بزرگترین مشکل صداوسیما «اینترنت» و «فضای مجازی» است! / 282 شبکه ماهوارهای فارسیزبان علیه ما فعالیت میکنند
قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما اظهار کرد امروز بزرگترین مشکل رسانه ملی، وجود فضای مجازی است که در گذشته با ماهواره مواجه بودیم؛ اما امروز دشمن، بسیار نزدیک تر شده و با فضای مجازی وارد جبهه ما شده و جولان می دهد.
اعتمادآنلاین| قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما اظهار کرد: در حال حاضر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان رسانه بزرگ و شاید ابررسانه در سطح جهانی مطرح است.
حجت الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلااظهار کرد: در حال حاضر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان رسانه بزرگ و شاید ابررسانه در سطح جهانی مطرح است؛ چراکه تقریبا در دنیا به این شکل نیست که یک کشور، مکتب، فرهنگ و ملتی دارای رسانه ای با این تنوع و گستردگی باشد.
قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما خاطرنشان کرد: رسانه جمهوری اسلامی ایران در حال رقابت با رسانه های دنیا نیست؛ چون رقابت جایی معنا پیدا می کند که هدف مشترک باشد؛ ما هیچ هدف مشترکی با رسانه های دنیا نداریم؛ پس رقابت معنا ندارد؛ بلکه به تمام معنا در حال جنگ با رسانه های دنیا هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم بیان کرد: امروز دو جبهه حق و باطل در دنیا وجود دارد و ما در حال جنگ علیه باطل با رسانه حق خود هستیم.
وی اظهارکرد: امروز بیش از 282 شبکه ماهواره ای با زبان فارسی علیه رسانه ها و مردم ما در حال فعالیت بوده و این رسانه ها در یک بازه زمانی ده ساله، 70 برابر زمان جنگ سرد، علیه جمهوری اسلامی ایران کار کرده اند که به گفته یک تحلیلگر غربی اگر این رسانه از پشتوانه قوی فرهنگی برخوردار نبود، باید امروز به طور کامل پایمال می شد.
قائم مقام رئیس صداوسیما کار در رسانه ملی راحت نیست، اظهارکرد: مدیریت فرهنگی، هدایت افکار عمومی و ... از کارهای ظریف در رسانه است که برای تحقق آن کارهای بسیاری صورت می پذیرد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم ابراز کرد: امروز بزرگترین مشکل رسانه ملی، وجود فضای مجازی است که در گذشته با ماهواره مواجه بودیم؛ اما امروز دشمن، بسیار نزدیک تر شده و با فضای مجازی وارد جبهه ما شده و جولان می دهد.
وی خاطرنشان کرد: امروز بیش از 75 درصد پهنای باند در فضای مجازی در تسخیر توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و ... است که بحث مفصلی دارد و امروز شاهد صدمات تأسف باری در این زمینه هستیم.
قائم مقام رسانه ملی بیان کرد: در حال حاضر با صعوبت و سختی کاری که وجود دارد، در بخش های مختلف، موفقیت های بسیاری را کسب کرده ایم که یکی از آنان کسب رتبه بالاترین مرجع و منبع خبر از سوی مردم است؛ صداوسیما در جریان ویروس کرونا، 80 درصد مخاطب برای کسب خبرهای کرونایی را دارا بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم اظهارکرد: امروز بالای 90 درصد اعتماد به رسانه ملی و بالای 80 درصد رضایت نسبت این رسانه وجود دارد و در حوزه تولید نیز در آثار نمایشی موفقیت های خوبی داشته ایم؛ البته اشکالات بسیاری نیز وجود دارد که باید اصلاح شود.
قائم مقام رئیس صداوسیما با اشاره به برخی مخالفت ها با بعضی از برنامه های طنز، خاطرنشان کرد: امروز مردم نیازمند نشاط اجتماعی هستند و باید رسانه ملی، برنامه های سرگرمی برای مردم داشته باشد تا بتواند به این مهم دست پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم اظهارکرد: ما از حوزه علمیه قم مطالبه گری داریم که به یاری صداوسیما بشتابد و طلاب هنردان تربیت نماید تا بتوانیم از ظرفیت آنان برای رسانه ملی استفاده نماییم.
وی در ادامه در پاسخ به یک سؤال که چرا شاهد رقص، موسیقی مبتذل، الفاظ زننده و برخی ناهنجاری های رسانه ای در صداوسیما هستیم؟ ابراز داشت: نباید به صورت صفر یا صد به این مسئله نگاه کرد؛ امروز یکی از مشکلات امروز کشور، سواد رسانه ای است و تفکیک رسانه ای، نیاز امروز است و باید یاد بگیریم که هر برنامه ای را نباید دید؛ بلکه باید به تماشای برنامه ای نشست که مناسب با ماست؛ امروز اخلاقی ترین، خانواده ای ترین و باهنجارترین رسانه، رسانه جمهوری اسلامی است که با نظرسنجی به این آمار دست پیدا کرده ایم و حتی از ایرانیان خارج از کشور نیز نظرسنجی داشته ایم.
قائم مقام رسانه ملی خاطرنشان کرد :ما برای کودکان، جوانان، خانواده، اهل علم و ... تنوع شبکه و تولید محتوا داریم؛ حتی برای اقوام و قبائل، شبکه های استانی را داریم که در هیچ جای دنیا مشابه آن وجود ندارد؛ اما بالاخره اشکالاتی نیز وجود دارد که باید مرتفع شود.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم تصریح کرد: امروز ابتذال در رسانه ملی غلبه ندارد؛ اما اشکالات وجود دارد و عمده این اشکالات در برنامه های زنده به وجود می آید که به دنبال رفع آن هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا شرط حضور در رسانه ملی، فقط تحصیل در دانشکده صداوسیماست؟، گفت: درب صداوسیما برای هنرمند دیندار متخصص باز است و بدون درنگ او را جذب خواهیم کرد؛ اما اشکال اینجاست که برخی فکر می کنند که حرفه ای هستند؛ اما در عمل اینجور نیست و با استانداردها فاصله دارند.
قائم مقام رئیس صداوسیما بیان کرد: مجری، خبرنگار، بازیگر و ... متخصص و متعهد قطعا در رسانه ملی جذب خواهند شد؛ اما باید کیفیت های لازم را داشته باشند؛ شعار صداوسیما جذب نخبگان است و بر این اساس برنامه ریزی کرده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم به این سوال که چرا صداوسیما محل حضور برخی سلبریتی ها شده است؟، اظهارکرد: امروز بخش عمده ای از سلبریتی های کشور، تولید شده در صداوسیما نیستند؛ بلکه از طریق سینما به شهرت رسیده و حتی بسیاری از آنان با استانداردهای صداوسیما فاصله دارند و از آنان استفاده نمی شود؛ البته همه سلبریتی ها در کشور مشکل آفرین نیستند؛ بلکه تعدادی از آنان در چشم بوده و مشکل درست می کنند.
وی به این انتقاد که چرا از برخی بازیگران منفی یا طنز برای نقش روحانی استفاده می شود نیز پاسخ داد و ابراز داشت: این انتقاد وارد است که از برخی بازیگران نباید استفاده شود؛ اما بازیگری یک حرفه است و افراد متعهد رسانه ای کم است که باید تربیت شوند.
قائم مقام رسانه ملی به این پرسش که چرا صداوسیما در بحث مطالبه گری سیاسی از مسئولین، ظهور و بروز مناسبی ندارد نیز پاسخ داد و گفت: این انتقاد وارد است و در پیگیری مواضع انتخاباتی ضعف داریم؛ البته در برخی از مباحث به ناچار باید با احتیاط عمل کنیم؛ چراکه شاید حمل بر تضعیف فلان قوه می شود و کار را برای ما سخت می کند؛ البته اصل انتقاد وارد است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید