف تسویه حساب سیاسی باشد که حتما بد است اما اگر هدف از افشاگری انجام وظیفه و دفع خطری از دستگاه باشد، خوب است.»
منبع: آزادی
دیدگاه تان را بنویسید