کد خبر: 377920
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۶ ۱۴:۰۰:۰۰
| |

در مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی چه گذشت؟

جهانگیری: اگر مردم بدانند که با صداقت با آنها رفتار می‌شود پای کار می‌آیند/ اصلاح‌طلبان با صبر و حوصله موضوع رد صلاحیت‌ها را پیگیری کنند/ اشتباهات و خطاهای بزرگی رخ داده که باید ریشه‌ها و زمینه‌‌هایش به درستی شناخته شود/ محمد هاشمی: هاشمی‌رفسنجانی بازوی ت

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: دی ماه امسال برای همه ایرانیانی که در گوشه گوشه این سرزمین یا در بیرون آن زندگی می‌کنند با دلهره شنیدن خبرهای ناراحت کننده گذشت.

جهانگیری: اگر مردم بدانند که با صداقت با آنها رفتار می‌شود پای کار می‌آیند/ اصلاح‌طلبان با صبر و حوصله موضوع رد صلاحیت‌ها را پیگیری کنند/ اشتباهات و خطاهای بزرگی رخ داده که باید ریشه‌ها و زمینه‌‌هایش به درستی شناخته شود/ محمد هاشمی: هاشمی‌رفسنجانی بازوی ت
کد خبر: 377920
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۶ ۱۴:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در سومین سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که صبح امروز، پنجشنبه، در سالن همایش‌های اجلاس سران برگزار شد، گفت: مراسم امسال با شرایط خاص در حال برگزاری است امسال در شرایط غمباری هستیم. سخن در زبان من هم مانند هر ایرانی دیگر به راحتی جاری نمی‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری تاکید کرد: اگر حکم وظیفه اخلاق و ادب در قبال یادبود دو شخصیت مهم کشور یعنی آیت‌الله هاشمی و سردار سلیمانی نبود، در برابر حوادث و اتفاق‌هایی که این دو هفته افتاده است و مردم ایران را اندوهگین کرده است همچنان سکوت می‌کردم و به درون خود پناه می‌بردم و تنها با خدای خود در خلوت صحبت می‌کردم.

او افزود: دی ماه امسال برای همه ایرانیانی که در گوشه گوشه این سرزمین یا در بیرون آن زندگی می‌کنند در دلهره شنیدن خبرهای ناراحت‌کننده گذشت، به طوری که در 13 دی ماه خبر شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که فرمانده‌ای شجاع، بزرگ و استراتژیت بود موجبات ناراحتی و تالم را فراهم آورد و پس از آن جان باختن 69 نفر از هموطنانمان را داشتیم که در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی جان خودشان را از دست دادند.

سقوط هواپیمای اوکراینی و شهادت سردار سلیمانی کام همه‌مان را تلخ کرد

جهانگیری ادامه داد: سقوط هواپیمای اوکراینی، حادثه مسافران اتوبوس سوادکوه و شهادت سردار سلیمانی کام همه‌مان را تلخ کرد. البته در این میان صحنه‌های باشکوهی از ودای مردم ایران با فرزند خلف ملت در اهواز، کرمان و یا سایر شهرها صحنه‌های به یاد ماندنی را رقم زد.

او ادامه داد: رئیس‌جمهوری آمریکا گفته بود که ما 52 نقطه دیگر را خواهیم زد، اما حمله به پایگاه عین‌الاسد، بی‌اعتمادی و چندپارگی که ملت ایران را دچار مشکل کرده بود از بین برد و سرمایه اجتماعی عظیمی را رقم زد. افسوس که شوک جانباختگان جمعی از نخبگان علمی که آن هم در شرایط جنگی به واسطه مدیریت امور رخ داد، اتفاق دیگری را رقم زد. امروز ما نمی‌توانیم چیزی را از مردم پنهان کنیم. در مدیریت بحران اشتباه بزرگی رخ داد لذا باید جزئیات سانحه هواپیمای اوکراینی بررسی و اطلاع‌رسانی شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به دلجویی از خانواده‌های افراد جان‌باخته در سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: در روزهای گذشته برای عرض تسلیت به خانه بازماندگان هواپیمای اوکراینی سر زدم. هنگامی که آدم با آنها صحبت می‌کند، داغ دلش صدچندان می‌شود. یکی از این خانواده‌ها بیان می‌کرد که گفته بودند فرزندشان در آینده علمی دنیا تاثیرگذار خواهد بود. باید به این خانواده‌ها حق بزرگی را برای گلایه، نقد و اعتراض داد. اشتباهات و خطاهای بزرگی رخ داده که باید ریشه‌ها و زمینه‌‌هایش به درستی شناخته شود.

او تاکید کرد: در چنین شرایطی یاد بعضی از شخصیت‌ها مانند آیت‌الله هاشمی زنده می‌شود. ایشان از جمله شخصیت‌هایی بودند که در شرایط مدیریت بحران می‌دانستند چکار کنند. درگذشت دور از انتظار و خسارت‌بار آیت‌الله هاشمی در این روزها هر لحظه بیش از پیش به چشم می‌آید.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی مرد بحران‌ها و روزهای سخت بود، گفت: آیت‌الله هاشمی از مدیران باتدبیر و آینده‌نگر جمهوری اسلامی ایران بود. در شرایط امروز کشور لازم است میراث و نقش آیت‌الله هاشمی بازخوانی و پرداخته شود.

او ادامه داد: آنچه می‌گویم بیانگر مشی و خط هاشمی رفسنجانی است. هاشمی رفسنجانی از حیث رفاقت، برادری، همدردی و هم‌صحبتی با سپهبد شهید سلیمانی عزیز است. اشتراکات و ضرورت‌های این دو زمانه الزامات و آنچه اتفاق افتاده در آینده باید مورد بررسی قرار بگیرد.

جهانگیری افزود: آیت‌الله هاشمی مبارزی توسعه‌گرا و آینده‌نگر بود. در همه عرصه‌هایی که برای ملت مجال توسعه ایجاد می‌شد، خوش می‌درخشید. در عبور از بحران‌ها و مدیریت بحران‌ها میراثی گرانقدر از خود به جای گذاشت. او علیرغم همه جفاها و بی‌مهری‌هایی که شنید و دید، به خاطر علاقمندی به ایران، اسلام و پایبندی به انقلاب و حفاظت از جمهوری اسلامی ایران و احساس مسئولیت نسبت به مردم، همه آنها را تحمل کرد و برای پیشبرد مصالح ملی و تامین منافع جمهوری اسلامی استقامت کرد و تا آخرین لحظات عمر پربارش این راه را ادامه داد.

او گفت: هاشمی، روحانی خستگی‌ناپذیری بود که استقلال کشور را در سازندگی و آبادانی آن می‌دانست. اگر آرمان‌های اقتصادی او با جدیت و بهبود شاخص‌ها ادامه پیدا می‌کرد، امروز وضع اقتصادی کشور بسیار متفاوت با شرایط فعلی بود. از نظر رشد اقتصادی، رفاه مردم و سایر مسائل قطعاً در بالاترین سطح قرار می‌گرفتیم.

این مقام دولتی با بیان اینکه هاشمی می‌خواست عقب‌ماندگی تاریخی ایران را با فرهنگ کار، تلاش و تولید یک جامعه مستقل اسلامی به بار بیاورد، گفت: او سال‌ها در خطبه‌های نماز جمعه برای این اقدامات خود پشتوانه‌های علمی و قرآنی بیان می‌کرد. بسیاری از نهادهای توسعه‌ای را در سال‌هایی که در دولت بود، شکل داد و در بخش آموزش، اقتصاد و زیربناها با بنادر کشور اقدامات بسیار خوبی انجام داد. سدها یک نمونه از کارهای او است. امروز نگاه کنید سدهایی که در کارون، کرخه و دز بنا گذاشته شد، اگر نبودند در سیل امسال چه اتفاقاتی می‌افتاد. آن سیل با خوزستان عزیز ما چه می‌کرد؟ آنجا در یک ثانیه 8000 متر مکعب آب به سدها وارد می‌شد و اگر امروز آن سدها نبود چه واقعه‌ای رخ می‌داد؟

هاشمی عزت، مصلحت و قطب‌نمای سیاست خارجی ما بود

او ادامه داد: هاشمی عزت، مصلحت و قطب‌نمای سیاست خارجی ما بود. او مبنای مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را به خوبی می‌دانست و بسیاری از گره‌های کور و نقاط مشکل را حل می‌کرد. در شرایطی که ما در منطقه داشتیم، با تدبیر با کشورهای مهم منطقه ارتباط برقرار می‌کرد.

جهانگیری افزود: راز موفقیت آیت‌الله هاشمی این بود که از ابتدا تلاش می‌کرد برای هر حوزه‌ای شناخت کامل پیدا کند و سپس دست به اقدامات بزند و بی‌گمان دست به کاری نمی‌زد. او ابتدا نسبت به هر موضوعی شناخت حاصل می‌کرد. او با شناخت کاملی که داشت، قدم‌هایش را برمی‌داشت زیرا معتقد بود که باید قدم‌های بعد هر تصمیم را دید. او می‌گفت نباید بدون آگاهی در مورد موضوعی تصمیم گرفت و اقدامی انجام داد. راز موفقیتش این بود. تصمیمی را که می‌گرفت می‌دید که چکار باید انجام دهد و حقیقا فهم این موضوع به سادگی گفتنش نیست.

او افزود: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی جفای زیادی دید اما چیزی که به یادگار باقی ماند وفای اوست که این درس بزرگی است برای همه کسانی که دل در گروی این کشور دارند و می‌خواهند این نظام سرافراز باشد. باید همچون هاشمی در مقابل بی‌مهری‌ها ایستاد و کار انجام داد و مانند او سرمایه‌ای شد که در روزهای سخت به داد کشور رسید و نگویند به خاطر اینکه به ما جفا شد، بگذاریم و برویم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری کشور درگیر مشکلات است؛ از زمینه سیاسی گرفته تا سایر زمینه‌های دیگر. مردم امروز بیش از هر زمانی در زمینه معیشت مشکل دارند و اگر هاشمی زنده بود و در میان ما بود و کشور در این مشکلات بود، آیا هاشمی زبان به نقد می‌گشود و دیگران را شماتت می‌کرد یا اینکه با عقل و تدبیر برای حفظ نظام در کشور و چاره‌جویی نظام اقدام می‌کرد و مسئولیت برعهده می‌گرفت و به مشورت می‌پرداخت.

طی 40 سال گذشته تاکنون این حجم از چالش را نداشته ایم

جهانگیری ادامه داد: امروز کشور در شرایط حساس و خطیری است. شاید بتوان با قاطعیت گفت در این 40 سال چالش‌های مهمی این‌گونه در مقابل کشور قرار نگرفته است. برای اولین بار با این موضوع روبه‌رو شدیم که دولت آمریکا و رئیس‌جمهوری آن با اعلام مسئولیت و قبول آن، یکی از بزرگ‌ترین سرداران ما را در یک کشور دیگر که مهمان بوده ترور کردند.

او گفت: این یک اتفاق ساده نیست و پیامدها و پیغام‌ها خواهد داشت. سابقه نداشته آمریکایی‌ها در دریا‌ها و کشورها راه بیفتند به کاپیتان یک کشتی که حامل نفت ایران بوده پول بدهند که نفت ایران را در جای دیگر خالی کنید. منطقه ما در این مقطع از تاریخ گرفتاری‌های عجیبی دارد. ناامنی و جنگ‌ها در عراق، سوریه، یمن، افغانستان و لیبی باعث تشنج بسیاری شده است و اگر دقت نشود و درایت به خرج داده نشود، هر آن می‌تواند این شعله‌ها به سمت ایران سرازیر شود. باید فکری کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: متاسفانه در شرایطی هستیم که سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی ملت تنزل پیدا کرده است. شوکی که بر اثر اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی اتفاق افتاد، امنیت روانی، ذهنی و اجتماعی مردم را به هم ریخت. من با درسی که از بینش، روش و منش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و اخلاق و سلوک سردار سلیمانی دارم، می‌گویم باید چندین کار ضروری در مقطع فعلی در دستور کار قرار گیرد.

این مقام مسئول گفت: باید بپذیریم که شوک ناشی از سقوط هواپیما و مرگ جانگداز مجموع مسافران فرهیخته آن در جامعه باعث تکان شده است و جامعه باید بداند که چه اتفاقی افتاده است. بزرگی مصیبت را جدی بگیریم و با همدردی و همدلی ملی کمک کنیم که این مصیبت بر کشور آسان‌تر شود. لازم است فاجعه را درست تحلیل کنیم و پاسخگویی صریح به ابهامات به وجود آمده داشته باشیم و برای جبران خطاهای مدیریتی مسئولیت‌پذیر باشیم و قبول کنیم که در این شرایط پیچیده فقط می‌شود با مسئولیت‌پذیری و شفاف با مردم صحبت کردن بخش زیادی از مشکلات را حل کنیم.

جهانگیری افزود: باید این ماجرا با همکاری تمام قوا پیگیری شود تا علاوه بر افکار عمومی داخلی، افکار عمومی جهان نیز قانع شود تا اعتماد برگردد.


باید با صداقت و شفافیت با مردم صحبت کنیم

او با بیان اینکه باید با صداقت و شفافیت با مردم صحبت کنیم، گفت: قوه قضاییه هم به این موضوع رسیدگی کند. البته جا دارد که بنده به سهم خود شجاعت و مسئولیت‌پذیری سردار حاجی‌زاده را تحسین کنم به گونه‌ای که گفت گردن من از مو باریک‌تر است.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: دروغگویی‌ها باید تمام شود و با مردم صادق باشیم. هر جا که دروغی گفته شد خسارت هم زیاد شد و باید این انصاف را داشته باشیم که به هنگام نقد، از دایره‌ای خارج نشویم زیرا تضعیف نهادهای کشور تضعیف نظام و حاکمیت است.

در سقوط هواپیمای اوکراینی رهبری دستور دادند همه مسائل به صورت صادقانه به مردم گفته شود

جهانگیری گفت: پس از آنکه اولین گزارش حادثه به خدمت مقام معظم رهبری فرستاده شد، ایشان دستور قاطع دادند که تصمیم‌گیری‌های لازم صورت گیرد و همه مسائل به صورت صادقانه به مردم گفته شود.

او با بیان اینکه نهادهای نظامی حافظ مرزها و امنیت کشور هستند، گفت: تضعیف نیروهای نظامی در هیچ شرایطی خصوصا در شرایط پیچیده منطقه ما به صلاح نیست و ما باید بپذیریم که مسائل پیچیده‌ای وجود دارد و نمی‌توان آنها را به روش گذشته حل کرد و ما باید به همین خاطر به اصلاح برخی از امور تن دهیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به انتخابات گفت: انتخابات آینده یک موضوع بسیار مهم و سرنوشت‌ساز است که می‌تواند بخش زیادی از اعتماد از دست رفته را بازگرداند. حضور پرشکوه مردم در انتخابات آینده یک نیاز ضروری است و همه ما باید دنبال راهکارهایی باشیم تا میزان مشارکت مردم افزایش یابد.

وعده جهانگیری به اصلاح‌طلبان رد صلاحیت‌شده برای رایزنی با شورای نگهبان

جهانگیری افزود: خبرهایی درباره رد صلاحیت‌ها وجود دارد و معنایش این است که در برخی از حوزه‌های انتخابیه رقابت‌ جدی وجود ندارد. باید شرایطی ایجاد شود که هیچ جریان سیاسی خصوصاً جریان‌هایی که می‌خواهند در چارچوب نظام فعالیت کنند، احساس نکنند که کاندیدای موردنظرشان در صحنه انتخابات نیست. بنده از همه دوستان اصلاح‌طلب خود خواهش می‌کنم که با صبر و حوصله موضوع را پیگیری کنند و بنده هم در خدمت‌تان هستم و آنچه در توان دارم در این راستا انجام می‌دهم.

او در خاتمه گفت: اگر مردم بدانند که با صداقت با آنها رفتار می‌شود، کمک می‌کنند و پای کار می‌آیند. ایران ظرفیت سرمایه‌گذاری بسیاری دارد. ما نخبگانی داریم که می‌توانند مشکلات را حل کنند. باید به خاطر خدا و مردم با هم باشیم. سردار سلیمانی یک فرمانده نظامی شجاعی بود که مقام معظم رهبری در آخرین سخنرانی خود فرمود سردار سلیمانی جناحی نبود و با همه نیروهای انقلاب کار می‌کرد. نباید مسائل لحظه‌ای را فدای آینده کنیم. مشکلات قابل حل است. نظام برای همه ماست و باید به فکر ایران باشیم. رهبری نظام مایه استقلال و اقتدار کشور است و تضعیف این جایگاه می‌تواند برای ایران خطر آفرین باشد.

محمد هاشمی: هاشمی‌رفسنجانی بازوی توانای امام و رهبری بود

محمد هاشمی، برادر مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، هم در مراسم گرامیداشت سومین سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و بزرگداشت سردار شهید قاسم سلیمانی ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در این مراسم با بیان اینکه هاشمی‌رفسنجانی بازوی توانای امام و رهبری بود،‌ گفت: ایشان زبان گویای انقلاب بود و ابتکار و نوآوری را همواره با اقدامات شجاعانه به مقتضای زمان و مکان پیش می‌برد.

باید برای حفظ نظام و ارزش‌های آن تلاش کنیم

هاشمی افزود: باید برای حفظ نظام و ارزش‌های آن که با خون شهیدان تثبیت شده است، تلاش کنیم.

محمد هاشمی خاطرنشان کرد: با مردی از دیار رفسنجان، قم، تهران، جماران و ایران روبه‌رو هستیم که همان هاشمی بود و اعتدال و میانه روی، وحدت و دوری از افراط و تفریط دغدغه همیشگی‌اش بود.

او با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی وحدت‌آفرینی را بر تفرقه‌افکنی مقدم می‌دانست، تصریح کرد: هاشمی همواره تنش‌زدایی را بر تنش‌زایی و منافع ملی را بر منافع گروهی و شخص مقدم می‌دانست.

او خاطرنشان کرد: ایشان مردی بود که آفتاب بهاری در پیشانی داشت و قطب نمایی از جنس وحدت که ابرها را به قبله گاه اتحاد و چشم‌ها را به سجاده آرامش و دست‌ها را به دریای وحدت گره می زد.

هاشمی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از چهره‌های ممتاز در وسط میدان بود، گفت: وی طلایه‌دار من المومنین رجال صدقوا بود و در کشاکش خدنگ، خدعه، نیرنگ و تزویر باهوش وافری که داشت چهره‌ای تابناک در حافظه خیابان‌های انقلاب و نعمتی اصیل و گرانبها در سال‌های قحط الرجال به جای گذاشت.

او افزود: خاطرات دریای مجاهدت‌های ایشان هرگز از خروش نخواهد ایستاد.

محمد هاشمی با بیان اینکه ایشان بازوی توانای امام و رهبری بود، تصریح کرد: هاشمی رفسنجانی زبان گویای انقلاب بود و ابتکار و نوآوری را همواره با اقدامات شجاعانه به مقتضای زمان و مکان پیش می‌برد. ایشان مردی از جنس امیرکبیر بود که خمینی کبیر اینگونه او را ستود که بدخواهان بدانند هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.

او اظهار کرد: در سوگ جانکاهش به درگاه خداوند عرض می ‌کنیم که خداوندا حالمان را چنان کن که با انصاف و مهربانی بندگان را آنچنان که نشان از خلقت تو دارند شایسته اکرام بدانیم.

هاشمی گفت: در این حوادث خونین دی‌ماه قلب ما را به آرامش برسان که داغدار فراغ سردار دل‌ها سلیمانی‌ها شدیم تا همچون مردم کرمان عاشقان خدمت شویم نه شیفتگان قدرت و در اوج آسمان‌ها به شهپر پرواز از حزیز خاک به سریر بندگی و به شهادت و لبخند تو دست یابیم.

دلنوشته فاطمه هاشمی در سومین سالگرد رحلت پدرش

در ادامه مراسم، فاطمه هاشمی، دختر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی دلنوشته ای را قرائت کرد که به شرح زیر است:

پدرم، سه سال است که از فراق تو می گذرد، بیش از هزار روز!، روزهایی که هر ساعت آن برای ما عمری گذشت، امروز می بینم، نه تنها خاک، سرد نبود و داغ تو را آسان نکرد.

نه تنها برای فرزندان وخانواده ات، بلکه برای مردم، مردمی که امروز بیش از هر زمان دیگری، به تو نیاز دارند و کمبود بودنت را احساس می کنند، امیدوار بودیم جای خالیت برای ما که نه، اما برای مردم وایران پرشود اما این روزها بیش از هر زمان دیگری می شنویم کاش و ای کاش، هاشمی بود.

مردم تو را می خواهند تا بتوانند با اطمینان به عقلانیت وتدبیریت، نگران فردایشان و آینده فرزندانشان نباشند، چرا که تو چون پدری دلسوز، نگران همه فرزندان ایران بودی.

مردم تو را می خواهند تا به عقب بازنگردند وآنچه را که طی این 40 سال با زحمت وهزینه فراوان بدست آورده اند، به شراره ای از کف ندهند.

امسال سالگرد رحلتت مصادف با وقایعی یکی از یکی تلخ‌تر و سیاه‌تر شده است.

عروج حاج قاسم سلیمانی که بیش از هر فرمانده نظامی به تو ارادت و علاقه داشت و تو بیشتر از هر سرباز وطنی، به صداقت و جوانمردیش ایمان داشتی، ضربه ای سخت بر بغض فروخته ما بود اما جانسوزتر از آن، پرپر شدن 176 تن از انسانهای بیگناه براثر قصور وتقصیر مسئولان امر و پنهانکاری حقیقت از مردم بود.

اگر حاج قاسم، به شهادت رسید، عمری در حسرت این پایان بود و شهادت هنر مردان خداست اما داغدیدگان فاجعه کرمان و پرواز ناتمام، آرزوی سالها زندگی داشتند.

اکنون مردم در حسرت تدبیر و صداقت و شفافیتی هستند که در بدترین شرایط جنگ، صلح را برای آنها به ارمغان آورد، در آرزوی تنش زدایی و اقتدار نرم کشورند و کاش خودت بودی و ما فقط حسرت آرزوهایمان را نمی خوردیم.

پدرم!

امسال سالگرد رحلتت مصادف با ایام فاطمیه است، ایامی که همیشه سیلاب اشک را از دیدگانت روان می‌ساخت.

غصه و غم زهرا از آن بود که دید همه زحمات پدر و یاران پدرش، سیر دیگری پیدا کرده و خون دل می خورد و نمی توانست دفاع کند ومی دانست که دفاع هم به قیمت تفرقه جامعه اسلامی تمام خواهد شد.

اینجاست که می فهمیم زمانی که پیامبر در بستر بیماری بودند و فاطمه زانوی غم به بغل گرفته بود و می گریست و با شنیدن خبری که پیامبر آهسته به او گفت تبسم کرد و آن چیزی نبود جز اینکه پیامبر به او گفت تو به زودی پیش من خواهی آمد آیا می توانیم باور کنیم که نفس و دردانه رسول اکرم آنقدر درعذاب و سختی باشد که حاضر باشد عزیزان خود را ترک کند و به دیار باقی بشتابد.

آری فاطمه خسته بود خسته از نفاق و ریا و کینه و نزاع و نامهربانی‌ها

پدرم چه خوب فهمیدی و گفتی خدایا مردم خسته اند و خسته از این همه نزاع خسته از این همه نزاع کم حاصل و یا بی حاصل

مردم را باور کردی و صدای آنها را شنیدی آنقدر بصیرت داشتی و آنقدر صادق بودی که حقیقت را بگویی.

امروز هم مردم خسته اند وخسته تر از گذشته و ناامید و گفتی تاریکی ها آبستن حوادثند و به چشمان بینا نیاز داریم و گفتی سیاستمداران اشتباهات زیادی می‌کنند که تاوان آن را ملت‌ها باید بپردازند و گفتی غرور ملتی را چه آسان می توان شکست آنگاه که خیر و مصحلت مردم خود را ببینیم.

وای بر ما، وای به همه کسانی که ادامه دهنده راه ظالمان در زمانه خودمان هستند

وای بر آنانکه از تاریخ درس عبرت نگرفته اند و همانند 1400 سال پیش انحراف در دین را آغاز کرده و ادامه می‌دهند.

تمام غم و غصه‌ها و خستگی فاطمه انحراف از دین و راه پیامبر بود که هم اکنون شاهد آن در این دوران می‌باشیم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها