نعمت احمدی، حقوقدان، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
مراسم مذهبی را به تریبونهای سیاسی تبدیل کردهاند/ حق مسلم مردم است که از مواضع منتخبان خود مطلع باشند
نعمت احمدی، حقوقدان، گفت: مدتهاست که متاسفانه عدهای مراسم مذهبی را به تریبون سیاسی تقلیل دادهاند که باید گفت این کار بسیار غلط و غیرمسئولانه است.
اعتمادآنلاین| نعمت احمدی با اشاره به حاشیههایی که این روزها منبر علیرضا پناهیان رقم زده است، به اعتمادآنلاین گفت: به منبر آقای پناهیان از 2 منظر میتوان نگاه کرد؛ یک: بیان برخی از مسائل با لحن آنچنانی بالای منبر و ذکر مصیبت حضرت سیدالشهداء را به فضای تسویهحساب سیاسی و جناحی تبدیل کردن فیالواقع رفتاری صحیح نیست. ای کاش ایشان حرمت عاشورا را نگه میداشت و نقد و اعتراضش را در زمان و مکان دیگری مطرح میکرد. اما مدتهاست که متاسفانه عدهای مراسم مذهبی را به تریبون سیاسی تقلیل دادهاند که باید گفت این کار بسیار غلط و غیرمسئولانه است.
این حقوقدان همچنین درباره مخالفت نمایندگان مجلس با شفافیت رأیهایشان توضیح داد: به نظر من افکار عمومی باید به این مخالفت مجلسیها واکنش نشان بدهند، چون به باور من این دسته از مجلسیها باعث میشوند برداشت بدی از نمایندگی و شخصیت نمایندگان در اذهان شکل بگیرد. آنطور که من شنیدم، نامه طرح شفافسازی را صد و چند نفر امضا کرده بودند که در روز رأیگیری آمار موافقان به 50 نفر تقلیل یافت. این در حالی است که نه نماینده را از هرگونه اظهارنظری منع کرد و نه به آنها اجازه داد با شفافسازیشان مخالفت کنند تا حق موکلانی که رأی دادند هم در نظر گرفته شود. چون حق مسلم مردم است که از مواضع منتخبان خود مطلع باشند تا در انتخابات بعدی بتوانند تصمیم خوبی بگیرند.
وکیل پایهیک دادگستری اضافه کرد: زمانی یکی از اعضای هیاترئیسه مجلس در جلسهای گفت در صدد تشکیل هیاتی هستیم تا رأی و پیشنهاد و موضعگیریهای مجلسنشینان را بررسی کنیم و ببینیم هر کدام چقدر تاثیرگذار بودهاند. در آن جلسه پیشنهاد دادم غیبت و تاخیرها هم باید به دقت زیر نظر گرفته شود تا مشخص شود غیبت فلان نماینده آیا به مبحث روز و تصمیمی که قرار بود طی آن روز گرفته شود ربطی دارد یا ندارد.
این چهره ادامه داد: باید به دقت سنجید هر یک از نمایندگان در طول چهار سال عضو کدام یک از کمیسیونها بوده و نگاهش به لوایح و طرحها و همچنین دولت چگونه بوده است. مقالهای راجع به مجلس انگلیس میخواندم که با بیش از 600 سال سابقه، قدیمیترین مجلس به شمار میرود، اما به دلیل بدرفتاری نمایندگان به مجلسی فشل تبدیل شده که نظرات غیرمنطقیشان طول نخستوزیری این کشور را به کمتر از 2 سال رسانده است.
نعمت احمدی صحبتهای خود را اینطور پایان داد: همین نمایندگانی که با شفافسازی مخالفت میکنند طوری رفتار کردهاند که برای مجلسی که باید عصاره ملت باشد چنین موضوعاتی پیش میآید؛ از جمله اینکه 2 تن از نمایندگانش سر از زندان درمیآورند. وقتی نطق آنها را که پیش از زندان ایراد کرده بودند شنیدم احساس کردم آدمهایی شبیه چهگوارا هستند و میخواهند گردن سوءاستفادهکنندگان را بشکنند. باید دید چه کسانی و کدام نهادها بستر را برای چنین چهرههایی فراهم کردهاند تا با حضور در مجلس شأن یک قوه مهم نظام را پایین بیاورند. زمانی چهرههایی چون شهید چمران، مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی در مجلس بودند؛ الان اگر از شما بخواهم 10 نماینده شاخص و درستکار را نام ببرید، حتماً نمیتوانید از میان نمایندههای فعلی کسی را پیدا کنید.
دیدگاه تان را بنویسید