محجوب، دبیرکل خانه کارگز:
خصوصیسازی کارخانهها را تخریب و تعطیل کرد/ در سایر کشورها خصوصیسازی آثار ویرانگری برجای گذاشته است
دبیرکل خانه کارگر گفت: به تمام مسئولان هشدار میدهم که از خصوصیسازی و دفاع از آن فاصله بگیرند. امروز بخش خصوصی انگشت اتهام خود را به سمت کارگران میگیرد و آنها را متهم به زیادهخواهی میکند.
اعتمادآنلاین| علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر در مراسم سالگرد تصویب قانون کار 29 آبان ابتدا ضمن درود فرستادن برای روح ابوالقاسم سرحدیزاده که در تهیه پیشنویس قانون کار مشارکت داشت، گفت: با نامهای که آقای سرحدیزاده برای امام(ره) فرستادند زمینه موافقت ایشان را با پیشنویس قانون کار فراهم کردند؛ آن هم در شرایطی که مخالفان قانون کار تلاش میکردند که تهیه پیشنویس و درنهایت تبدیل آن به قانون کار را به عقب بیاندازند.
وی افزود: امروز فجایع و بلایای مختلفی کارگران، بازنشستگان، بیکاران و... را تهدید میکنند. یکی از این فجایع خصوصیسازی است که روح منفعتطلبی و بوی فساد آن همه جا را فراگرفته است. خصوصیسازی بدنه جامعه را درگیر کرده و تا رأس آن پیش رفته است.
دبیرکل خانه کارگر افزود: به تمام مسئولان هشدار میدهم که از خصوصیسازی و دفاع از آن فاصله بگیرند. امروز بخش خصوصی انگشت اتهام خود را به سمت کارگران میگیرد و آنها را متهم به زیادهخواهی میکند، در حالی که قربانیان خصوصیسازی یعنی کارگران از همه حقوق به رسمیت شناخته خود در قانون کار به واسطه خصوصیسازی دور شدهاند. برای نمونه ماهها دستمزد دریافت نکردند، حق ایجاد تشکل را ندارند و زمانی که دست به اعتراض میزنند به آنها میگویند: چرا این کار را میکنید!
محجوب با اشاره به شرکتهایی که در سالهای گذشته به واسطه خصوصیسازی تعطیل شدند، گفت: شرکتهایی مانند بافتکار، چیت ری، ارج، آزمایش و صدها کارخانه دیگر که نام بردن از اسمشان ساعتها وقت میخواهد به واسطه خصوصیسازی تعطیل شدند. من به زودی گزارش مبسوطی از این شرکتها ارائه میکنم.
وی با اشاره به استدلالهایی که در دفاع از خصوصیسازی آورده میشود، گفت: مگر نگفتید که خصوصیسازی روان و آباد میکند اما ما جز تخریب و تعطیلی چیزی از آن ندیدیم. در حالی که قانون کار به کارگران منزلت بخشید خصوصیسازی به دنبال بیمنزلت کردن کارگران است. خصوصیسازی بازار کار را بسته است و کاری کرده تا جوانان مشتاق برای ورود به بازار کار به در بسته بخورند.
دبیرکل خانه کارگر با اشاره به انتخاب محل خانه کارگر مرکزی برای تجمع گفت: ما امروز قصد نداشتیم در اینجا جمع شویم بلکه میخواستیم مقابل کارخانههایی که به واسطه خصوصیسازی تعطیل شدهاند جمع شویم، اما شرایط کشور و بر هم ریختن آب و هوا اجازه چنین کاری را ندادند. با این حال ما یاد تمام قربانیان خصوصیسازی را گرامی میداریم و از جمله کارگران شرکت نیشکر هفتتپه و گروه ملی فولاد ایران.
وی با اشاره به گلایههای رهبری از نحوه واگذاری برخی واحدهای تولیدی گفت: مقام معظم رهبری درباره این مفهوم (خصوصیسازی) صحبت کردند و نگرانی خود را از واگذاری برخی از این واحدها اعلام کردند. از 1368 تاکنون یعنی در این 30 سال خصوصیسازی، خسارتهای فراوانی را به کارگران وارد کرد و صنایع را به نابودی کشاند اما از این 30 سال درس نگرفتیم؛ 30 سالی که هم به کارگر و هم به بازنشسته و... آسیبهای جبرانناپذیری وارد کرد و این روند باید اصلاح شود.
محجوب افزود: ما با بخش خصوصی مخالف نیستیم، اما با روند خصوصیسازی که در پیش گرفته شده مخالف هستیم. همین حالا هم میگوییم که کسی که میتواند سرمایهگذاری کند و واحد تولیدی مستقر کند، را باید حمایت کرد و به کمکشان میرویم.
وی با بیان اینکه در سایر کشورها کم و یا زیاد خصوصیسازی آثار ویرانگری را برجای گذاشته است، گفت: در برخی از کشورها در پی جبران آسیبهای ناشی از خصوصیسازی برآمدند اما در ایران نه تنها گامی برای جبران برداشته نمیشود که اقدامات بدتری هم انجام میشود.
محجوب افزود: خصوصیسازی آفت قانون کار بوده و از بهداشت کار تا بازرسی کار را تحتتأثیر خود قرار داده است. همچنین کارگرانی که بر اثر خصوصیسازی امنیت شغلی خود را از دست دادهاند، قادر به ایجاد تشکل کارگری برای دفاع از حقوق خود در درون واحدهای تولیدی نیستند.
وی در پایان گفت: امروز برای تمام قربانیان خصوصیسازی زندهباد میفرستیم.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید