واقعیت برخی فشارها و حوادث در مرزهای غرب کشور چیست؟
موج سازمان یافته و هدایت شدهای که هر از چند گاهی در مورد کولبرها راه میافتد به دنبال دفاع و حمایت از این گروه زحمتکش نیست بلکه به دنبال فشار برای فعالیت گروههایی است که زیر پوشش کولبری دنبال قاچاق کالاهای ممنوعه و همچنین وارد کردن سلاح و مواد انفجاری برای اقدامات تروریستی در کشور هستند.
اعتمادآنلاین| چند روزی است که برخی رسانههای معاند و کاربران عمدتا سازمان یافته شبکههای اجتماعی با انتشار هشتگ «کولبر نکشید» مدعی کشتار کولبران کُرد در مرزهای غربی ایران شده و فشار فزایندهای را برای منفعل ساختن مرزبانان کشورمان آغاز کردهاند.
این عملیات رسانهای هدفمند در تلاش است که گزاره دروغ «کشتن کولبران با شلیک مستقیم نیروهای مرزی ایران به ویژه سپاه» را القاء و تثبیت کند و بر بستر مظلومیت این قشر زحمتکش، اقدامات قانونی مرزبانان جمهوری اسلامی برای حفاظت و حراست از مرزهای بسیار حساس غرب و شمال غرب کشور را زیر سوال ببرد.
در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است:
اول اینکه؛ اساسا کولبری یک شغل به معنای حقوقی نیست بلکه اجازهای است که به مرزنشینان برای تامین معیشتشان داده شده و دلیلی ندارد که با کولبرانی که بر اساس ضوابط و در مسیرهای قانونی به صورت شرافتمندانه کار میکنند برخورد شود.
اما صدور مجوز کولبری به این معنی نیست که به هر فردی اجازه داده شود در نقاط مختلف مرزی و بدون هیچ ضابطه و نظارتی هر کالایی را که بخواهد جابجا کند. کولبران واقعی که بر اساس نیاز خود در بازههای زمانی تعریف شده و مناطق مشخص مانند بازارچههای مرزی و... فعالیت میکنند، نه تنها با مشکلی روبرو نیستند بلکه مورد حمایت و پشتیبانی مرزبانان نیز قرار دارند.
دوم اینکه؛ مرزهای غربی کشور به دلیل فعالیت گروهکهای تروریستی در کشورهای همجوار و تجاوزاتی که گاه و بیگاه به مناطق مرزی ما دارند دارای حساسیتهای بالایی است و تقریبا هر ماه چندین نفر از نیروهای مرزبانی در دفاع از حریم مرزهای کشور در درگیری با گروهکهای تروریستی و شرور به شهادت میرسند.
بر این اساس؛ مرزبانان ایران ضمن آنکه مسئول ایجاد امنیت برای فعالیت کولبران قانونی هستند به وظایف خود در قبال اقدامات ضدامنیتی که با سوء استفاده از نام کولبران زحمتکش انجام میشود با جدیت عمل خواهند کرد، لذا بدیهی است که اگر در مناطق ممنوعه ترددهای غیر مجاز صورت گیرد طبق قانون با افراد متخلف برخورد خواهد شد.
سوم اینکه: در اخباری که معمولا با انتشار عکسهایی تاثیرگذار از رنج کولبری منتشر شده و طی آن حوادث منجر به فوت با تقویت جنبههای عاطفی و انسانی منتشر میشود عامدانه به دلیل و منطقه بروز رخداد اشارهای نمیشود و از این رو مخاطب ناآگاه تحت تاثیر فضاسازیهای عاطفی متقاعد میشود که ظلم و اجحافی به قشر زحمتکش کولبر وارد شده است.
چهارم اینکه؛ موج سازمان یافته و هدایت شدهای که هر از چند گاهی در مورد کولبرها راه میافتد به دنبال دفاع و حمایت از این گروه زحمتکش نیست بلکه به دنبال فشار برای فعالیت گروههایی است که زیر پوشش کولبری دنبال قاچاق کالاهای ممنوعه و همچنین وارد کردن سلاح و مواد انفجاری برای اقدامات تروریستی در کشور هستند. لذا سخت کردن شرایط کار برای کولبران اتفاقا متوجه همین جریاناتی است که موجب ناامن سازی مناطق مرزی شدهاند.
پنجم اینکه؛ جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش خود را برای ارتقاء سطح معیشت همه اقشار مردم در سراسر کشور انجام داده اما این مسئله نافی اصل رفتار و اقدام قانونی متقابل از سوی مردم و حاکمیت نیست، لذا سعی شده خلاءهای قانونی در مورد موضوع کولبران برطرف و مشکلات آنان با تعامل بهتر مرتفع شود.
ششم اینکه؛ کولبری به دلیل صعبالعبور بودن مناطق تردد و شرایط جوی منطقه دارای مخاطرات زیادی است و متاسفانه سالیانه تعدادی از کولبران در مسیرهای جادهای حادثهخیز دچار سانحه شده و فوت میکنند، این در حالی است که جریانات ضدانقلاب به دروغ این تلفات را به نیروهای مرزبانی منتسب میکنند.
بر اساس آنچه گفته شد؛ واضح است که دلسوزی رسانههای ضدانقلاب و دنبالههای داخلی آنان برای کولبران نه تنها غیرواقعی و یک نمایش صرف برای تحریک افکار عمومی و حساس کردن نهادهای حقوق بشری برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران است بلکه پوششی برای افزایش فشار به مرزبانان جمهوری اسلامی ایران و منفعل ساختن آنان در انجام ماموریتهای قانونی است.
به طور قطع اقداماتی از این دست که هدف اصلی آن ایجاد پوشش روانی برای گروههای تروریستی و شرور در ترددهای غیرقانونی در جدار مرز است، نمیتواند خللی در اراده مرزبانان کشورمان در مسیر اجرای وظایف قانونیشان و برقراری مقتدرانه امنیت ایجاد کند.
منبع: نورنیوز
دیدگاه تان را بنویسید