طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون امید مجلس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
دولت در سایه منسجم و تاثیرگذار نیست/ سهم سایر ارکان قدرت در نابسامانی کنونی کشور کمتر از دولت نیست/ در ایران دولت سایه چهره منفی دارد/ در شرایطی نیستیم که دولت را مستعفی اعلام کنیم/ آسیب استعفای آقای روحانی زیاد است
یک عضو فراکسیون امید مجلس گفت: دولت آقای روحانی، مخصوصاً در بزنگاههای بحرانی کشور، دولت باتدبیری نبود. اما در عین حال نمیتوان سهم عمده نابسامانیها را برای دولت آقای روحانی قائل شد. چون مسائلی که منشا خارجی داشته به شدت بر سیاستگذاریهای دولت تاثیرگذار بوده است.
اعتمادآنلاین| طیبه سیاوشی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس در گفتوگو با خبرنگار اعتمادآنلاین با اعلام اینکه دولت در سایه در کشورمان تعریف قانونی ندارد، گفت: دولت در سایه را برخی کشورهای دیگر مانند انگلیس تجربه میکنند. دولت در سایه در این کشورها جواب داده، به دولت کمک کرده و در سیستم سیاسی آنها تعریف شده است. اما در ایران دولت در سایه را به شکل قانونی تعریف نمیکنیم.
در ایران دولت سایه چهره منفی دارد
او ادامه داد: در ایران دولت در سایه را افراد ذینفوذی تشکیل میدهند که میخواهند در کار دولت دخالت کنند. به هر حال در ایران دولت در سایه چهره منفی دارد. دستگاههای ذینفوذ از دستگاههای نظامی تا غیرنظامی و افراد و احزاب متنفذ جزو دولت در سایه هستند.
دولت در سایه منسجم و تاثیرگذار نیست
این نماینده مجلس تاکید کرد: دولت در سایه منسجم و بسیار تاثیرگذار نداریم. بعضیها معتقدند افرادی که سمتهای نظامی دارند و در سپاه و دستگاههای نظامی فعالیت میکنند بسیار تاثیرگذارند و برخی آنها را برجسته میکنند. اما این افراد نمیتوانند دولت در سایهای باشند که به شکل جامع ورود کنند و تاثیرگذار شوند.
به گفته سیاوشی از مخالفان افراطی دولت تا موافقان افراطی دولت به دنبال دولت در سایه هستند.
دولت روحانی دولت باتدبیری نبود
او با اشاره به درخواست برخی از چهرهها برای استعفای حسن روحانی به سهم رئیسجمهور در نابسامانیهای کنونی کشور اشاره کرد و گفت: دولت آقای روحانی، مخصوصاً در بزنگاههای بحرانی کشور، دولت باتدبیری نبود. اما در عین حال نمیتوان سهم عمده نابسامانیها را برای دولت آقای روحانی قائل شد. چون مسائلی که منشا خارجی داشته به شدت بر سیاستگذاریهای دولت تاثیرگذار بوده است.
این نماینده مجلس در مورد سهم سایر ارکان قدرت در شرایط کنونی کشور تاکید کرد: سهم سایر ارکان قدرت در نابسامانی کنونی کشور کمتر از دولت نیست. ارکان قدرت با مداخلههای نابجایشان یا مداخلات غیرقانونیشان این وضعیت را به وجود آوردهاند. برخی مواقع هم عدم مداخله، کنارهگیری، نظارهگر بودن، حمایت نکردن و تنها اعتراض کردن میتواند به کشور آسیب بزند.
آسیب استعفای آقای روحانی زیاد است
سیاوشی ادامه داد: مجموعهای هستیم که حاکمیت و نظام تعریف میشویم و همه این مجموعه در ایجاد نابسامانیهای کنونی نقش داشتهاند. ما همه در یک کشتی نشستهایم و قطعاً آسیب استعفای آقای روحانی زیاد است. در حال حاضر در شرایطی نیستیم که دولت را مستعفی اعلام کنیم یا به سمت استیضاح رئیسجمهور برویم.
دیدگاه تان را بنویسید