محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم:
کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیهسازی برای دولت نیست/ این مجلس با تکرارِ این و آن برگزیده نشد
عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم میگوید: مجلس فعلی با تکرار این و آن یا دستوری و سهمیهبندی برگزیده نشده که حال، نمایندگان در قید و بند خاصی نسبت به جریان های مختلف باشند و ما تنها یک میثاق انقلابی داریم.
اعتمادآنلاین| مجلس یازدهم روزهای ابتدایی کار خود را پر سر وصدا آغاز کرد، تا پیش از اولین جلسه، بحث انتخابات هیئت رئیسه و رقابت بر سر کرسی ریاست داغ بود، بعد هم برخی نمایندگان زودهنگام صدایشان را برای دولت بلند کردند و حواشی در زمان حضور وزرا در صحن علنی رخ داد.
محسن پیرهادی نماینده تهران در مجلس و عضو هیئت رئیسه معتقد است این حواشی و انتقادات در دو ماه ابتدایی این مجلس، در مقایسه با مدت مشابه در مجلس دهم بسیار کمتر و تقریبا ناچیز است و می گوید که اختلافنظرها با دولت عمدتا کارشناسی است.
او با تاکید براینکه افکار عمومی و کشور تحمل حواشی را ندارد، می گوید« کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست و این فضا را نمی پسندد.»
پیرهادی حتی از این موضوع پرده برمی دارد که بسیاری از همکاری ها و تعامل های هیئت رئیسه مجلس یازدهم با قوای دیگر علنی نشده است و بخشی از آن در رسانه ها بازتاب داشته است.
مشروح گفتوگو با محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه مجلس یازدهم را در ادامه میخوانید؛
****
*آقای پیرهادی! ارزیابی شما از عملکرد و فضای کلی مجلس یازدهم تا به امروز به خصوص با توجه به حضور چهرههای جدید حاضر در آن که خود شما نیز یکی از آنها هستید، چیست؟
مجلس یازدهم ترکیبی از مدیران اجرایی با سابقه، نمایندگان ادوار و چهره های جوان و پرانگیزه ای است که اولویت اولشان بهبود وضع اقتصاد کشور است. من شخصا شاهد سطح بالای دلسوزی و دغدغهمندی اغلب نمایندگان هستم و از این منظر، می توانم بگویم مجلس یازدهم کم نظیر است.
در همین مدت کوتاه نیز، طرح ها و مسائل خوبی پیگیری شده که سال ها مطالبه مردم و نخبگان بوده است. طرح شفافیت آرای نمایندگان، مالیات بر خانه های خالی، ساماندهی وضعیت مسکن و مسائلی از این دست موید همین دغدغهمندی است؛ این البته ابتدای راه است و مجلس یازدهم، راه درازی در پیش دارد.
حواشی مجلس یازدهم از مجلس دهم کمتر است
*انتقاداتی از تحلیلگران و سیاسیون برون پارلمانی حتی اصولگرایان نسبت به کنترل و نوع نظارت بر عملکرد برخی نمایندگان در مجلس مطرح است، نظر شما در این رابطه چیست؟
انتقادات در فضای سیاسی طبیعی است، هرچند به نظر می رسد حواشی و انتقادات در دو ماه ابتدایی این مجلس، در مقایسه با مدت مشابه در مجلس دهم بسیار کمتر و تقریبا ناچیز است. به خاطر دارم در آن دوره، در اثر برخی اظهارات نپخته، حتی دکتر عارف، رئیس فراکسیون امید برخی نمایندگان را از مصاحبه برحذر داشته بود.
برداشت من این است که مجلس فعلی، تحت تاثیر فضای کلی آن و مشکلات کشور، مجلس کار است و در چنین فضایی طبیعتا حواشی هم کمتر خواهد بود. این همان نکته ای است که در گزارش ریاست مجلس در محضر رهبر انقلاب نیز بازتاب یافت.
این مجلس با تکرارِ این و آن برگزیده نشد
*شما چقدر به ضرورت نظارت بر کاندیداهای جریان اصولگرا توسط شورای ائتلاف و ریشسفیدان این جریان و لزوم مشورت با آنها اعتقاد دارید؟
هر یک از نمایندگان، مستقل از دیگران وکالت ملت را به عهده دارند. مجلس فعلی با تکرار این و آن یا دستوری و سهمیه بندی برگزیده نشده که حال، نمایندگان در قید و بند خاصی نسبت به جریان های مختلف باشند. ما تنها یک میثاق انقلابی داریم و از همین رو، از همان ابتدا و پیش از انتخابات، سعی کردیم از تمام ظرفیت های هم راستا بهره بگیریم و حتی نام تشکیلات خود را شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گذاشتیم. طبیعتا در این راستا هماهنگی هایی هم داریم که لازمه فعالیت موثر در فضای سیاسی است.
نباید با حاشیه سازی، دولت مستقر را کُند کرد
*فکر میکنید در شرایط فعلی کشور، مردم و حاکمیت چقدر به همراهی قوای سه گانه با یکدیگر نیاز دارند و این ضرورت تا چه میزان در مجلس احساس میشود؟
مسلما همین طور است. باید در نظر داشت که همراهی و همکاری قوای سه گانه اصلی خدشه ناپذیر است، اما نمی توان از نظارت غافل شد. ما با دولت اختلاف نظرهایی داریم که عمدتا کارشناسی است. معتقدیم نباید با حاشیه سازی، دولتی که در صحنه اجراست را کند کرد، اما از سویی اگر حق مردم پایمال شود و منافعشان تامین نشود، نمی توان دست روی دست گذاشت چرا که ما ابتدائا نماینده مردمیم.
کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست
*به عنوان یکی از اعضای هیئت رئیسه محلس، چقدر نگران این هستید که مجلس یازدهم دچار منازعات سیاسی بی حاصل شود و مسیر تندروی درپیش بگیرد؟
فضایی که من میبینم، به این سمت پیش نمی رود. کلیت مجلس یازدهم به دنبال حاشیه سازی نیست و این فضا را نمی پسندد، ضمن آن که افکار عمومی و کشور هم تحمل حواشی را ندارد و منتظر کار از سوی همه قواست.
هیئت رئیسه تاکنون با جدیت پای همکاری قوای سهگانه ایستاده است
*هیئت رییسه مجلس در این بین چه وظیفهای برای آرامش مجلس و کشور دارد؟
هیئت رئیسه برآیند فضای کلی مجلس است و عملکرد یکایک نمایندگان، بر عهده خودشان است. با جدیت می گویم اعضای هیئت رئیسه فعلی تاکنون با جدیت پای همکاری و تعامل بین قوا ایستاده که اغلب آن علنی هم نشده، هرچند برخی موارد در رسانه ها بازتاب یافته است
*فکر میکنید شرایط و نوع عملکرد مجلس چقدر روی مشارکت مردم در انتخابات 1400 تاثیرگذار خواهد بود؟
فضای عمومی کشور، ارتباط نزدیک مردم و مسئولان و بهبود وضع اقتصادی، بر مشارکت مردم در انتخابات تاثیر دارد. همان طور که دیدید انتخابات پیشین، تحت تاثیر همان سه عامل و به خصوص عملکرد ناصواب دولت دوازدهم و مجلس دهم بود. برداشت من این است که تلاش این مجلس در بهبود اوضاع، در مشارکت مردم در ادوار آتی انتخابات موثر واقع شود.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید