احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
اصلاحطلبان| شورای نگهبان تصمیم میگیرد چه کسی کاندیدای اصلاحات باشد
احمد شیرزاد گفت: اصلاحطلبان حتی حاضر نیستند وارد میدان بازیای شوند که احتمال باختشان زیاد است. اساساً یک جریان سیاسی صرفاً نباید به دنبال برد باشد و باید در هر شرایطی برای کنش سیاسی آمادگی لازم را داشته باشد.
اعتمادآنلاین| سعید شمس- اصلاحطلبان و انتخابات 1400 با توجه به شرایط کشور، رابطهای بسیار مبهم با هم دارند. اصلاحطلبان در انتخابات دوم اسفند 98 که برای شناخت ترکیب نمایندگان مجلس برگزار شد دریافتند که توفیقهای دهه 90 به پایان رسیده تا از همین حالا هم خودشان و هم افکار عمومی به این نتیجه برسند که اصلاحطلبان برای برنده شدن و حتی حضوری جدی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری راهی پر از مانع در پیش روی خود میبینند.
احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: این روزها اصلاحطلبان روزهای سختی را سپری میکنند در حالی که حمایتشان از دولت روحانی هم بدون تردید در قضاوت عموم راجع به آنها بسیار موثر است. بنابراین طبیعتاً فضای سردی که نسبت به دولت وجود دارد باعث میشود دوستداران اصلاحطلبی به صندوق رأی بیتوجهی نشان دهند. در جواب این سوال که آیا اصلاحطلبان میتوانستند رویکرد دیگری پیشه کنند تا به این وضعیت دچار نشوند باید بگویم، به نظر من آنها راهی جز مسیری که طی کردند، نداشتند.
عضو اسبق جبهه مشارکت در ادامه گفت: آنچه جریان اصلاحات در 24 خرداد 92 انجام داد یک حرکت تاریخی بود و اصلاً کار اشتباهی نکردند. البته آنها چارهای جز کنار آمدن با تبعات حمایت از روحانی ندارند، اما مساله این است که دولت روحانی بسیار بدشانس است. به هر حال نمیشود تنگناها، مشکلات و شرایط خاص را نادیده گرفت؛ به عنوان مثال روی کار آمدن آقای ترامپ واقعاً پدیدهای عجیب بود که همه دستاوردهای دولت را به باد داد و فشار اقتصادی شدیدی به ایران تحمیل کرد که این مسائل موانعی پیش پای دولت بودند.
او درباره رابطه اصلاحات و انتخابات 1400 توضیح داد: اساساً در هر انتخاباتی مهمترین مساله اصلاحطلبان بحث تعیین صلاحیت است. متاسفانه دست اصلاحطلبان در انتخابات باز نیست و نمیتوانند مانور مورد نظرشان را صورت دهند. حتی دلیل حمایت اصلاحطلبان از روحانی در انتخابات 92 هم این بود که روحانی تنها گزینه به شمار میرفت؛ یعنی آقای روحانی در کنار آقای عارف تنها کاندیدایی بود که اصلاحطلبان میتوانستند به همکاری با او فکر کنند. اما مردم کوچهبازار خیلی با شرایط آشنا نیستند و این تحلیلها را از اصلاحطلبان نمیپذیرند.
شیرزاد ادامه داد: دست اصلاحطلبان در انتخابات 1400 هم بسیار بسته خواهد بود و امکان تایید صلاحیت گزینههای مطلوبشان منتفی است؛ به عنوان مثال میتوانند آقای تاجزاده یا رضا خاتمی را به عنوان نامزد اصلی معرفی کنند؟ که پاسخ قطعاً «نه» است. اصلاحطلبان آدمهای زیادی دارند، اما وقتی راه بسته است و شورای نگهبان تصمیم میگیرد چه کسی کاندیدای اصلاحات باشد، اصلاحطلبان چه کاری میتوانند انجام دهند؟
نماینده ادوار مجلس اضافه کرد: این محدودیتها در شرایطی اعمال میشود که اصلاحطلبان حتی حاضر نیستند وارد میدان بازیای شوند که احتمال باختشان زیاد است. اساساً یک جریان سیاسی صرفاً نباید به دنبال برد باشد و باید در هر شرایطی برای کنش سیاسی آمادگی لازم را داشته باشد.
او تاکید کرد: در عرصه سیاست اینکه آدم صادق باشد کافی نیست و باید قدرت اعمال نظر داشته باشد تا بتواند دست به فعالیتی تاثیرگذار بزند. اما در جامعه نیمه دموکراتیکی مثل ایران یک محدودههایی برای بازی باز است به طوری که به نظر نمیرسد شخصی مثل علی لاریجانی و طیفهای کارنامهدار اصولگرا هم شانسی برای حضوری جدی در انتخابات 1400 داشته باشند.
احمد شیرزاد در پایان در پاسخ این سوال که چگونه میتوان خواست و اراده مردم را مدنظر قرار داد، گفت: راه برای اصلاحطلبان خیلی بسته است و در کوتاهمدت نمیتوان به تغییر امیدی داشت.
چکیده گفتوگو با احمد شیرزاد
-انتخابات 92 یک حرکت تاریخی بود
-دست اصلاحطلبان در انتخابات باز نیست
-دولت روحانی بسیار بدشانس است
-راه برای اصلاحطلبان در انتخابات 1400 خیلی بسته است
دیدگاه تان را بنویسید