کد خبر: 322956
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۰ ۱۰:۵۵:۵۹
| |

عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی:

دولت با این وضعیت می‌افتد و نیازی نیست کسی دولت را بیندازد/ هیچ‌کس سال92 به عارف نگفته بود نامزد شود/ جهانگیری خودش باید ببیند در دولت کارایی دارد یا نه؟

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه یکی از کارهای دولت‌ها انتخاب ریسک است، گفت: دولت اصلا با این وضعیت می‌افتد و احتیاجی نیست که کسی دولت را بیندازد.

دولت با این وضعیت می‌افتد و نیازی نیست کسی دولت را بیندازد/ هیچ‌کس سال92 به عارف نگفته بود نامزد شود/ جهانگیری خودش باید ببیند در دولت کارایی دارد یا نه؟
کد خبر: 322956
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۰ ۱۰:۵۵:۵۹

اعتمادآنلاین| عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به وضعیت کشور عنوان کرد: دولت اصلا با این وضعیت می‌افتد و احتیاجی نیست که کسی دولت را بیندازد. با وضعیت فروش نفت و درآمدهای ریالی و انواع و اقسام مشکلات بودجه هزار مسئله وجود دارد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

اصلاح‌طلبان در سال 92 با دست باز به میدان نیامدند

عبدی با بیان اینکه راهبرد اصلاح‌طلبان بعد از سال 88 نسبت به گذشته خواسته یا ناخواسته دچار مشکل شد، اظهار داشت: بنابراین در سال 92 بر اساس یک دست باز به میدان نیامدند که خودشان نامزد معرفی کرده و خودشان از او حمایت کنند. به همین دلیل شخصا موافق حمایت از نامزد حتی نزدیک به اصلاح‌طلبان هم نبودم؛ چراکه اصلا چنین زمینه‌‌ای فراهم نبود؛ اما اینکه چرا دستشان باز نبود و تقصیر کیست، آن یک بحث دیگری است.

هیچ‌کس به عارف نگفته بود نامزد شود

وی افزود: آقای عارف در انتخابات92 خودش آمده بود و فکر می‌کرد که می‌آید و اینها هم حمایت می‌کنند. هیچ‌کس به آقای عارف نگفته بود که نامزد شود. البته حقش بود که نامزد شود و هر کسی این حق را دارد، ولی اصلاح‌طلبان به کسی نگفته بودند که برود نامزد شود و از او حمایت کنند.

این فعال اصلاح‌طلب با اشاره به اختلاف اخیر روحانی و جهانگیری، با بیان اینکه معتقد است که اصلا نیازی به گران کردن انرژی نیست، گفت: چه کار دارید گرانش کنید؟ به هرکسی سهم خودش را بدهید و بین همه توزیع کنید. خود مردم بین هم به هر قیمتی که می‌خواهند بفروشند و حتی می‌توانید از آنها مالیات هم بگیرید. کلی مصرفتان هم کم می‌شود و هیچ مشکلی پیش نمی‌آید.

ایده جهانگیری قوام دولت است

عبدی ادامه داد: آقای روحانی فکر می‌کند که این ایده می‌خواهد دولتش را زمین بزند و این در حالی است این ایده قوام دولت است. دولتی که پول و سرمایه‌گذاری ندارد و صبح تا شب حواسش به قیمت بنزین و انرژی است، نمی‌تواند به وظایف اصلی خود عمل کند.

وی با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت نهم و دهم تصریح کرد: سهم مردم از یارانه 45 هزار تومان نبود بلکه 15 هزار تومان بود و آن باقی پول را از جای دیگری داد. سهم مردم را همان 15 هزار تومان باید می‌داد و اگر می‌خواست 45 هزار تومان بشود، باید قیمتش را بالا می‌برد. هیچ اتفاقی هم نمی‌افتاد.

دولت با این وضعیت می‌افتد و نیازی نیست کسی دولت را بیندازد

این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن تاکید بر اینکه یکی از کارهای دولت‌ها همین انتخاب ریسک است، گفت: دولت اصلا با این وضعیت می‌افتد و احتیاجی نیست که کسی دولت را بیندازد. با وضعیت فروش نفت و درآمدهای ریالی و انواع و اقسام مشکلات بودجه هزار مسئله وجود دارد.

جهانگیری خودش باید ببیند در دولت کارایی دارد یا نه؟

عبدی درخصوص نقش معاون اول رئیس جمهور در دولت خاطرنشان کرد: آقای جهانگیری خودش باید ببیند در دولت کارایی دارد یا نه؟ اگر متناسب با کارآیی که دارد کار می‌کند، می‌ماند و اگر این چنین نباشد باید بگوید من کار نمی‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه مسئله ما در سیاست خارجی در درجه اول ایالات متحده نیست و در وهله اول باید ببینیم خودمان دنبال چه سیاستی هستیم، تصریح کرد: مسئله ترامپ اصلا ایران نیست. ترامپ کلا با جهان غیرآمریکامسئله دارد، ولی فکر کرده موضوع ایران مقوله‌ خوبی است که رویش زوم کند، و الا مسئله‌اش با ما نیست.

چیزی که ترامپ اسمش را مذاکره می‌گذارد، خیلی روشن نیست

این اصلاح طلب با بیان اینکه ترامپ می‌خواهد راجع‌به چیزی مذاکره کند که قبلا مذاکره شده و به نتیجه رسیده است، اظهار داشت: پرونده مختومه است و دوباره نباید بازش کنیم، مگر اینکه ضمائمی به آن اضافه شود که به نفع طرفین باشد. ممکن است تعهدات دیگری به ایران اضافه و منافع دیگری برایش در نظر گرفته شود. ممکن است در این صورت قضیه مقداری فرق کند، ولی هیچ‌گاه غیر از این مصاحبه‌ای که گفتم ترامپ مسئله را به این خوبی توضیح نداده است. چیزی که اسمش را مذاکره می‌گذارد، از نظر دیگران خیلی روشن نیست.

اگر اروپا نتواند بخشی از تعهدات برجامی را عملی کند دیر یا زود مجبور می‌شود از برجام بیرون بیاید

عبدی ضمن طرح این سوال که آیا ایران می‌تواند در برجام بماند و در چارچوب برجام جلو برود و یا نه؟، خاطرنشان کرد: به نظر من این وضع ادامه نخواهد داشت. فارغ از اینکه تکنیک‌های فنی چیست و دو ماه دیگر یک کار کنند و چند ماه بعد کار دیگری، این وضع ناپایدار است و نمی‌تواند ادامه‌دار باشد. اگر اروپایی‌ها نتوانند بخشی از تعهداتی را که منافع برجامی ایران را تامین می‌کند عملی کنند، دیر یا زود مجبور می‌شود از برجام بیرون بیاید.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها