کد خبر: 405608
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۹ ۱۱:۲۹:۰۰
| |

محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا:

نتیجه انتخابات هیات‌رئیسه مجلس از حالا مشخص است

کوشکی در پاسخ به اینکه آیا قالیباف را پیروز قطعی این رقابت می‌دانید؟ گفت: «به نظر می‌رسد که اینطور باشد. با توجه به وزن نمایندگان شهرستان پیش‌بینی نتیجه مساله خیلی پیچیده‌ای نیست که بخواهیم آن را بزرگ کنیم. به نظر من این بازی رسانه‌ها است که می‌خواهند موضوع را خیلی جدی نشان دهد و بگویند که آقای الف، ب و ج با هم رقیب هستند».

نتیجه انتخابات هیات‌رئیسه مجلس از حالا مشخص است
کد خبر: 405608
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۹ ۱۱:۲۹:۰۰

اعتمادآنلاین| هرچه به آغاز کار مجلس یازدهم نزدیک‌تر می‌شویم، عرصه بر قالیباف تنگ‌تر می‌شود. محمدباقر قالیباف با هزار امید و آرزو خود را به بهارستان رساند تا هم بر کرسی چندین ساله لاریجانی تکیه زند و همه برای رئیس‌جمهور شدن خود مقدمه چینی کند. اینطور که معلوم است اما هیچ یک از این رویاها محقق نمی‌شود یا حداقل به آن سادگی که فکر می‌کرد، محقق نمی‌شود.


تعداد یاران قالیباف در مجلس یازدهم هر روز کمتر می‌شود و از شورای ائتلاف و آن ائتلاف پشت پرده با لاریجانی هم کار چندانی ساخته نیست. همه در این مجلس علیه قالیباف شده‌اند. از پایداری و احمدی‌نژادی‌ها گرفته تا جریان دولت، مستقلان، اصلاح طلبان وحتی ایثارگران، رهپویان و هواداران زاکانی.


شانس قالیباف آنجا است که این مخالفان با هم اتفاق نظر ندارند اما بدشانسی او قاعدتا وقتی است که آقایان بتوانند روی یک گزینه خنثی مثل سید مصطفی میرسلیم توافق کنند. توافقی که با توجه به جلسات و محافل سیاسی هفته اخیر چندان دور از ذهن نیست. میرسلیم که به تنهایی شانس چندانی برای ریاست نداشت و خودش هم جرات جدی گرفتن این شوخی را نداشت، قطعا از این توافق ولو آنکه کوتاه مدت باشد و مختص سال اول مجلس یازدهم، استقبال می‌کند. دیگران هم با حمایت از وی به هدف خود یعنی کنار زدن قالیباف می‌رسند. ضمن اینکه یک سال فرصت دارند تا با هم کنارآمده و یک گزینه مناسب تر را انتخاب کنند.


هواداران قالیباف اما اصلا این وضعیت را جدی نمی‌گیرند . به اعتقاد این گروه ریاست قالیباف در این مجلس قطعی است و رقیبی هم در کار نیست. خاصه اکنون که زاکانی هم کنار نشسته و به دنبال تعامل و توافق برای پست‌هایی مثل ریاست فراکسیون و مرکز پژوهش‌ها و... است.


محمد صادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا را می‌توان در این گروه قرار داد. او همه گمانه‌های مذکور را رد کرد. او معتقد است که بر اساس عرف، نمایندگان شهرستان بیشترین اثرگذاری را در انتخابات هیات رئیسه و ریاست مجلس دارد. کوشکی گفت: «با درنظر گرفتن تعداد و سلیقه نمایندگان شهرستان مساله، به نظر می‌رسد که پیش‌بینی نتیجه انتخابات هیات رئیسه پیچیدگی خاصی نداشته باشد و مساله کاملا مشخص است».


وی در پاسخ به اینکه آیا قالیباف را پیروز قطعی این رقابت می‌دانید؟ گفت: «به نظر می‌رسد که اینطور باشد». وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه توافقات و اختلافات طیف‌های سیاسی اصولگرا در این جریان چقدر اثرگذاراست؟ گفت: « به نظر من اصلا این موضوع اهمیت چندانی ندارد. زیرا بالاخره رئیس مجلس یک رای بیشتر ندارد و فقط دبیر جلسه است. او بر اساس قانون اساسی نفوذ خاصی ندارد».


این فعال سیاسی اصولگرا با تایید اینکه رئیس مجلس عملا در جریان جهت‌دهی به مجلس و تصمیم‌گیری‌ها نقش‌آفرین است، گفت: « این درست است اما درنهایت وزن رئیس مجلس به اندازه رئیس‌جمهور و دیگران ندارد. نکته دیگر اینکه با توجه به وزن نمایندگان شهرستان پیش‌بینی نتیجه مساله خیلی پیچیده‌ای نیست که بخواهیم آن را بزرگ کنیم. به نظر من این بازی رسانه‌ها است که می‌خواهند موضوع را خیلی جدی نشان دهد و بگویند که آقای الف، ب و ج با هم رقیب هستند».


کوشکی در ادامه اصرار خود بر بی‌رقیب بودن قالیباف، گفت: «می‌توان یک پرس‌وجوی ساده از نمایندگان شهرستانی کرد و دید که غیر از یک فرد خاص بقیه نامزدهای ریاست را می‌شناسند یا خیر».


وی در واکنش به اینکه مگر می‌شود کسی به مجلس رفته باشد و مثلا میرسلیم، زاکانی، حاجی‌بابایی و... را نشناسد؟ گفت:« عرض کردم تعیین کننده نمایندگان شهرستان هستند و باید دید که چه کسی را بیشتر می‌شناسند.»

منبع: نامه نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها