کد خبر: 426192
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۷ ۰۶:۰۰:۰۰
| |

محمود صادقی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

اگر اوضاع بهتر نشود، در انتخابات 1400 شاهد پایین‌ترین میزان رأی ممکن خواهیم بود

محمود صادقی گفت‌: مساله اصلی انتخابات این است که ناامیدی مردم از سیستم مدیریتی مشارکت را کم کرده است و اگر اوضاع بهتر نشود، در خرداد 1400 هم مثل اسفند 98 شاهد انتخاباتی با پایین‌ترین میزان رأی ممکن خواهیم بود.

اگر اوضاع بهتر نشود، در انتخابات 1400 شاهد پایین‌ترین میزان رأی ممکن خواهیم بود
کد خبر: 426192
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۷ ۰۶:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| انتخابات 1400 کمتر از 10 ماه دیگر برگزار می‌شود و به همین دلیل تحلیل و بحث‌ها درباره چگونگی حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات داغ شده است. به هر حال اصلاح‌طلبان در سه دهه گذشته به کرات با تحدیدهای انتخاباتی مواجه شده‌اند و این‌ بار هم در حالی به روز برگزاری انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم که اصلاح‌طلبان نسبت به تایید چهره‌های شاخص‌شان دچار تشکیک‌هایی جدی هستند.

محمود صادقی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در این ‌باره اظهار داشت: قانون نانوشته‌ای در فضای انتخاباتی می‌گوید که وقتی آمار مشارکت از 50 درصد بالا می‌رود این اصلاح‌طلبان هستند که با رأی قابل توجهی نسبت به رقیب اصولگرا دستِ بالا را در انتخابات خواهند داشت. بنابراین وقتی اصلاح‌طلبان به دلایل واهی رد صلاحیت می‌شوند مردم به این احساس می‌رسند که حضورشان در پای صندوق و رأیی که می‌نویسند تاثیر چندانی در روند امور نخواهد داشت. طبیعی است با چنین ذهنیتی رغبت کافی برای رأی دادن نخواهند داشت.

عضو فراکسیون امید مجلس دهم در ادامه گفت: سیاست‌های تحدیدکننده و رد صلاحیت‌های گسترده به طور غیرقابل انکاری بر فضای انتخاباتی و میزان رأی مردم تاثیرات منفی می‌گذارد. همچنین نکته قابل تامل این است که محدودکنندگان می‌دانند رفتارشان به وجهه انتخابات ایران ضربه می‌زند، اما از آنجا که متاسفانه منافع سیاسی و جناحی برایشان نسبت به مصلحت نظام و مردم در اولویت است، ترجیح می‌دهند با برگزاری انتخاباتی سرد موجبات قدرت‌داری جریان سیاسی متبوع‌شان را فراهم کنند؛ یعنی آنها حضور جناح خودشان در عرصه را منوط به عدم حضور مردم در پای صندوق‌های رأی می‌دانند.

او تصریح کرد: در چنین فضایی جریان اصلاحات حتماً به نشستن و تماشا کردن اکتفا نخواهد کرد، اما اصلاح‌طلبان در قبال انتخابات اختلاف سلیقه‌هایی جدی دارند. بعضی‌ها بر این باورند که چون در صورت پیروزی فضا برای تاثیرگذاری‌شان مسدود خواهد شد، بهتر است شرکت در انتخابات فعلاً مسکوت بماند و می‌گویند به جای قرار گرفتن در قدرت، باید به سمت اصلاحات عمومی از طریق برقراری رابطه با مردم در سطوح مختلف رفت. گروهی هم حضور در بخشی از قدرت در هر شرایطی را لازم می‌دانند و عقیده دارند «قدرت» امکان تاثیرگذاری را فراهم می‌کند.

صادقی در ادامه افزود: در کنار بحث درباره وضعیت انتخاباتی اصلاح‌طلبان، ترجیح می‌دهم به بحث مهم مشارکت و هزینه‌های سرد بودن فضای انتخاباتی هم بپردازم. در واقع مساله اصلی انتخابات این است که ناامیدی مردم از سیستم مدیریتی مشارکت را کم کرده است و اگر اوضاع بهتر نشود، در خرداد 1400 هم مثل اسفند 98 شاهد انتخاباتی با پایین‌ترین میزان رأی ممکن خواهیم بود.

او توضیح داد: این را هم باید در نظر داشت که مشارکت بالا فقط مطالبه اصلاح‌طلبان نیست و این کل نظام است که باید نسبت به میزان مشارکت حساس باشد و راهکارهای لازم را برای جلب اعتماد عمومی به روند انتخاباتی اتخاذ کند؛ در واقع مشارکت حداقلی چالشی عظیم برای کل نظام است و بالطبع هزینه‌های گزافی را هم تحمیل خواهد کرد.

محمود صادقی در پایان گفت: مساله مهم کشور این است که شرایط برای حضور اکثریت مردم در انتخابات 1400 فراهم شود که برای رسیدن به این مهم همه باید هر کاری می‌توانند انجام دهند.

چکیده گفت‌وگو با محمود صادقی

-محدودکنندگان می‌دانند رفتارشان به وجهه انتخابات ایران ضربه می‌زند

-جریان اصلاحات به نشستن و تماشا کردن اکتفا نخواهد کرد

-ناامیدی مردم از سیستم مدیریتی، مشارکت را کم کرده است

-مشارکت بالا فقط مطالبه اصلاح‌طلبان نیست

-شرایط برای حضور اکثریت مردم در انتخابات 1400 فراهم شود

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها