20 درصد معترضان در آبانماه به شهادت رسیدند
در آبان 98 تمام رسانههای آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنتطلبان، منافقین و داعش آموزش مسلحانه میدادند.
اعتمادآنلاین| آبان 98 از اذهان حذف شدنی نیست، همان ماهی که در آن اعتراض به افزایش نرخ بنزین منجر به کشته شدن برخی معترضان شد.
یکی از سوالاتی که از آن زمان بیپاسخ مانده اعلام رسمی تعداد کشتهشدگان است.
عدم اعلام رسمی تعداد کشتهشدگان سبب شد تا رسانههای خارجی به آمارسازی بپردازند، بهعنوان نمونه خبرگزاری رویترز در ادعایی تعداد کشتهشدگان را 1500 نفر اعلام کرده بود که از سوی نهادهای مختلف تکذیب شد. بهعنوان نمونه انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، در یک نشست خبری گفت که تعداد کشتهشدگان اعتراضات آبانماه امسال قطعا خیلی کمتر از 1500 نفر است و افزود: تعداد کشتهشدگان استان تهران را در نشست بعدی اعلام میکند اما هنوز این آمار اعلام نشده است.
اظهارات مقامات درباره تعداد کشته شدگان واضح نبود و بعضا وظیفه اعلام آمار را به نهاد دیگری واگذار میکردند. 12 دی مصطفی کواکبیان نماینده مجلس دهم گفته بود: «قوه قضائیه میگوید شورای عالی امنیت ملی باید آمار کشتههای آبان را بدهد. خب، این آمار را بدهد، در کمیسیون امنیت ملی به ما گفتند 170 نفر ولی باید این آمار رسمی اعلام شود».
24 دی 98 سخنگوی قوه قضائیه گفته بود: «در بحث جانباختگان نهاد متولی شورای امنیت است و قطعا شورای امنیت در مقطع مناسب در این ارتباط اطلاعرسانی خواهد کرد». محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری 16 بهمن 98 در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره عدم اعلام اسامی کشتهشدگان آبان گفته بود: «دولت به هیچوجه مسئول انتشار این آمار نیست.
در بیشتر کشورهای دنیا آمار را معمولا پزشک قانونی اعلام میکند. آمار برای دولت ارسال شده. الان هم پزشکی قانونی و هم ستاد مشترک در حال بررسی دقیق این مساله هستند چرا که باید به مردم آمار دقیقی اعلام شود که بهطور مثال این تعداد مردم عادی بودند و این تعداد مرد یا زن بودهاند. این آمار انشاءا... منتشر خواهد شد».
بهمن سال 98 رئیسجمهور هم در پاسخ به سوالی درباره تعداد کشته شدگان حوادث بهمنماه گفت: «اینکه چند نفر کشته شدند آمار آن در اختیار پزشکی قانونی کشور است. اگر برای پزشکی قانونی همه ابعاد روشن است که قاعدتا در این مدت روشن باشد آنها میتوانند این مساله را اعلام کنند و مشکلی نیست».
یک روز بعد از اظهارات رئیسجمهور بود که رئیس پزشکی قانونی با بیان اینکه «آمار را به مراجع ذیصلاح اعلام کردیم؛ وظیفهای مبنی بر اعلام عمومی آن نداریم»، گفت: «آمار کشتههای آبان را از وزیر کشور بپرسید». سال 98 پایان یافت اما این سوال که چه تعداد از معترضان در اعتراضات آبان کشته شدند بیپاسخ ماند علی مطهری 16 اردیبهشت تصریح کرد: وزیر کشور مقصر اصلی در حوادث آبانماه بود که منجر به کشته شدن تعدادی از هموطنانمان شد، اما بنده و تعدادی از نمایندگان مجلس درخواست استیضاح وزیر کشور را داشتیم و این موضوع را هم تا آخر پیگیری کردیم، حتی این موضوع از حدنصاب هم نیفتاد.
آمار حدودی اعلام شد
دیروز وزیر کشور کمی صریحتر درباره کشته شدگان سخن گفت. عبدالرضا رحمانی فضلی اظهار داشت: در آبان 98 تمام رسانههای آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنتطلبان، منافقین و داعش آموزش مسلحانه میدادند.
میگویند رحمانی اینترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتی از طریق اینترنت آموزش نظامی میدهند، باید اینترنت قطع شود. آنها میخواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند. از چند ماه قبل آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم.
گران شدن بنزین بهانهای برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامیها بود، سطح ناآرامیها خیلی گستردهتر میشد. وی ادامه داد: در اعتراضات آبان هیچمقابله مسلحانهای با مردم نشد و به خویشتنداری و مراعات توصیه میشد و اسناد آن هم موجود است. ولی وقتی به پاسگاه حمله میکنند، باید با آنها مقابله شود زیرا اگر نیروی انتظامی دفاع نکند، مردم قربانی میشوند.
امنیت کشور برای ما ارزش دارد و در چارچوب قانون باید از امنیت کشور دفاع شود. اگر تخلفی هم در این زمینه شده، رسیدگی شده است.
رهبری هم به دبیرخانه شورای امنیت ملی دستور بررسی حوادث آبان را دادهاند.
نیروهای مسلح هم گزارشهای مختلفی در این زمینه ارائه کردهاند. من هم چندین گزارش ارایه کردهام. رحمانی فضلی افزود: همین روزها تعداد کشتههای آبان اعلام میشود. حوادث غمباری رخ داد و حدود 40 یا 45 نفر یعنی حدود 20درصد کشتهشدگان، افرادی بودند که با سلاحهایی کشته شدند که سلاح سازمانی نبود و آنها شهید شدند. الان ترامپ میگوید با سگ شکاری به مقابله با معترضان میرود ولی میگویند چون رحمانی دستور قطع اینترنت را داده است، تحریم میشود.
منبع: آرمان
دیدگاه تان را بنویسید