کد خبر: 410478
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۹ ۱۰:۱۴:۴۷
| |

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم:

وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده و ازدواج اجباری شود

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید: نمی‌شود که کسی را از حقوق اجتماعی و مدی محروم کرد به خاطر اینکه ازدواج نکرده است. آقای دیگری هم گفته است در مجلس ختم روزانه قرآن صورت بگیرد، وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده شود و ازدواج اجباری شود.

وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده و ازدواج اجباری شود
کد خبر: 410478
|
۱۳۹۹/۰۳/۱۹ ۱۰:۱۴:۴۷

اعتمادآنلاین| حجت الاسلام محمد ادریسی، سردبیر نشریه سراج، در یادداشتی با عنوان «پیشنهاد قوانین جدید برای تسریع ازدواج به مجلس و دولت» موضوعاتی را مطرح کرد که با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شد.

از جمله این پیشنهادات تخصیص مالیاتی یک چهارم دارایی افرادی است که تا سن 28 سالگی ازدواج نکرده‌اند یا انفصال از شغل‌های دولتی برای این دست از افراد.

محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در این‌باره گفت: «این پیشنهاد خلاف شرع و خلاف قانون است و هرکس که این پیشنهاد را داده در واقه خلاف قانون و شرع عمل کرده است. در اسلام هیچ چیز اجباری نداریم؛ از دینداری گرفته تا مقوله ازدواج که یک مسئله اختیاری است.»

این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه با اشاره به ریشه‌یابی این مقوله، اظهار کرد: «مسئله ازدواج اگر در جامعه‌ای صورت نمی‌گیرد باید دید دلیلش چیست نه اینکه افراد را اجبار کرد. مثل این است که فردی اشتها به غذا ندارد و به زور غذا در حلقش کرد، باید دید چرا این فرد به غذا بی‌اشتها شده است.»

او افزود: «اینکه در جامعه‌ای ازدواج صورت نمی‌گیرد، دلایل مختلفی دارد. بیکاری، بی‌پولی، نداشتن مسکن، بی‌انگیزگی و بی‌هویتی از زمره دلایل است. باید دید این امر دلایل اقتصادی دارد یا فرهنگی و اخلاقی؛ ازدواج امری فردی است و نمی‌توان در آن اجبار کرد.»

فاضل میبدی عنوان کرد: «اگر مجلس بخواهد چنین پیشنهاداتی را قانونی کند باید به حال این مملکت افسوس خورد. مجلس باید آسیب‌های اجتماعی را ریشه‌یابی کند و به دنبال حل ریشه‌ها باشد. امروز یکی از مشکلات بزرگ جامعه ما اقتصاد، تورم و فقر است. این مشکلات، ناامیدی نیز و یاس نیز در پی دارد. آقایان در مجلس مسئله اقتصاد و بیکاری را حل کنند، جوانان خودشان ازدواج خواهند کرد.»

این مدرس حوزه درباره مشکلات شرعی این پیشنهادات بیان کرد: «این صحبت‌ها خلاف شرع است. شرع برای ازدواج قانون ندارد بلکه توصیه اخلاقی دارد. در قرآن هم توصیه اخلاقی برای ازدواج دارد و خطاب به جامعه می‌گوید که به مجردها ظن شوهر بدهید یعنی اینکه زمینه ازدواج آنها را فراهم کنید نه اینکه آنها را به زور وادار به ازدواج کنید.»

او در پایان گفت: «نمی‌شود کسی را از حقوق اجتماعی و مدنی محروم کرد به خاطر اینکه ازدواج نکرده است. آقای دیگری هم گفته است در مجلس ختم روزانه قرآن صورت بگیرد، وای به حال ملت و مجلسی که می‌گوید در مجلس قرآن خوانده و ازدواج اجباری شود.»

منبع: برنا

  • محمد ارسالی در
    یکشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۱

    هیچ انسانی با ازدواج مخالف نیست ولی بدعتهایی در این امر الهی گذاشته شده که خانمان برانداز است ریشه خانواده را و جامعه را خشکانده است ، عشق و ایمان و اعتقاد و وفاداری و اعتماد را در مردم نابود کرده است ، جوانان نمیتوانند از عهده مخارج و نیازهای اولیه ازدواج و زندگی بربیان پس هر روز به تمید فردا بهتر صبر میکنن و جوانی و انرزی و روحیه جوانان با گذر ایام پژمرده میشود . ناامید جامعه را فرا میگیرد ، اختلاف بالا میرود جوانان به فساد کشیده میشوند بنیان خانواده متاثر از روابط نادرست سست و شکننده میشود ، مهریه بالا عامل ترس و اضطراب مردها میشود ، زندگیها خالی از عشق میشود و فقط ترس دو نفر را کنار هم نگه میدارد ، قانون با میلیونها پرونده طلاق و مهریه و .... دست به گریبان است . یک جوان برای شروع زندگی اش باید ۲۰ سال از عمرش را گرو بانک بگذارد تا پولی فراهم کند و زندگی ناامیدانه را اغاز کند ، راهی نمی ماند جز اینکه هر کس بفکر خودش باشد ، هر کس بفکر سود خودش باشد چاپیدن همدیگر و کسب سود بیشتر برای زنده ماندن دراین بازار دلهره اور نتیجه همین روال نافرجام است ، ما یک قانون لازم داریم هم مردم هم دولت دست بدست هم بدهد و مشکل را ریشه ای حل کند

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها