لاریجانی در آخرین نطق خود در مجلس دهم چه گفت؟
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی درآخرین نطق خود در دهمین دوره مجلس به قوانینی که در مجلس دهم به تصویب رسیده اشاره کرد.
اعتمادآنلاین| رییس مجلس شورای اسلامی در آخرین جلسه علنی مجلس دهم گفت: مجلس دهم به یک مفاهمه و همکاری خوب دست پیدا کرد.در این مدت دوستی و مودتی بین ما شکل گرفت که باید قدر آن را بدانیم. از این رهگذر باید بگویم که قوانین مهمی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. تقریبا 200 قانون در مجلس دهم تصویب شد که دو سوم آن لوایح بود.
علی لاریجانی در آخرین نطق خود در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: به آخرین جلسه علنی مجلس دهم رسیدهایم به پایان آمد این دفتر اما حکایت همچنان باقی است. 4 سال پیش در چنین روزهای مجلس دهم تشکیل شد آن روزها بسیاری از نمایندگان با افکار همدیگر آشنا نبودند. در گذر این 4 سال در کنار هم مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی را به بحث نشستیم. گاهی نتایج این بحثها منجر به قانون شد و گاهی به یک تحلیل دقیق رسیدیم و بعضی اوقات به قوای مختلف مطلبی را گفتیم و گاهی هم منجر به اعلام بیانیه شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که « مجلس دهم به یک مفاهمه و همکاری خوب دست پیدا کرد» گفت: در این مدت دوستی و مودتی بین ما شکل گرفت که باید قدر آن را بدانیم. از این رهگذر باید بگویم که قوانین مهمی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. تقریبا 200 قانون در مجلس دهم تصویب شد که دو سوم آن لوایح بود.
لاریجانی افزود: قانون احکام دائمی برنامه توسعه، قانون برنامه ششم توسعه، قانون حفاظت و احیای و مدیریت تالابهای کشور، قوانینی مهمی بود که این مورد آخر برای جلوگیری از مشکلاتی مثل دریاچه ارومیه تصویب شدو قانون هوای پاک، قانون حفاظت از خاک، قانون بهره برداری از منابع ژنتیکی کشور، قوانین مهم و ضروری بود که در مجلس دهم به تصویب رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه ذکر قوانینی که در مجلس دهم تصویب شد گفت: قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی کشور با کمک بخش خصوصی تصویب شد. این قانون خود میتواند حرکت وسیعی را به وجود آورد. قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، قانون کاهش ساعات کاری بانوان شاغل اداری نیز در مجلس دهم به تصویب رسید. مجلس دهم در زمینه تنقیح قوانین 7 بخش را تصویب کرد که چند مورد آن در همین چند روز اخیر در زمینه معدن، بهداشت و شوراها و شهرداریها تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون مجازات استفاده کنندگان غیر مجاز آب، برق، تلفن، گاز و فاضلاب در مجلس دهم تصویب شد. اهمیت این قانون از این نظر بود که برای حاشیه نشینان امکاناتی جدید را فراهم میکرد که البته در فاصلهای سه ساله به دست آنها میرسد. قانون هیات منصفه برای دادگاههای سیاسی، قانون پیشگیری از تقلب در آثار علمی، دایمی کردن قانون مجازات اسلامی و قانون دادرسی کیفری نیز در مجلس دهم به ثمر رسید.
وی با اشاره به تصویب قانون ممنوعیت تبلیغات معرفی محصولات غیر مجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانههای جمعی و همچنین قانون اصلاح مبارزه با تروریسم از موافقت نامههای که در مجلس دهم به تصویب رسیده خبر داد و گفت: یکی از این موافقتنامهها موافقت نامه اتحادیه اوراسیا بود که میدانیم مسئله تجارت در شرایط فعلی تحریمی روزنه مهم به اسم اوراسیا دارد. مجلس دهم در زمینه سرمایه گذاری های متقابل با کشورهای مختلف قانون تصویب کرد.
لاریجانی همچنین با اشاره به مخاطرات طبیعی زیادی که در ایران اتفاق میافتد گفت: مجلس دهم قانون مدیریت بحران تصویب کرد همچنین قانون حمایت از حقوق کودکان، قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان، قانون دایمی شدن شورای حل اختلاف و قانون حمایت از حقوق معلولان و دایمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری توسط مجلس دهم تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: قانون تعیین تکلیف فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی مسئلهای بود که نمایندگان مجلس دهم آن را مطرح کردند و آن را به یک سامان رساندند. قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات کشوری حمایت از کالاهای ایرانی در گذشته تصویب شده بود اما براساس پیشنهاد کمیسیون ویژه اصلاح شد. همچنین قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و معیانات گازی و سرمایه گذاری مردمی تصویب شد این مورد اخیر اجازه میدهد پالایشگاههای کوچک در کشور به وجود آید.
وی ادامه داد: قانون تاسیس و اداره مدارس مراکز آموزش و پرورشی غیر دولتی، قانونی بود که این مجلس جرئت تصویب آن را پیدا کرد. مجلس دهم جرئت تصویب قانون تجارت را داشت برخی در رسانهها مجلس دهم را بی عرضه نام گذاری میکنند که این ظلمی به مجلس است. همین قانون تجارت از زمان آقای خاتمی که رئیس جمهور بود تا همین امروز در مجلس مانده بود. این مجلس بود که جرات تصویب چنین قانونی را پیدا کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قانون اساسنامه سازمان انرژیهای تجدید ناپذیر، قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی وعشایری در مجلس دهم تصویب شد. این مورد آخر به مسئله مهاجرت و حاشیه نشینی میپرداخت. این قانون به صورت مبنایی دو مشکل فوق را حل میکند چرا که در روستاها امکانات صنعتی، تولیدی، معدنی به وجود میآورد تا جلوی مهاجرت را بگیرد. همچنین قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد و قانون جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای در مجلس دهم تصویب شد.
لاریجانی ادامه داد: اصلاح قانون رفع موانع تولید، رقابتپذیر که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در موضوع جهش تولید، پایههای قانونی این موضوع در مجلس شورای اسلامی بنا شد. همچنین قانون ارزش افزوده، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون بخشودگی وامهای افراد که میلیونها نفر مرتبط با آن گرفتار بودند. قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران، اصلاح قانون چک، موضوع حل مشکلات موسسات اعتباری که مجلس شورای اسلامی جلسات زیادی درباره آن برگزار کرد که بتواند مشکلات میلیونها نفر را رفع کند. همچنین مسالهی مسکن جوانان که مرکز پژوهشهای مجلس نقش حائز اهمیتی در خصوص آن ایفا کرد. اینها گوشهای از اقدامات قانونگذاری مجلس بود. این مجلس 200 قانون را به تصویب رساند.
وی ادامه داد: یکی از نکاتی که در ابتدای مجلس دهم رهبری معظم در پیام خود فرمودند این جمله بود مجلس را سنگری استوار در برابر ترفند و افزونخواهی گستاخانه استکبار قرار دهید. مجلس دهم در مقابل اتفاقات عجیب سالهای اخیر که گاه هر کدام میتوانست یک بحرانی در کشور و منطقه ایجاد کند با صلابت و با دقت عمل کرد. با رصد حوادث بیانیههای مهمی صادر کرد که موضع ملت را بیان میکرد.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس گاه با اقدام قانونی اراده ملی را تجلی میبخشید. برای مثال قانون مقابله با نقض حقوق بشر اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه زمانی انجام شد که آنها قصد داشتند با تروریستی اعلام کردن نیروی قدس سپاه پاسداران یک آشفتگی در منطقه ایجاد کنند. این قانون بسیار مهم بود و در همان مقطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند که به نیروی قدس بودجه مضاعفی داده تا دشمنان متوجه اهمیت این موضوع باشند.
لاریجانی ادامه داد: قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی امری بسیار گستاخانه صورت گرفته از سوی آمریکا بود و نمایندگان برای اینکه اراده خود را نشان دهند صبح فردای آن اقدام لباس پاسداران انقلاب اسلامی پوشیدند تا بگویند ما هم سپاهی هستیم و قانون مربوطه را به تصویب رساندند. در مثالی دیگر اصلاح قانون اقدام متقابل ماجراجویانه آمریکا پس از ترور شهید سردار قاسم سلیمانی با سه فوریت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید در همان مقطع نیز مجددا برای بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه تصمیمگیری کردیم. اخیرا قانونی در مجلس شورای اسلامی در مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی به دست رسید.
رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوع دیگری که در مجلس دهم حائز اهمیت است تشکیل کنفرانسهای مهم بود. برای مثال در موضوع فلسطین کنفرانسهای مهمی توسط مجلس شورای اسلامی صورت پذیرفت. ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین در اسفندماه سال 1395 در این مجلس انجام شد که رهبر معظم انقلاب در آن نطق داشتند. در واقع در آن زمانی بود که دشمنان قصد داشتند مسالهی فلسطین به فراموشی سپرده شود و در راستای منافع شوم اسرائیل اقداماتی صورت پذیرد به همین دلیل برگزاری این کنفرانس امری حائز اهمیت بود. همچنین سیزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در سال 1396 توسط این مجلس برگزار شد. در زمینهی تروریست و ایجاد دخالتها از سوی آمریکا و تعرض به قدس شریف شاهد برگزاری این کنفرانس بودیم.
لاریجانی در ادامه اظهار کرد: دو نشست در سال 1396 در محکومیت اقدام آمریکا و به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در تهران برگزار شد. نشست فوقالعاده کمیته فلسطین یکی از آنها بود. یکی دیگر نیز نشست تروریکا ریاست اتحادیه مجالس عضو سازمان همکاری اسلامی با حضور نمایندگان مجالس کشورهای فلسطین، الجزایر و ... بود.
وی ادامه داد: سه کنفرانس در زمینه مبارزه با تروریسم به ویژه تروریسم دولتی آمریکا با حضور روسای مجالس شش کشور ایران، پاکستان، روسیه، چین، ترکیه و افغانستان تشکیل شد که دومین این کنفرانس در تهران برگزار شد. دبیرخانه حمایت از حقوق مردم فلسطین که زیر نظر مجلس شورای اسلامی فعالیت دارد نشستهای منظمی در جهت پیگیری حقوق ملت مظلوم فلسطین انجام داده که یکی از اقدامات مهم بوده است.
رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: علاوه بر اینها هیچ مجلسی را در میان مجالس بعد از انقلاب مانند مجلس دهم سراغ ندارم که اینگونه به بنیه دفاعی کشور و بنیه دفاعی نیروی قدس کمک کرده باشد. این موضوع را خارج از لوایح بودجه از صندوق توسعه ملی به بنیه دفاعی کشور کمک میکرد. سردار قاسم سلیمانی هر زمان که در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا میکردند از این اهتمام و اراده نمایندگان در کمک به بنیه دفاعی نیروی قدس اظهار رضایت میکردند. این مواضع و اقدامات با درک شرایط ایران و تحولات منطقه صورت میپذیرفت.
لاریجانی دربارهی اقدامات نظارتی مجلس دهم اظهار کرد: در بعد نظارت عدهای مطرح کردند که این مجلس کاستی داشته است و گاهی با الفاظ نادرست و تحقیرآمیز مباحثی را مطرح میکردند، این موضوع از سر معرفت نبود مجلس دهم هزار تذکر به رییس جمهور از وزرا داشت، 3000 سوال را از وزرا شاهد بودیم که 183 سوال در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که البته برخی سوالات منطقهای بود و طبق آییننامه نباید مطرح میشد. همچنین پنج سوال از رییس جمهور و شش استیضاح از وزرا را شاهد بودیم که دو نفر از این وزرا نتوانستند رای اعتماد کسب کنند و 63 بار شاهد دعوت از مسئولین برای ارائه توضیحات به نمایندگان بودیم. 53 جلسه غیرعلنی در مورد مسائل مختلفی همچون گرد و غبار، مسائل امنیتی و زلزله برگزار شد. در این جلسات مسئولان در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند و نمایندگان نیز نظرات خود را مطرح کردند.
وی عنوان کرد: به خاطر ندارم مجالس قبل یعنی مجلس هشتم و نهم از ماده 40 و 45 آییننامه تا این میزان استفاده کرده باشد که این خود نشاندهنده این است که کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی در مسالهی نظارت فعال بودند. 39 گزارش نظارتی از سوی کمیسیونها ارائه شد. کمیسیون ویژه 10 گزارش نظارتی در موضوعات مختلف که معمولا برای رونق تولید بود ارائه کرد همچنین 17 گزارش در زمینهی ماده 234 ارائه شد که در مجلس هشتم و نهم نظیر این موضوع را شاهد نبودیم که نمایندگان بخواهند از این ابزار که استنکاف از قانون باشد به این میزان استفاده کند که البته باید بگویم گزارشهای داده شده به قوه قضاییه داده شد. کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی 1818 جلسه نظارتی برگزار کردند البته این میزان نظارت بدون در نظر گرفتن نظارتهایی بود که در منطقه صورت میگرفت. 133 نماینده در 73 مجمع و هیات و شورای ملی به عنوان ناظر شرکت کردند و 279 نماینده در هیاتها و شوراهای استانی 1600 گزارش به معاونت نظارت دادند که حکایت از فعالیت آنها بود. همچون شورای پول و اعتبار و صندوق توسعه ملی.
لاریجانی تصریح کرد: کمیسیون اصل 90، 13 گزارش نظارتی ارائه کرد که در روزهای اخیر دو گزارش از آن قرائت و به قوه قضاییه ارائه شد. همچنین باید بگویم هیات تطبیق قوانین و مصوبات که اخیرا با آنها جلسه داشتیم اقدام مهمی انجام داد و همه مصوبات دولت را به روز کرد، چرا که مصوبات دولت گاهی دو سال تاخیر داشت و همگی به روز شد و همچنین راجع به 2425 آییننامه دولت اظهارنظر کرد و 110 مورد آن را خلاف قانون اعلام کرده و آنها را لغو کرد. دیوان محاسبات نیز 8516 گزارش به غیر از تفریغ بودجه را مورد رسیدگی قرار داد که از این تعداد 3285 پرونده به دادسرای دیوان محاسبات رفت؛ در مجموع حدود 50 هزار میلیارد تومان و 40 میلیارد دلار به خزانه و صندوق توسعه ملی بازگشت.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که همه در خصوص حقوق نجومی صحبت میکردند دیوان محاسبات به آن موضوع رسیدگی کرد و با بررسی 100 هزار فیش حقوقی تخلفات را مشخص کرده و مازاد آن را به خزانه بازگرداند.
وی با اشاره به اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس در اکثر موضوعات مهم کشور تحلیلات روز داشته و پیشنهاد تدوین قانون و پیشنهاد نظارتی ارائه داد. رهبری که در ملاقات با رهبر معظم داشتیم ایشان از این اهتمام مرکز پژوهشها تشکر کرده است.
رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: یکی از مشکلات کشور بحث روانسازی سرمایه گذاری بود که نیاز به تنقیح قوانین داشت قانون آن در مجلس قبل تصویب شده بود اما تحقق آن در مجلس فعلی بود. معاونت قوانین هفت گزارش را راجع به قوانین ارائه کرد که در خصوص بهداشت سلامت، معدن، ورزش، شوراها و شهرداریها و انتخابات که این خود کار سرمایه گذاری را روان کرد، چرا که رهبر معظم انقلاب چندین بار تاکید داشتند که مردم را در دستگاهها سرگردان نکنید لذا لازم بود قوانین را تنقیح کنیم. حضرت آقا امسال را نیز سال جهش تولید نامیدند که زیربنای این امر قانونگذاریهایی بود که در کمیسیونهای تخصصی به خصوص کمیسیون ویژه انجام شد یعنی باید تلاش کرد که فضای اجرای این قوانین در کشور ایجاد شود که البته قانون آن را این مجلس تصویب کرد. قوانین مادر و پایداری در کشور تنظیم شد. این مجلس در این زمینه خدمت بزرگی کرد ولی در عین حال به همین مجلس جفا شد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ وقت به مصلحت کشور نبود که یک رکن مهم و اصلی دموکراسی در کشور که به این میزان تلاش داشته با الفاظ سبک با تحقیر و با تخریب مواجه شود. طی این 40 سال گذشته هیچ یک از این مجالس به این اندازه مورد توهین و هجوم قرار نگرفته بود نه تنها از سوی دشمنان که البته دشمنان باید دشمنی کنند بلکه از سوی کسانی که انتظار میرفت حرمت قوه مقننه و نهاد مهمی را از نظام پاس بدارند.
لاریجانی تاکید کرد: واقعا مجلس دهم مظلوم واقع شد این موضوع به این معنا نیست که نباید انتقادی انجام شود یا مجلس دهم ضعفی نداشته بلکه منظور جفایی است که در حق این مجلس به ناحق صورت گرفت. من تنها گوشهای از کارنامه این مجلس را ارائه کردم و با توجه به شفافیت کار مجلس شورای اسلامی که مستقیم از رادیو - تلویزیون پخش میشد و در برابر چشم همگان بوده باید بگویم که این مجلس در بزنگاهها هر آنچه وظیفه داشته انجام داده است یعنی در هر مقطع یا هر مرحلهای که نیاز به یک عمل انقلابی بود نمایندگان وارد صحنه شدند. عمده کوشش مجلس شورای اسلامی این بود که گرهای از مشکلات مردم باز کند، اما برخی از سیاسیون برای رقابت خرد انتخاباتی بیانصافی را به نهایت رساندند و هر آنچه دلشان خواست ابراز کردند.
وی ادامه داد: در حکومت مردمسالار وظیفه قوه مجریه و قوه قضاییه و سایر بخشهای حکومت را کدام بخش مشخص میکند؟ بدون تردید قوه مقنیه و مجلس شورای اسلامی است که وظایف بخشهای مختلف حکومت را مشخص میکند به همین جهت است که رهبر معظم انقلاب در یکی از ملاقاتها با نمایندگان فرمودند مجلس مظهر حکمت نظام است. همچنین بار دیگر فرمودند مجلس شورای اسلامی ریلگذار حکومت است حضرت امام خمینی (ره) فرموده بودند مجلس شورای اسلامی در راس امور است. نقش راس در یک حکومت تدبیر، فکر و فرمانراندن است هیچ قوه و هیچ بخشی از حکومت حق ندارد از اجرای قوانین مجلس شورای اسلامی سرباز بزند. چه قوانین و چه نظارت مجلس مبنایی است که باید نقشهای مختلف حکومت وظیفهشناسی خود را از طریق فهم و اجرا کند.
رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به نظرات امام خمینی (ره) و رهبری معظم و قانون اساسی و همچنین ساختار کشور همه اهمیت مجلس شورای اسلامی را میدانند پس چرا مدتی است که به انحای مختلف برای تخریب وجه مجلس شورای اسلامی تلاش شده است در حدی که این همه مصاحبه و تکرار فساد فساد نسبت به نمایندگان چیزی جز ورژن همان بگم بگم سابق به ذهن متبادر نمیکند. علاوه بر این است نزد عوام یک است که میگویند ظلم بالسبیه عدل است. البته به نظرم این حرف درستی نیست زیرا ظلم همان ظلم است اما مقصود آنها از آن چیست مقصود آن است که اگر میخواهند این کار را انجام دهند باید نسبت به همه یکسان باشد که این کار را نکردند. مجلس دهم با درک صحیحی از شرایط کشور تلاش کرد تا با همدلی سایر قوا و توطئههای خطرناک دشمنان را بر ضد نظام ناکام بگذارد. اکثر وقت مجلس شورای اسلامی در مقابل حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله یا موضوع کرونا و حتی مهمتر کرونای دونالد ترامپ گذشت.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایران قبل از موضوع کرونا ویروس که همه ملتها را درگیر کرد به کرونای دونالد ترامپ دچار شد. عدهای انتظار داشتند که این مجلس شورای اسلامی وقت خود را صرف کشمکشهای سیاسی بلاوجه کند که ما آن را خلاف عقل و دیانت و حکمرانی مسلمانی میدانستیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید