غلامرضا مصباحیمقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
آتش زدن کتاب یک رفتار جاهلانه است/ در تاریخ اسلام کتابسوزی را به مغولها نسبت دادهایم/ اهل علم و دانش باید با آتش زدن کتاب به مخالفت و استنکار برخیزند/ اسلام محدودیتی برای فراگیری علم قائل نیست/ کسی این کتابسوزی را به اسلام و روحانیت نسبت نمیدهد/ بای
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: دائم در تاریخ اسلام کتابسوزی را به مغولها نسبت دادهایم. این رفتار یک رفتار جاهلانه است. از کسی که سواد و تحصیلات دارد، ولو در رشتهای که متفاوت با رشته علوم دینی و مدعی طب اسلامی است، اصلاً چنین رفتاری قابل قبول نیست.
اعتمادآنلاین| غلامرضا مصباحیمقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتوگو با اعتمادآنلاین، درباره آتش زدن کتاب «اصول طب داخلی هاریسون» به وسیله عباس تبریزیان بیان کرد: این خبر را که شنیدم بسیار متاثر شدم. از یک روحانی و کسی که لباس پیغمبر به تن دارد انجام چنین رفتاری هرگز مورد انتظار نبود.
این استاد دانشگاه با اشاره به تاریخ اسلام و رابطه آن با علم گفت: دائم در تاریخ اسلام کتابسوزی را به مغولها نسبت دادهایم. این رفتار یک رفتار جاهلانه است. از کسی که سواد و تحصیلات دارد و مدعی طب اسلامی است، اصلاً چنین رفتاری قابل قبول نیست.
عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: همه کسانی که اهل علم و دانش هستند باید با این حرکت به مخالفت و استنکار برخیزند.
او افزود: پیامبر گرامی اسلام سفارشهای بسیار زیادی نسبت به فراگیری علم کرده است. ایشان در چند جا میفرماید: «اگر علم در ستاره ثریا هم باشد، مردانی از پارس به آن دست پیدا میکنند.» یا «اگر علم در چین باشد، آن را طلب کنید و به دنبال آن باشید.» یا «از گهواره تا گور...» اینها حکایت از آن دارد که ما باید مشوق علم، کتاب، نوشتهها و دانش در همه عمر و حال باشیم.
مصباحیمقدم با اشاره به رابطه دین و علم توضیح داد: اسلام محدودیتی برای فراگیری علم قائل نیست. مگر کتاب پزشکی خدای ناکرده کتاب ضلال است که این آقا چنین رفتاری را در قبال کتاب مرجع پزشکی انجام داده؟ این حرکت به شدت مایه تاسف و ناراحتی است.
او درباره پیامدهای چنین رفتارهایی در میان افکارعمومی عنوان کرد: با توجه به اینکه علما و بزرگان حوزههای علمیه شدیداً مخالفت خود را با این رفتار ابراز کردهاند، اقدام این شخص از نظر افکارعمومی به شدت محکوم خواهد بود و کسی آن را به اسلام و روحانیت نسبت نمیدهد؛ بلکه به خطای یک شخص یا یک جمع اندک نسبت داده میشود که باید از این کار خود توبه و عذرخواهی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید