کد خبر: 426664
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ ۱۴:۳۱:۵۰
| |

کامبیز نوروزی، حقوقدان:

محدود کردن فضای مجازی برای دانشجویان نقض حقوق اساسی و خلاف قانون است

یک حقوقدان درباره محدودیت برای فعالیت دانشجویان در فضای مجازی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: متاسفانه به این شکل ساده‌ترین حقوق شخصی دانشجویان نقض می‌شود. دانشجویان برای فعالیتی که در داخل محیط دانشگاه انجام می‌دهند باید مجوزهایی دریافت کنند (اگرچه به همین هم نقد وارد است) اما فعالیت‌هایی که به داخل محیط دانشگاه مربوط است.

محدود کردن فضای مجازی برای دانشجویان نقض حقوق اساسی و خلاف قانون است
کد خبر: 426664
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۶ ۱۴:۳۱:۵۰

اعتمادآنلاین| فضای مجازی در ایران محیطی است که هر چه پیشرفته‌تر می‌شود، احساس خطر در خصوص آن هم افزایش می‌یابد. دوگانگی مفید و مضر بودن درباره این فضا مدت‌هاست که جامعه ایران را به خود مشغول کرده است. برخی از فواید این فضا و کاربردهای آن می‌گویند و برخی دیگر آن را آفتی برای استحکام بنیان خانواده، حفظ اصول جامعه، سلامت جوانان و ... عنوان می کنند. شاید بر همین اساس باشد که اخیرا بار دیگر نمونه‌هایی از ستیز و برخورد با فضای مجازی به چشم می‌خورد.


به تازگی سپهر صمدی‌راد، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش دانشگاه علامه طباطبایی پرده از نامه‌های محرمانه‌ای برداشته که در راستای محدودسازی فعالیت این انجمن در فضای مجازی بوده است. او در گفت‌وگو با جماران توضیح می‌دهد که مسئولان دانشگاه در نامه‌های تهدیدآمیز از این تشکل خواسته‌اند تا برای کانال تلگرامی و پیج اینستاگرام خود از هیات نظارت مجوز دریافت کنند.


به گفته صمدی‌راد همچنین از آنها خواسته شده برای برنامه‌هایی که در لایو اینستاگرام انجمن منتشر می‌شود، مجوز بگیرند. البته او تاکید کرده که انجمن زیر بار این بدعت‌گذاری نرفته و بعد از اینکه تلاش شان برای حل مساله از طریق معاون فرهنگی دانشگاه حل و فصل نشده از طریق وزارت علوم پیگیر این موضوع شده‌اند.


کامبیز نوروزی، حقوقدان درباره تنگ‌تر شدن حلقه محدودیت‌های فضای مجازی حتی در دانشگاه‌ها بیان می‌کند: آن‌چیزی که دبیر انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش دانشگاه علامه طباطبایی خبر داده که مسئولان دانشگاه علامه طباطبایی از آنها خواسته‌اند تا برای کانال تلگرامی و پیج اینستاگرامی خود از هیات نظارت مجوز دریافت کنند به طرز عجیبی نقض حقوق اساسی افراد و کاملا محدودیتی خلاف قانون است.


نوروزی در ادامه با تاکید بر حقوق شخصی افراد می‌گوید: دانشگاه علامه طباطبایی متاسفانه به این شکل ساده‌ترین حقوق شخصی دانشجویان را نقض می‌کند. دانشجویان برای فعالیتی که در داخل محیط دانشگاه انجام می‌دهند باید مجوزهایی دریافت کنند (اگرچه به همین هم نقد وارد است) اما فعالیت‌هایی که به داخل محیط دانشگاه مربوط است.


او در ادامه می‌افزاید: فرض کنید 10 دانشجو بیرون از دانشگاه با خود برنامه کوه می‌گذارند ارتباطی با دانشگاه ندارد. فضای مجازی فضای دانشگاه نیست. به نظر می‌رسد دانشگاه علامه طباطبایی مایل به این است که تا انتهای اتاق خواب دانشجویان را تحت کنترل خود بگیرد و این بسیار عجیب است. صفحه اینستاگرام، کانال تلگرام و .. ارتباطی به دانشگاه ندارد که دانشگاه مدعی آن باشد و بخواهد برای آنها مجوز بگیرد.


این استاد دانشگاه در ادامه درباره عواقب چنین عملکردهایی در دانشگاه عنوان می‌کند: طبیعتا ممکن است بخواهند دانشجویان را در معرض خطر برخوردهای انضباطی قرار دهند. این رفتارها فاقد هر نوع توجیه حقوقی است و مسئولان دانشگاه علامه باید بتوانند یک توضیح حقوقی برای آن داشته باشند که به نظرم نمی‌آید که هیچ توضیح یا توجیه حقوقی برای این سیستم کنترلی سنگین و سخت وجود داشته باشد.


این حقوقدان درباره احتمال فشارهایی از بیرون دانشگاه برای اعمال چنین قوانینی تاکید می‌کند: چون دانشگاه است مسئولیت پاسخگویی در این خصوص به عهده خود دانشگاه است. اینکه از بیرون دانشگاه چنین موضوعی خواسته شده بی‌طلاع هستم، اما در هر حال چون دانشگاه است که در حال حاضر این موضوعات را به دانشجویان منتقل می‌کند باید مسئولان خود دانشگاه پاسخگو باشند. اگر چنین چیزی وجود ندارد تکذیب کنند و اگر هست توجیه کنند و توضیح دهند که به چه دلیل می‌خواهند چنین کنترل همه‌جانبه‌ای بر همه رفتار دانشجویان داشته باشند.


او می‌افزاید: در عرصه عمومی هم هیچ سازمانی اعلام نکرده که افرادبرای کانال‌های تلگرامی یا پیج اینستاگرامی خود باید مجوز بگیرند.


نوروزی با اشاره به فعالیت احزاب در کشور می‌گوید: احزاب از وزارت کشور پروانه فعالیت دارند و به راحتی می‌توانند در فضای مجازی هر کاری انجام دهند بدون اینکه کسی از آنها مجوز درخواست کند. چگونه است که دانشگاه علامه طباطبایی برای هر حرکت دانشجویان مجوز می‌خواهد.


این حقوقدان با تاکید مجدد بر این موضوع که از نظر حقوقی محیط وب، محیط دانشگاه نیست، تاکید می‌کند: دانشجویان برای بعضی فعالیت‌ها در داخل دانشگاه باید مجوز بگیرند اما محیط وب داخل دانشگاه محسوب نمی‌شود.

منبع: داتیکان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها