داریوش قنبری، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی:
دولتی به جز دولت روحانی روی کار میآمد هم وضعیت بهتر از این نمیشد
یک فعال سیاسی اصلاحطلب بیان کرد: هر دولت دیگری به جز دولت روحانی روی کار میآمد وضعیت بهتر از این نمیشد. این مشکلات مسائلی نیست که مربوط به مدیریت دولتها باشد مسائل از بیرون بر دولت تحمیل شده است. دولت با مدیریتش منجر شد آنهایی که طراحی کردند، کشور با بحرانهای جدیتر مواجه شود به نتیجه نرسند.
اعتمادآنلاین| داریوش قنبری، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در رابطه با رویکرد دولت روحانی گفت: با تعامل وضعیت ما اینگونه است، اگر تعامل نداشتیم چه میشد؟ با خردگرایی روحانی در عرصه سیاست خارجی وضعیت این چنین است. یقینا اگر دولت روحانی راه دیگری در اوضاع کنونی در پیش گرفته بود وضعیتی بدتر از این هم، قابل تصور بود. دولت روحانی با شکل متعهدانه نسبت به منافع ملی برای تعامل با جهان خارج پا پیش گذاشت و اقدامات لازم را به عمل آورد و کار هم، به خوبی پیش رفت. پس از انتخاب ترامپ، ایران به نوعی در مناقشات داخلی آمریکا و مبارزات حزبی و انتخاباتی آمریکا محل گفتگو قرار گرفت و به نوعی ادامه کار را در دوره دوم ریاست جمهوری، روحانی با مشکل مواجه کرد. ترامپ با وجود اینکه کشور ما را مجددا تحریم کرده است اما به لحاظ سیاسی هنوز هم، در همراه کردن کامل متحدان خود موفقیت لازم را کسب نکرده و افکار عمومی بینالمللی و هم پیمانان آمریکا، ایران را مقصر تلقی نمیکنند، همین مسئله منجر شده تا سیاستهای تقابلی آمریکا در آن مسیری که میخواهد، پیش نرود.
او با اشاره به اقدامات اخیر آمریکا علیه ایران ادامه داد: هدف آمریکا فراتر از تحریمها و موضوع تقابلی با ایران است، اما این عدم همراهی با آمریکا ناشی از سیاستهای تعاملی دولت روحانی است. سیاست تعاملی یک الگوی مناسبی است که باید تداوم پیدا کند. آنچه که در آمریکا اتفاق افتاد و روی کار آمدن متغیری مثل ترامپ یک بحث گذراست و قطعا و یقینا تعامل با جهان خارج، براساس استانداردها و قواعد بینالمللی یک اصل در سیاست خارجی کشور، باید باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: کشورهایی که بخواهند با زبان زور و خارج از چارچوبها و قوانین بینالمللی رفتار کنند، زمانی که سیاست ایران براساس تعامل مثبت و مبتنی الگوی پیشبرد منافع ملی باشد قطعا به نتیجه نخواهند رسید. سیاست تعاملی در کنار خردگرایی و مقاومت و اصرار بر پیشبرد منافع ملی، میتواند منافع ملی کشور را تامین کند و در این مسئله، هیچ تردیدی وجود ندارد. روحانی در کنار سیاست تعامل، اصرار بر حفظ منافع ملی را هم در پیش گرفت به گونهای که امتیازی به بیگانگان نداد و اگر این دولت، خلاف منافع ملی امتیازی به آمریکاییها میداد بسیاری از مسائل تاکنون حل شده بود. این دولت ضمن سیاست تعاملی، اصرار و پافشاری در پیشبرد منافع ملی و مقاومت در مقابل زورگویی را هم در پیش گرفت و ترکیبی از مقاومت مقابل زورگویی و تعامل به عنوان الگوی سیاست خارجی، کار بسیار خوبی بود که باید در مسیر پیشبرد منافع ملی این الگو، تداوم یابد.
این نماینده سابق اظهار کرد: هر دولت دیگری به جز دولت روحانی روی کار میآمد وضعیت بهتر از این نمیشد. این مشکلات مسائلی نیست که مربوط به مدیریت دولتها باشد مسائل از بیرون بر دولت تحمیل شده است. دولت با مدیریتش منجر شد آنهایی که طراحی کردند، کشور با بحرانهای جدیتر مواجه شود به نتیجه نرسند. هدف دشمنان این بود که با تحریمها کشور به سمت فروپاشی برود اما روحانی با مدیریت مناسبی که داشت، دوز فشارها را کمتر کرد. هر کشور دیگری که مقابل این تحریم قرار میگرفت به این راحتی نمیتوانست دوام بیاورد اما از یک طرف روحیه مقاومت خاصی که در ملت ما وجود دارد و از طرف دیگر توان اقتصادی کشور برای مقابله باتحریمها، باعث شد اهدافی که از فشار بر ایران مورد نظر فشار آورندگان بود، محقق نشود.
او در پایان افزود: قطعا و یقینا این مسیر باعث یاس و ناامیدی آنهایی خواهد شد که سیاست فشار را در نظر گرفتند و تعامل و مقاومت در مقابل زورگوییها قطعا به نتیجه خواهد رسید و منافع ما، در گروی تداوم همین الگو در سیاست خارجی است.
منبع: برنا
دیدگاه تان را بنویسید