کد خبر: 405811
|
۱۳۹۹/۰۲/۳۰ ۱۰:۲۷:۴۶
| |

 مجلس برای عضویت تاجر در اتاق بازرگانی شروطی را تعیین کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز(سه شنبه) مواد 476 ، 477 ، 478 ، 479 و 480 لایحه تجارت را تصویب کردند و برای عضویت تجار در اتاق بازرگانی شروطی را تعیین کردند.

 مجلس برای عضویت تاجر در اتاق بازرگانی شروطی را تعیین کرد
کد خبر: 405811
|
۱۳۹۹/۰۲/۳۰ ۱۰:۲۷:۴۶

اعتمادآنلاین| نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز(سه شنبه) مواد 476 ، 477 ، 478 ، 479 و 480 لایحه تجارت را تصویب کردند و برای عضویت تجار در اتاق بازرگانی شروطی را تعیین کردند.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند افرادی که نام خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت می کنند عضو اتاق بازرگانی مربوط محسوب می شود.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز(سه شنبه) مواد 476 ، 477 ، 478 ، 479 و 480 لایحه تجارت را تصویب کردند.

طبق ماده 476، چنانچه دفاتر تاجر مطابق قانون تنظیم شده باشند، در دعاوی بین تجار قابل استناد و در غیر این صورت فقط علیه صاحب آن معتبر هستند.

تبصره - اگر در خصوص مواردی که مطابق این قانون ثبت آنها در دفاتر تجارتی الزامی است دعوایی در دادگاه تجارت طرح شود، چنانچه طرفین دارای دفاتر تجارتی که مطابق مقررات این قانون تنظیم شده است، باشند، هریک از آنها در اثبات آنچه بار اثبات آن بر عهده اوست صرفا می تواند به دفاتر تجارتی خود و دفاتر تجارتی طرف مقابل استناد کند. در صورتی که طرفین دفاتر تجارتی را مطابق قانون تنظیم کرده باشند، در صورت توافق مفاد دو دفتر، مطابق آن حکم صادر می شود. در صورت تعارض مفاد دو دفتر، چنانچه تعارض کلی باشد، مثلا دفتر خواهان دلیل بر وجود طلب و دفتر خوانده دلیل بر فقدان طلب یا تسویه آن باشد، هر دو دفتر از اعتبار ساقط می شوند و طرفین می توانند به هر دلیل دیگری تمسک نمایند و چنانچه تعارض جزئی باشد، مثلا دفتر خواهان دلیل بر وجود طلب به میزان صد واحد و دفتر خوانده دلیل بر وجود آن به میزان پنجاه واحد باشد، مفاد دو دفتر فقط در قدر متیقن، مثبت ادعای خواهان می باشد و در مازاد، اثبات دعوا و دفاع با تمسک به هر دلیل دیگری ممکن است.

اگر هیچ یک از طرفین دفتر تجارتی نداشته باشند، اثبات دعوا و دفاع با استناد به هر دلیلی برای طرفین ممکن است. چنانچه صرفا یکی از طرفین دارای دفتر تنظیم شده مطابق مقررات این قانون باشد، طرفی که فاقد دفتر است جز به اطلاعات مندرج در دفتر طرف مقابل، نمی تواند به دلیل دیگری تمسک نماید.

بر اساس ماده 477- صرف شخصی که نام خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت می کند عضو اتاق بازرگانی مربوط محسوب می شود. اعضای کنونی اتاقهای بازرگانی که در دفتر ثبت تجارتی ثبت نام نکرده اند، ظرف یک سال پس از لازم الاجراء شدن این قانون باید در دفتر مذکور ثبت نام کنند؛ در غیر این صورت عضویت آنها و مزایای ناشی از آن کأن لم یکن می شود.

طبق ماده 478- اشخاصی که پیش از لازم الاجراء شدن این قانون در دفتر ثبت تجارتی ثبت نام کرده اند از ثبت مجدد معاف می باشند، لکن أخذ کارت بازرگانی یا تمدید آن در هر حال منوط به داشتن حداقل رتبه اعتباری موضوع بند(2) ماده (408) این قانون است.

بر اساس ماده 479- با رعایت قوانین و مقررات مربوط، صرفأ تاجر از مزایای زیر برخوردار است:
1- امکان استناد به دفاتر تجارتی خود به نفع خویش
2- أخذ کارت بازرگانی
3- ثبت گروه اقتصادی با منافع مشترک
4- اعطای نمایندگی تجارتی یا نمایندگی توزیع
5- اعطای امتیاز کسب و کار (فرانچایز)
6- قبول نمایندگی از اشخاص حقوقی خارجی
7- أخذ امتیاز کسب و کار (فرانچایز) از اشخاص حقوقی خارجی
8- ارائه خدمات سراسری ارتباطی و فناوری اطلاعات در هریک از بخشهای محتوا، کاربرد و زیرساخت

تبصره- شخصی که بدون ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی به هر عنوان به دیگری نمایندگی تجارتی، نمایندگی توزیع یا امتیاز کسب و کار (فرانچایز) اعطاء کند، به جزای نقدی درجه سه محکوم می شود. همچنین شخصی که بدون ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی نمایندگی با امتیاز کسب و کار (فرانچایز) از اشخاص حقوقی خارجی اخذ کند، علاوه بر پلمب محل فعالیت به جزای نقدی درجه سه محکوم می شود.

طبق ماده 480 - اشتغال به اعمال زیر منوط به ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی است:
1- واسپاری (لیزینگ)
2- انبارداری عمومی
3- هرگونه عملیات صرافی، بانکی و بیمه ای
4- حق العمل کاری
5- تصدی به عملیات حراجی
6- تصدی به هر قسم نمایشگاه عمومی
7- تصدی به حمل و نقل زمینی بین المللی ریلی، هوایی و یا حمل و نقل دریایی به وسیله کشتی
8- خودروسازی، کشتی سازی، واگن سازی و هواپیماسازی و خرید و فروش یا سایر معاملات راجع به آنها
9- ارائه خدمات سراسری ارتباطی و فناوری اطلاعات در هر یک از بخشهای محتوا، کاربرد و زیرساخت

تبصره 1 - اخذ مجوز با پروانه هیچ یک از اعمال مذکور در این ماده منوط به ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی نیست، لکن شروع به فعالیت های مذکور منوط به ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی است.

تبصره 2- اشتغال به اعمال موضوع این ماده بدون ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی، علاوه بر پلمب محل فعالیت موجب جزای نقدی درجه سه است.

تبصره 3 -در صورت فوت یا جرح تاجری که به یکی از اعمال موضوع این ماده اشتغال دارد، قائم مقام قانونی وی فقط تا دوسال می تواند بدون نیاز به ثبت نام خود در دفتر ثبت تجارتی به آن فعالیت ادامه دهد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها