کد خبر: 371030
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۸ ۱۲:۵۱:۰۰
| |

سید عبدالواحد موسوی‌لاری، نائب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان:

هیات‌های اجرایی زحمت هیات‌های نظارت را کم کردند/ دامنه تایید صلاحیت‌ها تنگ‌تر شده است/ اصلاحات هیچ راهی جز صندوق رای ندارد

نائب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تنها راه اصلاح شرایط را حضور در انتخابات دانست.

هیات‌های اجرایی زحمت هیات‌های نظارت را کم کردند/ دامنه تایید صلاحیت‌ها تنگ‌تر شده است/ اصلاحات هیچ راهی جز صندوق رای ندارد
کد خبر: 371030
|
۱۳۹۸/۰۹/۲۸ ۱۲:۵۱:۰۰

اعتمادآنلاین| سید عبوالواحد موسوی لاری نائب رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در آیین ششمین کنگره حزب همبستگی ایران اسلامی که امروز پنجشنبه برگزار شد،گفت: برای اصلاحات و اصلاح طلبان که زیر چتر نظام عمل می کنند، هیچ راهی جزو حضور در پای صندوق رای وجود ندارد.

موسوی لاری بیان کرد: یکی از بدیهی ترین کارها برای سیاست ورزی در شرایط امروز، ایجاد تشکل‌های مدنی که واسطه بین حاکمیت و توده های مردم شوند است و راهی جز آن وجود ندارد.

او با بیان اینکه آیا این مسئله بدیهی به راحتی هم انجام می‌شود و فعالیت حزبی در جامعه موثر است؟،بیان کرد: برای اینکه ببینیم آیا فعالیت های حزبی موثر بوده است یا نه باید ببینیم که از چه زمانی این فعالیت‌ها شکل گرفته و امروز در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

موسوی لاری با بیان اینکه آمار مسئولان درباره احزاب که می‌گویند 240 حزب را تایید و پروانه مجوز داده‌اند، کمی است؛ گفت: که بیش از 80 حزب خود را با قانون جدید همسو کردند اما واقعیت مسئله این است که آیا وجود احزاب متعدد به فعالیت حزبی کمک می‌کند؟

او افزود: آیا وجود این تعداد حزب نشانگر فعالیت مطلوب حزبی وجود دارد یا اینکه دچار یک نوع سلیقه گرایی گروهی و جمعی شده ایم که نمی توانیم در یک سطح خیلی وسیع با یکدیگر کار کنیم هر چند نفری که به واسطه دوستی یا روابط دیگر در کنار هم جمع می شوند یک حزب را تشکیل می دهند.

او با بیان این که احزاب به صورت انفرادی ما را با مشکل مواجه می‌کند یعنی احزاب به این شکل راه رسیدن به نقطه مطلوب را ناهموار میکند، گفت: باید روی مجوز گرفتن احزاب و اینها خط کشید، اما به همین جا هم نباید اکتفاء کرد و به این موضوع که چون احزاب می‌توانند کنگره برگزار کنند بگویم که فضای و فعالیت سیاسی مطلوب است.

وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: باید بر این نکته تاکید کنیم که فعالیت جداگانه احزاب به جایی راه نمی‌برد، احزابی که مشترک‌های زیادی دارند و می‌توانند فعالیت کنند باید در قالب جبهه‌ای واحد حرکت کنند یعنی احزابی که با هر تعداد از حزب سیاسی اصلاح‌طلب یا اصولگرا باید به شکل جبهه‌ای حرکت کنند تا فعالیت سیاسی معنا پیدا کند.

عضو شورای عالی اصلاح تصریح کرد: ‌هنوز تا رسیدن به نقطه ای که احزاب سیاسی بتوانند به صورت موثر نقش‌آفرین باشند فاصله زیادی داریم اما این به معنای این نیست که نشود کاری کرد.

او نکته دوم خود را در رابطه با موضوع اصلاح‌طلبی عنوان کرد، و گفت: ما از سال 75 که فضای جدیدی در کشور رقم خورد، برای فعالیت‌های این مجموعه عناوینی مانند جریان خط امام و غیره برای این جریان فکری انتخاب کردیم.

موسوی لاری افزود: این جریان می‌دید همه چیز برای رسیدن به اهدافش آماده است و فکر می‌کرد حضورش کار خیر خوبی است و یا لااقل اگر کاری هم نمیکند می‌توانیم نگاهمان را در جامعع مطرح کنیم.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: از آن تاریخ واژه‌ای به نام اصلاحات به وجود آمد و این جریان که از سال 76 توسط مردم با قدرت رسید جریان اصلاحات نامگذاری شد و گفته شد که این جریان می‌خواهد متناسب با مطالبات مردم در حوزه حکمرانی و اداره جامعه اصلاحاتی به وجود بیاورد که آن اصلاحات مطلوب مردم است واژه اصلاحات از آن تاریخ به بعد به این جریان اتلاق شد.

او با بیان اینکه وقتی ما می‌گوییم اصلاحات، این اصلاحات زیر چتر جمهوری اسلامی است، گفت: به عنوان جریان اصلاحات میخواهیم نوع نگاهی که به مردم و فعالیت‌های اجتماعی سیاسی فرهنگی وجود دارد عوض شود و متناسب با مطالبات امروز مردم کارها پیش برود.

عضو شورای عالی اصلاح طلبان با بیان اینکه از آن تاریخ 23 سال گذشته است و قاعدتاً باید نگاهی به راهی که طی شده است داشته باشیم، تاکید کرد: باید نگاهی به وضعیت موجود و به آنچه که در پیش رو داریم داشته باشیم، آیا تا به امروز ما توانستیم در روش‌ها و اداره جامع تاثیری داشته باشیم؟ در مقطع 8 ساله‌‌ی دولت اصلاحات و با چه اندازه توانسته‌ایم که موفق باشیم؟ اگر توفیق نداشتیم کمی و کاستی هایی نیز وجود داشته است چه مقدار از این کم و کاستی ها مربوط به مشکلات درونی جریان اصلاحات بوده و چند درصد متوجه کارشکنی‌های جریان مخالف جریان اصلاحات بوده است اگر نتوانیم این ارزیابی را امروز داشته باشیم نمی توانیم با مخاطبین امروزمان وارد گفت‌وگو شویم.

موسوی لاری گفت: عدم پایبندی به الزامات اصلاح‌طلبی توسط بعضی از اصلاح‌طلبان یکی از مشکلات این جریان طی سالهای گذشته بوده است یکی از مشخصه‌های اصلاح‌طلبی این بوده است که مشارکت مردم را در همه عرصه ها به عنوان یک اصل توجه کند، اما باید دید که خود جریان اصلاح طلبی چقدر به این است پایبند بوده است؟!

او ادامه داد: آیا میاوانین با نسل بعد از خودمان صحبت کنیم یا در مواجهه با مطالبات نسل جدید با مشکل مواجه هستیم و زبان مفاهمه ما کند شده است؟ اگر چنین باشد اصلاح طلبان تمام شده اند.

موسوی ادامه داد: اصلاح‌طلبان باید در رفتار و حوزه مطالباتشان بررسی انجام دهند تا واقع‌نگری بیشتری برای رسیدن به نتیجه داشته باشیم و این موضوع نیز باید از همین جا شود شروع شده و تشکل‌های سیاسی باید از فرصت ها برای انجام این مسئله استفاده کنند

وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه برداشتهایی از قانون اساسی صورت گرفته است که به جای قانون اساسی نشسته اند، به شروع نظارت استصوابی و صلاحیت 44 نفر از نمایندگان مجلس سوم اشاره کرد و گفت: در آن زمان خیلی به این مسئله توجه نشد تا به این رسیدیم که فرماندار خودش به تنهایی حق ندارد معتمدین را دعوت کند بلکه باید به همراه دادستان و اداره ثبت معتمدین را به هیئت نظارت معرفی کند و هیئت نظارت هم اگر خواست تایید می کند و اگر نخواست تایید نمی‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها