کد خبر: 337564
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۳ ۱۰:۰۱:۰۹
| |

مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی:

تندروی‌ها در قم هم منتسب به آیت‌الله مصباح است، هم سوءاستفاده می‌کنند/ قم باید آزادترین مرکز گفتگو باشد/ آنچه بین آیات یزدی و آملی لاریجانی پیش آمده مباحثه نبود، بدوبیراه گفتن بود/ به آیت‌الله یزدی گفتم سعه‌صدر نشان دهید اما گوش نکردند

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از اختلاف پیش آمده بین آیات یزدی و آملی لاریجانیگفت: آنچه بین این دو چهره اتفاق افتاد مباحثه نبود، بدوبیراه گفتن بود. این خوب نیست. وقتی دوتا رئیس سابق قوه قضاییه به همدیگر می‌پرند و همدیگر را آنطور لخت و عریان افشا می‌کنند، مردم چه بگویند؟

تندروی‌ها در قم هم منتسب به آیت‌الله مصباح است، هم سوءاستفاده می‌کنند/ قم باید آزادترین مرکز گفتگو باشد/ آنچه بین آیات یزدی و آملی لاریجانی پیش آمده مباحثه نبود، بدوبیراه گفتن بود/ به آیت‌الله یزدی گفتم سعه‌صدر نشان دهید اما گوش نکردند
کد خبر: 337564
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۳ ۱۰:۰۱:۰۹

اعتمادآنلاین| مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره تلاش طیفی از تندروها برای ایجاد دوقطبی و دوگانه بین روحانیت در قم و تأثیر این موضوع بر بی‌اعتبار شدن جایگاه حوزه و روحانیت، بیان کرد: این دوگانه‌سازی در دل روحانیت وجود دارد و بسیار خطرناک است. منشا آن هم، خود حق پنداری است. یک عده‌ای فکر می‌کنند که انقلاب هستند، انقلابی هستند، اسلام هستند، حق هستند. آنها می‌فهمند و دیگران نمی‌فهمند. این تفکرات خطرناک است، اساسا هیچ کسی نباید خودش را اسلام بپندازد.

قم باید آزادترین مرکز گفتگو باشد

مسیح مهاجری با تأکید براینکه قم باید آزادترین مرکز گفتگوها باشد، خاطرنشان کرد: همه باید بنشینند و حرف بزنند. همان جلسه پنج شنبه که سخنرانی آقای واعظی را برهم زدند، آن آقا می‌توانست حرفش را بزند و بگوید من این حرف را دارم شما جوابی اگرداری بگو نه اینکه بگوید تو حرف نزن، تو لیاقت حرف زدن نداری. این طیف از افراد هرچه می‌خواهند می‌گویند و به طرف مقابل هم می‌گویند تو صحبت نکن. این رفتارها خطرناک است.

نباید گفت تو حرف نزن بلکه باید مباحثه طلبگی کرد

وی ادامه داد: دانشگاهی‌ها همیشه غبطه درس قم را می‌خوردند و می‌گفتندای کاش در دانشگاه هم همینطور مباحثه و گفتگو باشد. یادم است در زمان حیات آقای بروجردی من یک سالی را در قم بودم یعنی سال 39 من طلبه شدم و ایشان تا سال 40 در قید حیات بودند. البته من در حدی نبودم که از درس ایشان استفاده کنم و بچه طلبه بودم ولی می‌دیدیم که کسانیکه پای درس هستند با صدای بلند می‌گفتند آقا اینجور نیست ما قبول نداریم و آقا جواب آنها را می‌داد. بعدها در درس خارج با اساتید این رویه را داشتیم حتی در درس‌های سطح هم اینگونه اهل گفتگو و مباحثه بودیم.

این چهره روحانی گفت: اساسا خصلت درس‌های حوزوی این است. دوتا برادر می‌شناختیم که وقتی برای مباحثه به مسجد اعظم قم می‌رفتیم آنها را می‌دیدم، تبریزی و سید بودند و با هم بحث و مباحثه می‌کردند. چنان فریادی بر سر هم می‌زدند که کل شبستان متوجه آنها می‌شدند و فکر می‌کردند الان یقه هم را می‌گیرند ولی بحث شان که تمام می‌شد با خنده بیرون می‌رفتند. این یعنی مباحثه طلبگی. عین این باید در قم در جریان باشد. در مسائل سیاسی، اجتماعی، علمی و دینی همین روش دنبال شود. نباید گفت تو حرف نزن، نباید توهین کرد. اینکه یکی حرف بزند و بگویید تو انقلابی نیستی و می‌خواهی از انقلابی‌ها کسب حیثیت کنی و فقط ما باید حرف بزنیم و تو اصلا نباید حرف بزنی رویه‌ای اشتباه و خلاف است.

قم باید به هویت اصلی خودش برگردد

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی با بیان اینکه ما الان دچار چنین بیماری در قم هستیم، تأکید کرد: این بیماری باید در قم ریشه کن شود قم باید به هویت اصلی خودش برگردد. همه آزادنه حرف خود را بزنند، همه تحمل کنند و اگر لازم شد رد هم بکنند. حیات علم و جامعه به نقد و رد است. یعنی شما حرف بزنی من جواب بدهم و رد کنم و ادامه پیدا کند. همدیگر را تحمل کنیم.

آنچه بین آیات یزدی و آملی لاریجانی پیش آمده مباحثه نبود، بدوبیراه گفتن بود

مسیح مهاجری به ماجرای اختلاف پیش آمده بین آیات یزدی و آملی لاریجانی هم اشاره‌ای کرد و گفت: آنچه بین این دو چهره اتفاق افتاد مباحثه نبود، بدوبیراه گفتن بود. این خوب نیست. وقتی دوتا رئیس سابق قوه قضاییه به همدیگر می‌پرند و همدیگر را آنطور لخت و عریان افشا می‌کنند، مردم چه بگویند؟ این دو چهره می‌توانستند بشینند و حرف هایشان را با هم مطرح کننند چه دلیلی داشت اینگونه مطرح کنند و در فضای مجازی و رسانه‌ای علنی کنند، این برای خودشان و جامعه بد بود تأثیرات منفی زیادی داشت.

همه اعضای تشکل جامعه مدرسین همفکر نیستند

از این عضو شورای مرکزی جمهوری اسلامی می‌پرسیم آیا مراوده‌ای با اعضای جامعه مدرسین دارد و پیش آمده که اگر اشکالی دید با آنها مطرح کند؟، او در پاسخ گفت: خیلی از اعضای جامعه مدرسین از دوستان من هستند، البته همه اعضای این تشکل همفکر نیستند، من با خیلی از آنها صحبت کردم.

به آیت الله یزدی گفتم سعه صدر نشان دهید اما گوش نکردند

وی تصریح کرد: قبل از انقلاب با آقای یزدی که رئیس جامعه مدرسین هستند، آقای ایرانی و من جلسات علمی مربوط به نهج البلاغه و حکومت داشتیم و صحبت و بحث می‌کردیم. دوستی قبل از انقلاب با ایشان دارم. چندبار نامه به ایشان نوشتنم. وقتی رئیس جامعه مدرسین شدند گفتم آقا موقعیت خوبی فراهم است، حالا که شما رئیس شدید جامعه مدرسین را از حالت رکود خارج کنید، فعالش کنید و این دعواها را کنار بگذارید، سعه صدر نشان دهید تا همه زیر چتر جامعه مدرسین باشند منتهی گوش نکردند.

به آیت الله مصباح احترام می کنم اما افکارش را قبول ندارم

این چهره روحانی در پاسخ به این سؤال که چقدر آیت‌الله مصباح را می‌شناسید و تفکراتشان را چطور ارزیابی می‌کنید، گفت: آقای مصباح را خیلی سال است می‌شناسم و خیلی با ایشان کار کردم، هیچ وقت نسبت به ایشان در صحبت‌ها و روزنامه جسارت و اهانت نداشتم و ندارم، اتفاقا احترام می‌کنم ولی افکارشان را قبول ندارم.

تندروی ها در قم هم منتسب به آیت الله مصباح است هم سوءاستفاده می کنند

مهاجری در پاسخ به این سؤال که چرا هر اقدام تند و افراطی که خاصه در قم صورت می‌گیرد به طیف آیت‌الله مصباح ربط می‌دهند، آیا واقعا چنین چیزی صحت دارد یا برخی تندروی‌ها به اسم این طیف تمام می‌شود. او عنوان کرد: می‌شود گفت که هر دو وجه درست است هم منتسب به آقای مصباح هستند هم سوءاستفاده می‌کنند ولی نمی‌توان میزانش را دقیق گفت ولی هردو هست.

قم و روحانیت باید پناهگاه مردم باشند اما الان اینگونه نیست

وی گفت: آرزو می کنم که همه بنشینند با هم حرف هایشان را بزنند، تقابلی بین آقای مصباح و طیف مقابلشان نباشد و تعامل کنند. مشکلات را حل کنند، همدیگر را قانع کنند. معتقدم وجه مشترک زیاد دارند اختلافات را یا حل کنند یا پیش خودشان نگه دارند انقدر علنی جامعه را بهم نریزند. قم باید پناهگاه مردم باشد، روحانیت باید پناهنگاه مردم باشد ولی الان اینطور نیستند.

مردم می گفتند در دعوای آیات یزدی و آملی لاریجانی ما خدا را ندیدیم

وی تأکید کرد: در همین دعوای اخیر برخی به من گفتند آقا ما در این دعوا خدا را ندیدیم. راست هم می‌گویند یعنی روحانیت هزارسال است که می‌گوید خدا. ولی حالا مردم بگویند روحانیت حرف‌هایی به هم می‌زنند که ما در آن خدا را نمی‌بینیم؟ این بد است البته بازهم می‌گویم که این وضعیت، همه روحانیت را شامل نمی‌شود ولی همین موارد در جامعه مطرح می‌شود و نگاه جامعه به روحانیت از این زاویه است. خوب‌ها را کمتر می‌بینند یا چون سروصدا ندارند نمی‌بینند ولی متأسفانه در کل بدن سالم یک زخم خودش را نشان می‌دهند.

منبع: خبرآنلاین

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها