رضایی در همایش خانه احزاب:
دولت نباید احزاب را فقط برای انتخابات بخواهد/ احزاب باید نسلهای جدید را آماده مسئولیت های جدیدتر بکنند
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت گفت: این موضوع که احزاب را فقط برای انتخابات میخواهیم تا افرادی را به درون حکومت بفرستند و در مقابل، دولتها با احزاب تا انتخابات بعدی خداحافظی کنند، نشانه خوبی نیست و نیاز به بازنگری دارد.
اعتمادآنلاین| محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز(پنجشنبه) در همایش خانه احزاب که در تالار وزارت کشور برگزار شد گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی باید مشت محکمی به جهانیان باشد. کسانی که میخواهند ملت ایران راه تحت فشار قرار دهند باید از سوی مردم مشت محکمی بخورند.
رضایی با بیان اینکه انتخابات سال جاری پاسخ محکمی به آنانی است که شدیدترین تحریمها را به ملت ایران تحمیل کردهاند، گفت: انتخابات میراثی از خون پاک شهدا، امام راحل و خواستههای مقام معظم رهبری است.
وی بیان کرد: احزاب تنها نهادی هستند که هم میتوانند در حاکمیت باشند و هم در جامعه، بنابراین نقشی که در اعتلای جامعه بر عهده دارند و نقشی که در کارآمدی کشور و اداره کشور دارا میباشند بسیار بالا است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این موضوع که احزاب را فقط برای انتخابات میخواهیم تا افرادی را به درون حکومت بفرستند و در مقابل دولتها با احزاب تا انتخابات بعدی خداحافظی کنند، نشانه خوبی نبوده و نیاز به یک بازنگری دارد.
رضایی افزود: احزاب نقش مهمی در کارآمدی کشور و حکومت دارند، به خصوص در تربیت نیروهای کارآمد. این نقش احزاب است که میتواند تجربه و دانش بین دستگاهها را به نسل های بعدی منتقل کند، به خصوص در چهلمین سال انقلاب اسلامی نیاز است تا نسل سوم تجارب گذشته را برای گرفتن مسئولیت های جدید دارا باشد.
وی اضافه کرد: کشور و انقلاب ما در شرایط موجود با مسائل پیچیدهتری روبهرو بوده و همین موضوع باعث میشود دولتمردان ما با موضوعات پیچیدهتری روبرو باشند. احزاب باید نسلهای جدید را آماده پذیرش مسئولیت های جدیدتر بکنند.
رضایی خاطر نشان کرد: موضوع بعدی یک موضوع تاریخی است. حدود یکصد سال است که بحث تحزب در ایران شکل گرفته ولی امروز از استانداردهای لازم برخوردار نیستیم، چه به لحاظ اعضا و هواداران، چه بُعد ارتباط احزاب با دولت و دانشگاهها و سیاست و در نهایت ارتباط با قوانین و مقررات. ما شاهدیم که این استانداردهای لازم برقرار نیست، که نیاز به یک فکر اساسی در این زمینه است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در چند سال گذشته مصوبههای جدید مربوط به انتخابات را تصویب و رهبری نیز آن را ابلاغ کردهاند. اولین انتظار این است که احزاب خود مطالبهگر شده و سیاستهای کلی نظام را از قوای سه گانه مطالبه کنند. اگر احزاب مطالبهگر سیاستهای کلی نظام بشوند این هویت روشنتری به آنها میدهد.
وی افزود: از جمله سیاستهای کلی نظام در مورد احزاب مربوط به بحث قانون انتخابات است که هنوز تصویب نشده است. مجلس طرح عجولانه در بحث استانی شدن داد که البته موارد خوبی را هم داشت ولی همچنان در راهروهای مجلس گیر کرده است. لایحه دولت کاملتر از طرح مجلس است و باید خود احزاب در اینجا ورود کرده تا بتوانند قانون بسیار مناسبی در این زمینه تصویب و به اجرا برسد.
رضایی اظهار داشت: احزاب در کشورهای توسعه یافته بر اساس سلیقههای مردم شکل گرفته و حرکت میکنند، به طور مثال در آمریکا ما دو سلیقه دموکرات و جمهوریخواه را داریم که هر کدام در مسائل مشخص یک روش و شیوه مشخص دارند که مردم نیز با شناخت این سلیقهها، دست به انتخاب میزنند.
وی گفت: در جامعه ما چند سلیقه وجود دارد و دوستان ما در اتاق فکر احزاب باید کار مطالعاتی و جدی انجام دهند که یکی از دلیلهای پایداری احزاب حرکت آنها در راستای سلیقه مردم است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در جامعه ما اسلام، ایرانیت و انقلاب گری ثابت است ولی نیاز است روی مسائلی مانند آزادی، عدالت و پیشرفت و تطابق آن با سه اصل ثابت کشور کار شود.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید