محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز:
عارف هوشمندانه عمل کرده است
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «اتفاقا آقای عارف هوشمندی کرده است و با این استعفا ابراز میکند که اصلاحطلبی را به این مجموعههای بوروکراتیک اصلاحطلبان ترجیح داده است.
اعتمادآنلاین| استعفای محمدرضا عارف از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان گمانه کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 را جدیتر کرده است. انتقاداتی که تا کنون از سوی رسانهها و فعالان سیاسی بعضا اصلاح طلب به عملکرد وی وارد شده، اما در اینکه عارف بتواند گزینه مورد حمایت جریان اصلاحات باشد، تردید ایجاد میکند. بر همین اساس هم برخی معتقدند که عارف با این استعفا راه خود را از اصلاح طلبان جدا کرده تا در انتخابات 1400 مثل گذشته به خاطر یک کاندیدای دیگر کنارزده نشود.
برخی از کنشگران در جریان اصلاحات، اما نظر دیگری دارند و این اقدام عارف را حتی نوعی هوشمندی میدانند. محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز یکی از همین افراد است. او ضمن تاکید بر اینکه «هنوز خیلی مانده تا بخواهیم به انتخابات ریاست جمهوری فکر کنیم» گفت: «البته آقای عارف قطعا یکی از کاندیداهایی هستند که خود را آماده ریاست جمهوری میکنند، اما کسان دیگری هم ممکن است در همین صدد باشند. در سیاست نیز طبیعتا اول باید افراد خودشان تلاشهایی کنند و بعد بر اساس نظرسنجیهای غیررسمی بتوان تصمیم گرفت که فرد مورد حمایت استیا خیر. من شک ندارم که آقای عارف خود را یکی از کاندیدهای 1400 میداند، اما اینکه او به عنوان یک کاندیدای اجماعی پذیرفته میشود یا نه به عواملی مختلفی بستگی داد».
وی در توضیح این عوامل گفت: «نخست رقبالی دیگری که وارد صحنه میشوند و دوم میزان پذیرش مردم به رایدهی که من فکر میکنم که تا آن وقت وضع بهتر میشود و نمایندگان فعلی مجلس خودشان یک ستاد انتخاباتی برای جریان اصلاحات خواهند بود. قبل از این شاید پیشبینی نمیشد که چنین افرادی وارد مجلس شوند و این فضا ایجاد شود لذا ممکن است که در انتخابات ریاست جمهوری فضا قدری بهتر شود. اینها همه دست به دست هم میدهد که اصلاح طلبان هم کاندیداهایی داشته باشند. حتما یکی از این کاندیداها آقای عارف خواهد بود».
ابطحی در واکنش به این تحلیل که عارف از شورای عالی استعفا داده تا در انتخابات 1400 به صورت مستقل وارد عمل شود، گفت: «بین شورای اصلاحطلبی و اصلاح طلبی خیلی فاصله است. آنها یک مجموعه فنی بودند که یک روی ثبت نام کردند تا یک حزب داشته باشند و نه کسانی که پشتوانه اجتماعی جریان اصلاحات را داشته باشند. به همین دلیل اصلاح طلبانی که در شورا بودند نه در جامعه خیلی کاربرد دارند و نه در مدیریت اصلاح طلبی. ضمن اینکه تصور نمیکنم این استعفا به معنی جدا شدن آقای عارف از اردوگاه اصلاح طلبی باشد. چون آقای عارف هم اگر پشتوانهای داشته باشد در همین مجموعه است.»
وی همچنین تاکید کرد: «من موضوع جدا شدن از شورای اصلاح طلبان را خیلی موضوع مهمی در خصوص تصمیم آقای عارف برای کاندیداتوری نمیدانم، زیرا تاریخ مصرف این شورا عملا تمام شده بود و عملکرد تاثیرگذاری هم نداشت. طبیعی است که هر فردی که بخواهد فعال شود، تفکر اصلاح طلبی را مبنا قرار میدهد، اما از این مجموعههای بوروکراتیک اصلاحات توقع معجره ندارد».
ابطحی همچنین در واکنش به اظهارات ناصر ایمانی مبنی بر اینکه عارف خواسته با جدا شدن از شورای عالی شانس خود را در انتخابات 1400 افزایش دهد، گفت: «همچنان معتقدم که اصلاح طلبی هیچ وقت مشکل رای مردم را نداشته و هنوز هم ندارد. این اصولگرایان هستند که با دوپینگهایی مثل عملکرد شورای نگهبان یا شعار «اصلاحطلب، اصولگرای دیگه تموم ماجرا» رای جمع میکند. من فکر میکنم که وقتی عارف از این مجموعه بوروکراتیک اصلاح طلبان استعفا میدهد به این معنا است که میخواهد از اصلاح طلبان ناکارآمد فاصله گرفته و به اصلاح طلبی نزدیکتر شود.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: «اتفاقا آقای عارف هوشمندی کرده است و با این استعفا ابراز میکند که اصلاح طلبی را به این مجموعههای بوروکراتیک اصلاح طلبان ترجیح داده است».
وی در واکنش به اینکه عارف در چهارسال گذشته (مجلس دهم) مدام مورد نقد بوده است و چطور میتواند امروز درصدد فاصله گرفتن از ناکارآمدان باشد؟ گفت: «به نظر من باید اتفاقات مجلس دهم در فضای آرامتری مورد بررسی قرار بیگرد. احتمالا اگر آقای عارف فرصتی پیدا کند به جامعه اعلام کند که چه اتفاقاتی افتاده بود و رئیس سابق مجلس که او هم با لیست اصلاحات وارد شده بود چه فضاسازیهای کرده و چه مسائلی پیش آمده بود؛ اذهان عمومی روشن خواهد شد. الان تحت تاثیر فضاسازیهای رقبا این تصور ایجاد شده است. اگرچه کسی نمیتواند بگوید که نمیشد بهتر از این رفتار کرد».
ابطحی خاطر نشان کرد: «شاید آقای عارف میتوانست در مجلس بهتر از این رفتار کند، اما شاید اگر کمی صریحتر و سریعتر عمل میکرد همین امید به تایید صلاحیت ایشان در شورای نگهبان هم از بین میرفت».
منبع: نامهنیوز
دیدگاه تان را بنویسید